Πώς θα φτιάξεις βελούδινο πουρέ πατάτας

12.01.2017
Για πουρέ αφράτο και βελούδινο ένα είναι το μυστικό. Σου το αποκαλύπτουμε παρακάτω.

Για να γίνει ο πουρές πατάτας πραγματικά βελούδινος, πρώτα βράζετε, στραγγίζετε και καθαρίζετε τις πατάτες από τη φλούδα τους. Κατόπιν, τις ξαναβάζετε μέσα στη ζεστή ακόμη κατσαρόλα, τις σκεπάζετε καλά και τις αφήνετε για 5 λεπτά μέσα στους ατμούς, ώστε να στεγνώσουν τρόπο τινά από το νερό που κρατάνε από το βράσιμο. Στη συνέχεια τις πολτοποιείτε και τις ανακατεύετε με το βούτυρο και το γάλα – θα διαπιστώσετε ότι πολτοποιούνται πιο εύκολα και ανακατεύονται ομοιόμορφα.

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 161
Update: Ιανουάριος 2017.