Με περισσότερη ηλιοφάνεια, ο στόχος μου στο τέλος της ημέρας είναι να περνάω λίγες στιγμές στον κήπο μου. Αυτό σημαίνει ότι το δείπνο αποτελείται από απλές συνταγές, σερβιρισμένες με εύκολα αλλά απολαυστικά ποτά, όπως τα smashes. Αυτά τα smashes αποτελούν έναν ολόκληρο κόσμο κοκτέιλ, με ατελείωτες επιλογές για πολτοποίηση, ανάμειξη, και φυσικά, απόλαυση. Αυτή η εκδοχή είναι ιδανική για ένα Happy Hour των 10 λεπτών.
Τι είναι το Smash;
Στον κόσμο των κοκτέιλ, το smash είναι ιστορικά ένα ποτό που περιλαμβάνει δυόσμο, ένα κομμάτι ζάχαρη, πάγο και το ποτό της επιλογής σας. Το Savoy Cocktail Book, που πρωτοεκδόθηκε τη δεκαετία του 1930, γράφει: «Το smash είναι στην ουσία ένα julep σε μικρότερη κλίμακα».
Όπως και το julep, τα smashes πλέον περιλαμβάνουν κάθε είδους φρούτο, και αυτή η συνταγή αναδεικνύει τις γλυκές, ώριμες κόκκινες φράουλες. Μπορείτε να διαλέξετε το ποτό σας: ρούμι, μπράντι, ουίσκι ή τζιν (η αγαπημένη μου επιλογή!). Προσθέστε λεμόνι, χυμό λάιμ ή bitters για να πολτοποιηθούν μαζί με τη ζάχαρη, ή παραλείψτε τη ζάχαρη και προσθέστε λίγο ανθρακούχο νερό. Βότανα όπως βασιλικός και μελισσόχορτο, εκτός από τον παραδοσιακό δυόσμο, κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στα smashes.
Strawberry Gin Smash – Σπασμένο τζιν με φράουλες
Για 8 άτομα (κανάτα)
Υλικά:
-
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
-
Χυμός από 2 λάιμ (περίπου 1/4 φλιτζανιού)
-
1 κιλό φρέσκες φράουλες
-
2 φλιτζάνια τζιν
-
3 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό (σόδα)
-
Φρέσκα κλαδάκια δυόσμου για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
-
Πολτοποιήστε τη ζάχαρη και τον χυμό από τα λάιμ μέσα σε μια κανάτα που χωράει τουλάχιστον 2 λίτρα.
-
Κρατήστε 6 έως 8 μικρές φράουλες στην άκρη και χαράξτε τις στη βάση τους. Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες τις υπόλοιπες φράουλες και πολτοποιήστε τις ελαφρά μαζί με το μίγμα ζάχαρης και λάιμ.
-
Προσθέστε το τζιν και την ανθρακούχο σόδα και γεμίστε την κανάτα με πάγο. Γαρνίρετε με κλαδάκια δυόσμου.
-
Σερβίρετε σε ποτήρια γεμάτα πάγο και γαρνίρετε με μία από τις φράουλες στο χείλος του ποτηριού.
Για 1 ποτό (μεμονωμένο)
Υλικά:
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
-
1 φέτα λάιμ
-
3 φρέσκες φράουλες (2 καθαρισμένες και κομμένες, 1 για γαρνίρισμα)
-
90 ml τζιν
-
Ανθρακούχο νερό (σόδα)
-
Κλαδάκι φρέσκου δυόσμου για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
-
Σε ένα ψηλό ποτήρι, συνδυάστε τη ζάχαρη με μια πίεση χυμού από το κομμάτι λάιμ. Πολτοποιήστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να διαλυθεί η ζάχαρη.
-
Προσθέστε τις κομμένες φράουλες και πολτοποιήστε ελαφρά.
-
Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και προσθέστε το τζιν.
-
Συμπληρώστε με μια πιτσιλιά από ανθρακούχο νερό και γαρνίρετε με την τελευταία φράουλα και ένα κλαδάκι δυόσμου.
Καλή απόλαυση, και καλό happy hour!