5 tips για να μετατρέψεις τη σούπα σε σάλτσα για ζυμαρικά

13.01.2017
Έμεινε σούπα από την προηγούμενη αλλά δεν έχεις όρεξη για να ξαναφας το ίδιο φαγητό; Έχεις ακούσει πως μπορείς να τη μετατρέψεις εύκολα και με μικρές παραλλαγές σε... σάλτσα για ζυμαρικά; Ισχύει κάτι τέτοιο κι αν ναι πώς θα το κάνεις; Σου δίνουμε όλα τα μυστικά.

1. Δεν κάνουν όλες οι σούπες για σάλτσα

Οι αυγοκομμένες, ή οι σούπες με θαλασσινά (εκτός κι αν κάνεις ριζότο ή ζυμαρικά του ψαρά) και όσες περιέχουν ρύζι δεν θα δώσουν τόσο γευστικές σάλτσες. Εκτός από αυτές όλες οι άλλες σούπες μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε σάλτσα. Οι καταλληλότερες είναι οι σούπες λαχανικών ή οι κρεατόσουπες.

2. Βράσε το ζωμό να εξατμιστεί

Βάλε λίγο από το ζωμό της σούπας σε μια κατσαρολίτσα και άσε τον να βράσει μέχρι να εξατμιστεί αρκετό από το ζουμάκι του. Αυτό θα βοηθήσει αφενός να γίνει πιο πηχτή η σάλτσα σου κι αφετέρου να "δέσουν" όλα τα αρώματα και η γεύση του.

3. Κάνε πολτό και ζέστανε

Αν η σούπα σου έχει αρκετά λαχανικά μπορείς να την πολτοποιήσεις και μετά να τη ζεστάνεις σε χαμηλή φωτιά, αναατεύοντας χαλαρά.

4. Ρίξε λίγο νεράκι από ζυμαρικά για να δέσει

Το νεράκι από τα ζυμαρικά περιέχει άμυλο κι ως εκ τούτου θα βοηθήσει το ζουμάκι σου να δέσει.

5. Δοκίμασέ τη πριν βάλεις μέσα τα ζυμαρικά

Πιθανότα να χρειάζεται λίγο αλατοπίπερο ή μπαχαρικά και καρυκεύματα για να γίνει η σάλτσα σου πιο γευστική. Δοκίμασέ τη και μόλις είσαι σίγουρη πως η γεύση της είναι η ιδανική, ρίξε μέσα τα βρασμένα λαχανικλα, ανακάτεψε και voila!

Συμπέρασμα:

Δεν πετάμε τίποτα! Βάλε την σούπα που περίσσεψε στην κατάψυξη σε μεριδούλες και χρησιμοποίησέ τη για να φτιάξεις ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα. Μπορεί να γίνει σάλτσα για ζυμαρικά στο άψε σβήσε!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα