5 χρήσεις της μαγειρικής σόδας στην κουζίνα!

17.01.2017
Εκτός από το γυάλισμα των ασημικών, η μαγειρική σόδα έχει πολλαπλές χρήσεις τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Κι επειδή πιθναότατα ν΄αγνοείς αρκετές από αυτές, σου υπενθυμίζουμε μερικές.

#1 Χρησιμοποίησέ τη στα... λαχανικά!

Αν προσθέσεις λίγη σόδα μέσα στο νερό που βράζεις τα λαχανικά θα διασφαλίσεις πως το έντονο πράσινο χρώμα τους θα παραμείνει ενώ θα ενισχυθεί και η γεύση τους!

#2 Το κρέας γίνεται λουκούμι

Λίγη μαρινάδα με μαγειρική σόδα στο κρέας πριν το ψήσιμο θα το κάνει σκέτο λουκούμι. Πασπάλισε το κρέας με λίγη μαγειρική σόδα κι άσε το μέσα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το ψήσιμο. Στη συνέχεια ξέπλυνέ το και μαγείρεψέ το κανονικά όπως θα έκανες.

#3 Μείωσε την οξύτητα της ντομάτας

Θέλεις λιγότερη οξυτητα στη σάλτσα ντομάτας ή σε άλλες συνταγές με ντομάτα; Το μυστικό είναι η προσθήκη μικρής ποσότητας μαγειρικής σόδας.

#4 Αν δεν έχεις αλεύρι που φουσκώνει μόνo του...

Η χρήση αυτή είναι από τις πιο γνωστές. Στα γλυκά η μαγειρική σόδα όταν αναμιχθεί με αλεύρι, βοηθάει να φουσκώσει το ζυμάρι.

#5 Στο βραστό κοτόπουλο κάνει θαύματα

Λίγη μαγειρική σόδα στο βραστό κοτόπουλοι θα κάνει τη σάρκα του καθαρή και λευκή κανοντάς το πιάτο ακόμη πιο ελκυστικό.

Και μην ξεχνάς:

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 1 ποτήρι νερό είναι αρκετό για να σε κάνει να χωνέψεις!