Τι σημαίνει να δεις στο όνειρο σου ότι είσαι έγκυος

30.09.2021
Τι σημαίνει να δεις στο όνειρο σου ότι είσαι έγκυος
Yπάρχουν, προφανώς, πολλοί παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το απρόσμενο (ή όχι;) όνειρο εγκυμοσύνης σου, όπως τα επίπεδα άγχους, η ηλικία, η σχέση και οποιαδήποτε άλλα σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου (όπως είτε να προσπαθείς για παιδιά είτε να προσπαθείς να τα αποφύγεις). Διάβασε παρακάτω μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη εάν ξυπνήσεις αφού έχεις δει ένα όνειρο ότι είσαι έγκυος.

Το να ονειρεύεσαι ότι είσαι έγκυος δεν σημαίνει ότι είσαι έγκυος

Το όνειρο εγκυμοσύνης είναι στην πραγματικότητα αρκετά κοινό. Όπως λέει στο Cosmopolitan η Lauri Loewenberg, ειδική στα όνειρα, «Αν δεν είσαι έγκυος ούτε προσπαθείς να μείνεις έγκυος και ονειρεύεσαι ότι είσαι, σημαίνει ότι κάτι καινούργιο υπάρχει στη δουλειά σου ή στη ζωή σου». Με άλλα λόγια, το να ονειρεύεσαι ότι θα αποκτήσεις μωρό σημαίνει συχνά ότι μεγαλώνεις γενικά. «Για το μυαλό που ονειρεύεται, αντιπροσωπεύει "μια νέα ζωή" για εσένα», προσθέτει η Loewenberg.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ένα νέο κομμάτι της προσωπικότητάς σου γίνεται γνωστό ή ότι έχεις τη διάθεση να δημιουργήσεις κάτι νέο - μια νέα δουλειά, μια νέα αίσθηση εμπιστοσύνης ή ένα ξαφνικό πάθος για τη ζωγραφική. Το συμπέρασμα είναι ότι αναπτύσσεσαι ακριβώς όπως θα αναπτυχθεί ένα μωρό στη μήτρα. Αρκετά απλό όταν το σκέφτεσαι.

Ονειροκρίτης: Πες μου τι όνειρα βλέπεις να σου πω τι σημαίνουν

Μερικές φορές, δεν αφορά την εγκυμοσύνη. Έχει να κάνει με το πώς νιώθεις σχετικά με την εγκυμοσύνη

Είναι αυτονόητο ότι τα περισσότερα όνειρα δεν είναι κυριολεκτικά. Ακριβώς επειδή ονειρεύεσαι ότι ο φίλος σου σε απάτησε δεν σημαίνει στην πραγματικότητα ότι το έκανε. Αντ 'αυτού, πιθανώς σημαίνει ότι αισθάνεσαι ζήλια ή ανασφάλεια για τη σχέση σου. Το ίδιο ισχύει και για τα όνειρα εγκυμοσύνης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψεις εντελώς το όνειρο. «Θα πρέπει να αναρωτηθείς τι σημαίνουν τα παιδιά για εσένα», συστήνει η ψυχολόγος Deirdre Barrett. «Η σχέση σου με το όνειρο κρατά το κλειδί για το νόημά του. Αναζήτησε σύμβολα στην απάντησή σου».

Εάν μεγάλωσες σε μια δυσλειτουργική οικογένεια, το να έχεις μια δική σου οικογένεια θα μπορούσε να σου προκαλέσει άγχος. Εάν είσαι ένα από τα 10 παιδιά μιας οικογένειας, το να έχεις μια μεγάλη δική σου οικογένεια μπορεί να σου φαίνεται φυσικό. Όλα εξαρτώνται από το τι έχει συμβεί στη ζωή σου και από τη σύνδεση των ονείρων σου με υποσυνείδητα συναισθήματα σχετικά με την πραγματική ζωή σου.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους και κάποιοι άλλοι όχι;

Τι συμβολίζουν λοιπόν τα όνειρα εγκυμοσύνης;

Η Barrett προτείνει να μάθεις περισσότερα για τον συμβολισμό αυτού του ονείρου. «Η εγκυμοσύνη είναι η διαδικασία δημιουργίας ζωής που δεν έχει ακόμη γεννηθεί ή δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα μωρό στην κυριολεξία, αλλά μπορεί να σχετίζεται με μια ελπίδα ή φόβο που έχουμε αλλά δεν αντιμετωπίζουμε ή δεν αντιμετωπίζουμε πλήρως». Καλό είναι να προσέξεις πώς σε έκανε να νιώθεις το όνειρο εγκυμοσύνης όταν το έβλεπες στον ύπνο σου: Φόβο, ενθουσιασμό, μπέρδεμα, χαρά; Και έτσι ίσως καταλήξεις πιο απλά σε ένα συμπέρασμα για τα δικά σου "θέλω"