7 πρωινές συνήθειες που θα σου φτιάξουν τη μέρα -και τη ζωή

27.07.2018
7 πρωινές συνήθειες που θα σου φτιάξουν τη μέρα -και τη ζωή
Κάνε αυτά τα 7 πράγματα για να κάνεις τη μέρα σου πιο υγιή

Κάποιες φορές, το να κλείνουμε το ξυπνητήρι ξανά και ξανά ακούγεται σαν μια καλή ιδέα-μέχρι να σηκωθούμε από το κρεβάτι σε κακή κατάσταση, να ξεχάσουμε την τσάντα του γυμναστηρίου, να αφήσουμε το υγιεινό μας γεύμα στο ψυγείο και να παρατήσουμε μια καλή ευκαιρία υγιεινή ζωή πίσω μας.

Από αύριο κιόλας όμως, μπορείς να αφιερώσεις λίγα λεπτά στα παρακάτω, τα οποία αποτελούν υγιεινές επιλογές για το υπόλοιπο της ημέρας και μακροπρόθεσμα θα σε κάνουν να νιώσεις πολύ καλύτερα:

Πρώτα,νερό

Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα ποτήρι φιλτραρισμένο νερό για να αναπληρώσεις τα υγρά μόλις ξυπνήσεις, προτείνει η Dawn Thorpe Jarvis, διευθύντρια της επιστήμης της διατροφής και του εκπαιδευτικού περιεχομένου του Garden of Life.

Stretching

"Το stretching για μόλις πέντε λεπτά θα κάνει το αίμα σου να κυκλοφορήσει καλύτερα και θα σε χαλαρώσει από την ένταση", λέει η Lauren Fleri, προπονήτρια CrossFit στη Νέα Υόρκη. Εξάλλου, είναι ευκολότερο να θεραπεύσεις το σώμα σου σωστά όταν αισθάνεσαι καλά, και να μη του φέρεσαι σκληρά. Μπορείς ακόμη και να τεντωθείς στο κρεβάτι σου.

Φάε κάτι θρεπτικό

Η Jarvis προτείνει να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά γεμάτα με βιταμίνες. Μπορείς επίσης να πάρεις μια πολυβιταμίνη για να καλύψεις τυχόν κενά στη διατροφή σου.

Μη ξεχνάς τα πράσινα
"Το πρωί, ο μεταβολισμός μας είναι αργός", λέει η Jarvis. Ξεκίνα τη μέρα σου με μια αβίαστη καύση θερμίδων με φυλλώδη χόρτα που διαθέτουν πρωτεΐνες και πολλά αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά.

Διάβασε επίσης: Πώς θα καθυστερήσω την περίοδο; Ο γιατρός απαντά

...ή το πρωινό που έφτιαξες την προηγούμενη μέρα

Αν ξέρεις πως ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό σε περιμένει στο ψυγείο θα το κάνει ευκολότερο για σένα να σηκωθείς από το κρεβάτι. Η Angela Lemond, ιδρύτρια της Lemond Nutrition, δείχνει την προτίμηση της στη βρώμη: ανακατεύεις ½ φλιτζάνι βρώμης, ½ φλιτζάνι γιαούρτι, 2/3 φλιτζάνι γάλα, βανίλια και κανέλα και προσθέτεις φρέσκα φρούτα ή και καρύδια.

Μακριά από το κινητό
Σίγουρα, είναι ευκολότερο να το λέμε από το να το κάνουμε, αλλά είναι σημαντικό. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, οι άνθρωποι που κατανάλωναν μόλις τρία λεπτά αρνητικών ειδήσεων το πρωί ήταν 27% πιθανότερο να αναφέρουν ότι είχαν μια δυσάρεστη μέρα, σε σχέση με όσους δεν είχαν εκτεθεί στη αρνητικότητα.

Προγραμμάτισε τη γυμναστική σου πριν πας για ύπνο
Σκοπεύεις να πας στο γυμναστήριο πριν το γραφείο; Κατέγραψε το σχέδιο γυμναστικής σου από το προηγούμενο βράδυ, προτείνει η Hollis Tuttle, προπονήτρια στο Mile High Run Club στη Νέα Υόρκη. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις φτιάξει ένα πλάνο με σωστές ασκήσεις με καθαρό μυαλό, και δε θα κάνεις ό,τι άσκηση σου έρθει εκείνη τη στιγμή.