Γαρίδες μουσταρδάτες

04.12.2008

Τι έχουμε:

  • 4 γαρίδες Νο 1
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 κουταλιά
  • Μουστάρδα Hellmanns Ηot
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • Για το γαρνίρισμα:
  • Φύλλα ρόκας
  • Φέτες λεμονιού

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα Hellmanns Ηot και το λάδι με ένα πιρούνι, βάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.

Κατόπιν τις βγάζουμε από το μπολ, τις στραγγίζουμε και τυλίγουμε την κάθε γαρίδα με μια φέτα μπέικον. Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ στη φωτιά και ψήνουμε τις γαρίδες μαζί με το μπέικον για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ.

Στρώνουμε μια πιατέλα με φύλλα ρόκας, βάζουμε τις τυλιγμένες γαρίδες από πάνω, γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις γαρίδες με καραβίδες.

Το κατάλληλο κρασί: Μαλαγουζιά.