Πας για ψώνια ή αγοράζεις με delivery; Ένας γιατρός σου δείχνει πώς να αδειάσεις τις σακούλες στο σπίτι με ασφάλεια [video]

27.03.2020
Πας για ψώνια ή αγοράζεις με delivery; Ένας γιατρός σου δείχνει πώς να αδειάσεις τις σακούλες στο σπίτι με ασφάλεια [video]
Κωδικός Νο. 2 στο sms ή στη φόρμα ή σε ένα κομματάκι χαρτί, σύμφωνα με τις οδηγίες και έχεις την έγκριση εξόδου. Τα ψώνια σε εποχή καραντίνας. Ποιος θα το φανταζόταν. Ζούμε στιγμές ιστορικές και συμμορφωνόμαστε με τους νέους κανόνες. Υπάρχουν ωστόσο μερικές λεπτομέρειες που μας προβληματίζουν. Γιατί καλά... Στο σούπερ μάρκετ πήγαμε. Και στον φούρνο και στον μανάβη και στον χασάπη. Έτσι απλά μπαίνουμε στο σπίτι και τοποθετούμε τα πράγματα στα ράφια όπως κάναμε και πριν. Δεν μπορεί. Ε, λοιπόν όχι. Όντως δεν μπορεί. Και εμείς έχουμε τις ίδιες απορίες και βρήκαμε μερικές απαντήσεις για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Για όλους.

Μοιραζόμαστε λοιπόν το βίντεο του αμερικανού οικογενειακού γιατρού Jeffrey VanWingen από την πόλη Grand Rapids του Michigan όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια, όπως εξηγεί ο ίδιος. Ο dr VanWingen δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας 13 λεπτών -που για την ιστορία μετρά πάνω από 24 εκατομμύρια προβολές μέσα σε 4 ημέρες- με σκοπό, να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει τα ψώνια του και τις take away αγορές του με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Με πολύ απλό τρόπο, ο γιατρός εξηγεί, αρχικά, πώς να ψωνίζουμε με ασφάλεια (δεν αρκεί, για παράδειγμα, να καθαρίζει κανείς το χερούλι από το καροτσάκι μόνο) και πώς να απολυμάνουμε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ αλλά και από τα όποια delivery έχουμε παραγγείλει να έρθουν στο σπίτι.

Διάβασε και αυτό: Κορονοϊός: Τα πέντε σημεία στο σπίτι σου που πρέπει να απολυμαίνεις καθημερινά

Μεταξύ των πολύ χρήσιμων πληροφοριών που λαμβάνουμε, υπογραμμίζουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του National Institutes of Health, ο κορονοϊός ζει στον αέρα έξω από το ανθρώπινο σώμα 3 ώρες. Στις συσκευασίες από χαρτί 1 μέρα, ενώ σε επιφάνειες από μέταλλο ή πλαστικό μπορεί να ζήσει έως και 3 μέρες.

Με αυτή τη λογική λοιπόν, ο dr VanWingen προτείνει να αφήνουμε εκτός σπιτιού για 3 ημέρες τα τρόφιμα που δεν χαλάνε εκτός ψυγείου, όπως και τα όποια αντικείμενα αγοράζουμε Online, σημειώνοντας βέβαια ότι εκείνος μιλά για το γκαράζ που υπάρχει εκ προοιμίου στα περισσότερα αμερικανικά σπίτια. Σε κάθε περίπτωση, ιδού το πολύ ενδιαφέρον βίντεο και ας κάνει ο καθένας τις αναγωγές στη δική του πραγματικότητα με βάση τους χώρους που έχει διαθέσιμους.