Ζυμαρικά με ελιές

04.12.2008
Ελληνικά και νόστιμα...

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά
  • 1 φλιτζ. ελιές (μαύρες και πράσινες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κλωναράκια μαϊντανού
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουταλάκι
  • Μουστάρδα Hellmanns Μild
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • Φύλλα μαϊντανού

Τι κάνουμε:

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για να φύγει το πολύ αλάτι.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για τόση ώρα όση αναφέρεται στη συσκευασία τους.

Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο έως ότου χρυσίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για περίπου 2 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές στραγγισμένες, την πιπεριά λεπτοκομμένη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα Hellmanns Μild, αλάτι, πιπέρι, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά τα σπαγγέτι, ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε γαρνίροντάς τα με φύλλα μαϊντανού.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα την ώρα που βράζει 2 κουταλιές χυμό ντομάτας.

Το κατάλληλο κρασί: Ασύρτικο.