Ρεβίθια με λουκάνικο

06.02.2017

Υλικά:

• 800 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα

• 150 γραμμάρια λουκάνικο σε φετάκια

• 2 κουταλιές της σούπας λάδι

• 1 κρεμμύδι τριμμένο

• 1 κουταλιά της σούπας κάρι

• 400 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη

• 250 γραμμάρια σπανάκι

• 1 λεμόνι (τον χυμό του)

• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας κοντά στους 180°C. Τοποθετούμε στη γάστρα το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το λάδι και τα ροδίζουμε όλα μαζί για περίπου 3• 4 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στη γράστρα την ντομάτα, το κάρι, τα ρεβίθια, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Επειτα ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αν δεν έχει «δέσει» μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Το πιάτο μας σερβίρεται ιδανικά ιδανικά με ρύζι μπασμάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.