Η δίαιτα της Σελήνης

01.04.2009
Όσο ανοίγει ο καιρός τόσο η σκέψη μας στρέφεται στη ζυγαριά και τα αποτελέσματα των χειμερινών καταχρήσεων που μας υπενθυμίζει! Εμείς όμως δεν θα τη φοβηθούμε, αφού έχουμε σύμμαχό μας τη δίαιτα της Σελήνης.

Όσο ανοίγει ο καιρός τόσο η σκέψη μας στρέφεται στη ζυγαριά και τα αποτελέσματα των χειμερινών καταχρήσεων που μας υπενθυμίζει! Εμείς όμως δεν θα τη φοβηθούμε, αφού έχουμε σύμμαχό μας τη δίαιτα της Σελήνης, που όχι μόνο μας απαλλάσσει από τα περιττά κιλά, αλλά επιπλέον μας αποτοξινώνει και μας αναζωογονεί.

Η Σελήνη στο γενέθλιο χάρτη υποδηλώνει τη μητέρα μας, τη μήτρα στην οποία αναπτυχθήκαμε και από την οποία πήραμε την πρώτη μας τροφή. Η τροφός μητέρα είναι αυτή που μας θηλάζει, παρέχοντάς μας τις βάσεις για έναν υγιή οργανισμό, εξοπλίζοντας το σώμα μας με τα απαραίτητα αντισώματα. Παράλληλα, είναι αυτή που συντελεί στη δόμηση των συναισθημάτων μας, καθώς, όταν παρέχει ασφάλεια και επιβεβαίωση, συνεπάγεται τη συναισθηματική συγκρότηση, ενώ, όταν γίνεται υπέρμετρα αυστηρή ή απόμακρη, προκαλεί τάσεις αυτοαπόρριψης και κυκλοθυμίας.

Αν η Σελήνη μας βρίσκεται σε καλή θέση, δεχόμενη αρμονικές επιρροές, η σχέση μας με τη μητέρα-τροφό είναι καλή, γεγονός που ευνοεί την κλίση σε ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες. Αντίθετα, μια Σελήνη που βάλλεται από δυσαρμονικές όψεις προκαλεί ανορεξία ή βουλιμία.

Ωστόσο, σημαντικός παράγοντας είναι και οι διελεύσεις που επηρεάζουν τη Σελήνη μας. Αν δεχόμαστε επιρροές που μας καθιστούν ευάλωτους συναισθηματικά, πολλές φορές καταφεύγουμε στο φαγητό, «νοσταλγώντας» την ασφάλεια και τη γαλήνη του θηλασμού, ή απέχουμε εντελώς από αυτό, τιμωρώντας τον εαυτό μας για το λάθος του. Συναίσθημα και διατροφή πάνε μαζί. Αν έχουμε όρεξη για ζωή, η βουλιμία και η ανορεξία θα μας είναι άγνωστες λέξεις.

Από μεταβολισμό, πώς πάμε;
Είναι γνωστό σε όλους ότι η Σελήνη επηρεάζει το υγρό στοιχείο του πλανήτη και, κατ’ επέκταση, τα υγρά του σώματός μας, τα οποία αποτελούν ρυθμιστικό παράγοντα του μεταβολισμού μας. Η Σελήνη σχετίζεται με τον κύκλο της περιόδου των γυναικών, τα πεπτικά υγρά, καθώς και με το λεμφικό σύστημα, το οποίο ευθύνεται για τη κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα, που είναι οι μεγάλοι εχθροί των γυναικών. Παράλληλα, η Σελήνη επηρεάζει και το παρασυμπαθητικό σύστημα, το οποίο ευθύνεται για την όρεξη, την επεξεργασία της τροφής, το διαχωρισμό της σε συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και την πέψη. Με λίγα λόγια, είναι ο βασικός συντονιστής του μεταβολισμού.
Μια Σελήνη με αρμονικές όψεις στο γενέθλιο χάρτη μάς χαρίζει καλό πεπτικό σύστημα και μεταβολισμό που συντελεί στην όμορφη σιλουέτα. Η Σελήνη, πάλι, που δέχεται δυσαρμονικές όψεις, κυρίως από Κρόνο και Ποσειδώνα, δείχνει προδιάθεση για διαταραχές τόσο στη λήψη τροφής όσο και στο μεταβολισμό.

Ο ρόλος των πλανητών
Ο γενέθλιος χάρτης μας είναι, εκτός όλων των άλλων, και η εικόνα του οργανισμού μας. Όλοι οι πλανήτες, οι θέσεις και οι σχέσεις τους σχετίζονται με την υγεία, τη σιλουέτα, τη γενικότερη εμφάνισή μας και όλα είναι αλληλένδετα, καθώς δεν νοείται καλός μεταβολισμός όταν άλλα ενεργειακά μπλοκαρίσματα προκαλούν προβλήματα. Μην ξεχνάτε ότι ο καλός μεταβολισμός είναι ο αντικατοπτρισμός της καλής υγείας, ψυχικής και σωματικής, καθώς είναι η συνέπεια της ομαλής έκκρισης των ορμονών. Ο κάθε πλανήτης επηρεάζει διαφορετικά σημεία του σώματός μας:

ΗΛΙΟΣ: Συνδέεται με το κεφάλι, την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη. Ακόμα, σχετίζεται με την άμυνα του οργανισμού μας κατά των εξωτερικών εχθρών (βακτηριδίων, μικροβίων κ.λπ.).

ΕΡΜΗΣ: Αφορά την αναπνοή και το νευρικό σύστημα και οι επιδράσεις του είναι καταλυτικές.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Είναι πλανήτης ύψιστης σημασίας, καθώς σχετίζεται με το θυρεοειδή αδένα - το κλειδί του μεταβολισμού, με την ομαλή λειτουργία των νεφρών, καθώς και με το πάγκρεας, που παράγει την ινσουλίνη και είναι καθοριστικός παράγοντας για την αυξομείωση του βάρους μας. Η Αφροδίτη σχετίζεται και με την τάση μας να ταυτίζουμε την απόλαυση με τα γλυκά, το ψωμί και, γενικότερα, τους υδατάνθρακες.

ΑΡΗΣ: Εξαιρετικά σημαντικός για το μεταβολισμό και τη διατήρηση καλής σιλουέτας, ευθύνεται για τις καύσεις των θερμίδων! Κυβερνάει το μυϊκό και ουροποιητικό σύστημα του οργανισμού μας και σχετίζεται με την αναλογία μυϊκής μάζας και βάρους. Υπενθυμίζω ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό της μυϊκής μάζας, τόσο αυξημένες είναι οι καύσεις.

ΔΙΑΣ: Το συκώτι, που συνδέεται με αυτόν τον πλανήτη, είναι ο «στρατηγός» κατά τους εναλλακτικούς θεραπευτές και όχι άδικα, μιας και διυλίζει το αίμα μας. Η σχέση του με την πάχυνση είναι πολύ σημαντική, καθώς δημιουργεί ροπή προς τις καταχρήσεις τόσο στο ποτό όσο και στο φαγητό.

ΚΡΟΝΟΣ: Κυβερνάει τη χολή, που σχετίζεται με την αποθήκευση του λίπους, το δέρμα, τα οστά, τα δόντια και τον σπλήνα. Είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις αλλεργίες που είναι συνέπειες της κακής ψυχολογίας και του καταβεβλημένου ανοσοποιητικού.

ΟΥΡΑΝΟΣ: Συνδέεται με το κυκλοφορικό σύστημα και τη λειτουργία του.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Ο... ενορχηστρωτής του μεταβολισμού! Κυβερνάει τις ορμόνες και τους ενδοκρινείς αδένες.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Αφορά τα γεννητικά όργανα και τη σεξουαλικότητα, η οποία, εκτός από τον υπ’ αριθμό ένα παράγοντα για την ευεξία μας, είναι η βάση της ψυχικής μας ισορροπίας.

Καθένας με τη φάση του!
Αν ξεκινήσετε τη δίαιτα στη γέμιση του φεγγαριού -άρα κατακράτηση υγρών-, θα χάσετε λιγότερα κιλά. Αν θέλετε να χάσετε περισσότερα, προτιμήστε τη χάση του φεγγαριού. Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε με τη Σελήνη στον Κριό, στους Διδύμους, στον Τοξότη ή στον Υδροχόο. Καρκίνος και Ταύρος δεν βοηθάνε την κατάσταση!

Πίνακας φάσεων της Σελήνης
(Ώρα Ελλάδας, υπολογισμένη και η θερινή)

Από τη στιγμή που η Σελήνη θα μπει σε κάποια φάση της, μην καταναλώσετε στερεά τροφή για ένα 24ωρο, στο οποίο πρέπει να πιείτε 5 λίτρα μεταλλικό νερό, χυμούς και αφεψήματα. Προσοχή: απαγορεύονται το γάλα και το αλκοόλ. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε τους καφέδες και το μαύρο τσάι, αλλά, αν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, πιείτε μια μικρή ποσότητα με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη. Μην ξεχνάτε ότι η γνώμη του γιατρού είναι απαραίτητη πριν από οποιαδήποτε δίαιτα. Επίσης, αυτού του είδους η αποτοξίνωση ενδείκνυται μόνο για υγιείς ενήλικες. Παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή σε περίοδο θηλασμού απαγορεύεται να καταφεύγουν σε τέτοιου είδους αποτοξινώσεις.

Η δίαιτα της Σελήνης θα σας βοηθήσει να αποβάλετε τοξίνες, θα απαλλάξει τον οργανισμό σας από τις ελεύθερες ρίζες και, αν την κάνετε μία φορά το μήνα, θα σας χαρίζει ευεξία, δύναμη και λαμπερή επιδερμίδα. Αν μετά το 24ωρο κατανάλωσης υγρών συνεχίσετε με ισορροπημένη διατροφή, η απώλεια βάρους θα είναι σταθερή και σιγά σιγά θα αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε. Πάντα, όμως, με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

2009: Ημερομηνία - Φάση Σελήνης - Ώρα

Απρίλιος
2 Πέμπτη Πρώτο τέταρτο 17:34
9 Πέμπτη Πανσέληνος 17:56
17 Παρασκευή Τελευταίο τέταρτο 16:36
25 Σάββατο Νέα Σελήνη 06:23

Μάιος
1 Παρασκευή Πρώτο τέταρτο 23:44
9 Σάββατο Πανσέληνος 07:01
17 Κυριακή Τελευταίο τέταρτο 10:26
24 Κυριακή Νέα Σελήνη 15:11
31 Κυριακή Πρώτο τέταρτο 06:22

Ιούνιος
7 Κυριακή Πανσέληνος 21:12
16 Τρίτη Τελευταίο τέταρτο 01:15
22 Δευτέρα Νέα Σελήνη a 22:35
29 Δευτέρα Πρώτο τέταρτο 14:28

Ιούλιος
7 Τρίτη Πανσέληνος 12:21
15 Τετάρτη Τελευταίο τέταρτο 12:53
22 Τετάρτη Νέα Σελήνη 05:35
29 Τετάρτη Πρώτο τέταρτο 01:00

Αύγουστος
6 Πέμπτη Πανσέληνος 03:55
13 Πέμπτη Τελευταίο τέταρτο 21:15
20 Πέμπτη Νέα Σελήνη 13:02
27 Πέμπτη Πρώτο τέταρτο 14:42

Σεπτέμβριος
4 Παρασκευή Πανσέληνος 19:03
12 Σάββατο Τελευταίο τέταρτο 05:16
18 Παρασκευή Νέα Σελήνη 21:44
26 Σάββατο Πρώτο τέταρτο 07:50

Οκτώβριος
4 Κυριακή Πανσέληνος 09:10
11 Κυριακή Τελευταίο τέταρτο 11:56
18 Κυριακή Νέα Σελήνη 08:33
26 Δευτέρα Πρώτο τέταρτο 02:42

Νοέμβριος
2 Δευτέρα Πανσέληνος 21:14
9 Δευτέρα Τελευταίο τέταρτο 17:56
16 Δευτέρα Νέα Σελήνη 21:14
24 Τρίτη Πρώτο τέταρτο 23:39

Δεκέμβριος
2 Τετάρτη Πανσέληνος 09:30
9 Τετάρτη Τελευταίο τέταρτο 02:13
16 Τετάρτη Νέα Σελήνη 14:02
24 Πέμπτη Πρώτο τέταρτο 19:36
31 Πέμπτη Πανσέληνος 21:13

Ιανουάριος 2010
7 Πέμπτη Τελευταίο τέταρτο 12:41
15 Παρασκευή Νέα Σελήνη 09:12
23 Σάββατο Πρώτο τέταρτο 12:54
30 Σάββατο Πανσέληνος 08:19

Από τη ΣΜΑΡΩ ΣΩΤΗΡΑΚΗ