Τι σημαίνει αν ονειρευτείς κάποιον από το παρελθόν σου με τον οποίον έχεις να μιλήσεις χρόνια

03.03.2023
Τι σημαίνει αν ονειρευτείς κάποιον από το παρελθόν σου με τον οποίον έχεις να μιλήσεις χρόνια
Παίζει παιχνίδια το μυαλό ακόμη και στον ύπνο μας. Ιδού μερικές εξηγήσεις για μία από αυτές τις περιπτώσεις που αφορά σε "επανεμφανίσεις" ανθρώπων από το παρελθόν σου, ανθρώπων που έχεις να δεις πολύ καιρό, όμως.

Aν ονειρευτείς κάποιον με τον οποίο δεν είστε πλέον φίλοι ή δεν έχετε ειδωθεί ή μιλήσει εδώ και πολύ καιρό, πιθανότατα θα ξυπνήσεις μπερδεμένη. Τα όνειρα για κάποιον από το παρελθόν σου μπορεί να σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν πρέπει να επανασυνδεθείς με αυτό το άτομο ή τι ακόμα σημαίνει όταν μπαίνει στις νυχτερινές σου σκέψεις. Αλλά, στην πραγματικότητα, ένα όνειρο για κάποιον με τον οποίο δεν μιλάς πια δεν αφορά πραγματικά τα φαντάσματα από το παρελθόν σου καθώς έχει να κάνει περισσότερο με τον εαυτό σου.

Στην πραγματικότητα είναι σύνηθες να ονειρεύεσαι ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη ζωή σου. Η Theresa Cheung, συγγραφέας του «The Dream Dictionary From A To Z», αναφέρει ότι: «Οι φίλοι παίζουν συνήθως σημαντικό ρόλο στη ζωή σου, οπότε, φυσικά, θα σε συναντήσουν και θα τους συναντήσεις ξανά και ξανά στα όνειρά σου».

Το να ονειρεύεσαι άλλους ανθρώπους μπορεί να είναι ένας τρόπος για να κατανοήσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τη συμπεριφορά σου. Εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να επεξεργαστεί και να αντιμετωπιστεί στην καθημερινή ζωή σου, μπορεί να εμφανιστεί στο όνειρό σου με κάποιο τρόπο. Πολλές φορές, θα εμφανιστεί με τη μορφή ενός ατόμου στο παρελθόν ή στο παρόν σου, ακόμα κι αν δεν είστε πλέον φίλοι. Πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, ορίστε τι έχουν να πουν οι ειδικοί των ονείρων.

Ονειροκρίτης: Πες μου τι όνειρα βλέπεις να σου πω τι σημαίνουν

Τι σημαίνει αν ονειρεύεσαι κάποιον με τον οποίο δεν μιλάς πια

Πολλοί άνθρωποι θα ονειρευτούν παλιούς φίλους και ίσως και συμμαθητές από το σχολείο. Μπορεί να είναι λίγο περίεργο, ειδικά αν δεν έχεις δει ή ακούσει νέα από ένα συγκεκριμένο άτομο εδώ και χρόνια. Σημαίνει ότι θα πρέπει να βιαστείς να ξαναέρθεις σε επαφή μαζί του; Σύμφωνα με την Cheung, όχι.

«Η εμφάνισή τους στη σκηνή των ονείρων σου είναι μια μεταφορά για κάποια παραμελημένη ή ξεχασμένη πτυχή του εαυτού σου με την οποία θα ήθελες να επανασυνδεθείς ή θα μπορούσες να επωφεληθείς από την επανασύνδεσή σου», έγραψε. Σκέψου το άτομο που ήξερες κάποτε και τα χαρακτηριστικά που έχει και τα οποία ξεχωρίζουν περισσότερο.

Δεν έχει σημασία πώς είναι το άτομο τώρα. Εμφανίζεται στο όνειρό σου ως ένας τρόπος για να δώσεις προσοχή σε κάτι σημαντικό που πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ζωή σου αυτή τη στιγμή. Μελέτες δείχνουν ότι η συνείδηση των ονείρων σoυ μοιάζει πολύ με τη συνείδησή σου σε εγρήγορση, επομένως το να ονειρεύεσαι κάποιον με τον οποίο δεν μιλάς πια, δείχνει τα καθημερινά συναισθήματα που νιώθεις αυτήν τη στιγμή (και μπορεί να χρειαστεί να επεξεργαστείς). Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως υπάρχει κάτι άλυτο είτε με το άτομο που δεν είναι πια στη ζωή σου είτε με τον εαυτό σου που πρέπει να αντιμετωπίσεις.

Τι σημαίνει να δεις στο όνειρο σου ότι είσαι έγκυος

Θα πρέπει επίσης να σημειώσεις πώς ενεργούν στο όνειρό σου άτομα από το παρελθόν σου. Για παράδειγμα, σε βοηθούν ή σε νευριάζουν; Σύμφωνα με την Cheung, η συμπεριφορά τους στο όνειρο θα συνδέεται άμεσα με το πώς συμπεριφέρεται ένα μέρος σου στην πραγματική ζωή. «Σου δείχνουν αυτή τη συμπεριφορά από διαφορετική οπτική γωνία, ώστε να κατανοήσεις καλύτερα τον εαυτό σου», λέει. Η ανάλυση του ονείρου και η αλλαγή στη ζωή σου είναι ένας τρόπος για να φτάσεις στη ρίζα αυτού που σε απασχολεί τελευταία.

Βλέπεις συχνά εφιάλτες; Δες τι σχέση μπορεί να έχουν με το ζώδιό σου