Γαρίδες με μανιτάρια και πιπεριές

30.12.2008
Και με γεύση και με χρώμα!

Τι έχουμε:

  • 10 γαρίδες μεσαίες
  • 8-10 μανιτάρια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • 2 κουταλιές
  • Μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1 κουταλιά
  • Μουστάρδα Hellmanns Μild
  • 2 ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • Φύλλα μαϊντανού

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις γαρίδες, κόβουμε το κεφάλι τους, αφαιρούμε το κέλυφος, την ουρά και το έντερό τους.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ζεματάμε τις ντομάτες σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό. Κατόπιν τις βγάζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολάκι.

Σε ένα τηγάνι-σαγανάκι, λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κομματάκια πιπεριάς και τα σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, έως ότου εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.

Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιονέζα Hellmanns Real με τη μουστάρδα Hellmanns Μild, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τις γαρίδες γαρνίροντάς τες με φύλλα μαϊντανού.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα θαλασσινά, όπως μύδια χωρίς το κέλυφος, αστακό, κλπ.

Το κατάλληλο κρασί: Ντεμπίνα Ηπείρου.