Κόψτε το τσιγάρο χωρίς να παχύνετε

27.05.2008
Το κάπνισμα είναι μια βλαβερή συνήθεια. Ένας από τους λόγους που συνήθως μας αποτρέπει να το κόψουμε είναι ο φόβος ότι μπορεί να παχύνουμε. Έχει διαπιστωθεί ότι το 1/3 εκείνων που κόβουν το τσιγάρο θα πάρουν βάρος, συνήθως πέντε με έξι κιλά. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της όρεξης αλλά και στην μείωση των καύσεων από τον οργανισμό

Το κάπνισμα είναι μια βλαβερή συνήθεια. Ένας από τους λόγους που συνήθως μας αποτρέπει να το κόψουμε είναι ο φόβος ότι μπορεί να παχύνουμε. Έχει διαπιστωθεί ότι το 1/3 εκείνων που κόβουν το τσιγάρο θα πάρουν βάρος, συνήθως πέντε με έξι κιλά. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της όρεξης αλλά και στην μείωση των καύσεων από τον οργανισμό. Συχνά μάλιστα οι άνθρωποι που κόβουν το τσιγάρο έχουν εντονότερη την ανάγκη, να τρώνε γλυκά. Μην απελπίζεστε υπάρχουν τρόποι να μειώσετε τις πιθανότητες να πάρετε κιλά.

Αυξήστε την ποσότητα των υγρών που καταναλώνετε. Βάλτε στη ζωή σας το νερό, τους χυμούς, και το πράσινο τσάι που βοηθάνε τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες και μαζί με αυτές και την νικοτίνη που υπάρχει στον οργανισμό. Αλλάξτε την διατροφή σας. Προτιμήστε τροφές με χαμηλά λιπαρά, αποφεύγοντας τα γλυκά. Δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσετε γυμναστική. Αν γυμνάζεστε και τρέφεστε ισορροπημένα η πιθανότητα να πάρετε βάρος μειώνεται σημαντικά. Το περπάτημα είναι μια ιδανική άσκηση γιατί τονώνει τον οργανισμό και ενισχύει την αναπνευστική λειτουργία, μειώνοντας την επιθυμία για κάπνισμα.

Τέλος αποφύγετε να ξεκινήσετε δίαιτα ταυτόχρονα με το κόψιμο του τσιγάρου, το πιθανότερο είναι να το ξαναρχίσετε. Καλό θα ήταν αν έχετε κάποια περιττά κιλά να τα χάσετε πριν αποφασίσετε να κόψετε το κάπνισμα.