Διαλογισμός: Άλλαξε τη ζωή σου με την απλή μέθοδο που χρειάζεται μόνο 13 λεπτά

15.02.2023
Διαλογισμός: Άλλαξε τη ζωή σου με την απλή μέθοδο που χρειάζεται μόνο 13 λεπτά
Ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον πιο θετικό τρόπο

Αν είμαστε ειλικρινείς, τα τελευταία χρόνια ήταν δυσάρεστα για την ψυχική μας υγεία, και γι' αυτό ακριβώς οι ειδικοί ευεξίας προβλέπουν ότι το 2023 θα είναι η χρονιά που θα ξαναβρούμε τον εαυτό μας. Με δυσκολίες στην αντιμετώπιση της ζωής σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου κόστους ζωής, οι ειδικοί λένε ότι έχει έρθει η στιγμή για όλους μας να αναζητήσουμε τις μικρές χαρές στις καθημερινές μας δραστηριότητες για να βελτιώσουμε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας.

Πώς να αντιμετωπίσεις το φόβο σου για τις αλλαγές

Παρ'όλες τις δημοφιλείς τάσεις που έχουμε δει στα social media, στους επόμενους μήνες θα δούμε την αυτοφροντίδα να παίρνει μια νέα κατεύθυνση. Η κατανάλωση νερού με χλωροφύλλη, τα 10.000 βήματα την ημέρα και το ξύπνημα στις 5 το πρωί θα αντικατασταθούν από μια πιο αργή και προσεκτική προσέγγιση στην ευεξία. Μία από τις σημαντικότερες τάσεις ευεξίας που έχουν κάνει την εμφάνιση τους, είναι η διαχείριση του νου - μια συγκεκριμένη μορφή ενεργού διαλογισμού που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθά στη βελτίωση της νευροπλαστικότητας και στην αύξηση της εστίασης μέσω της διέγερσης των κέντρων εστίασης του εγκεφάλου.

Διάβασε αυτό αν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι επιβεβαίωση για να νιώσεις ότι σε εκτιμούν

Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Με μια άσκηση διαχείρισης μυαλού που είναι γρήγορη και προσβάσιμη και διαρκεί μόλις 13 λεπτά, η οποία θα μπορούσε να είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον πιο θετικό τρόπο. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την εστίαση σε ένα σημείο μέσα στο σώμα και την επαναφορά της εστίασης. Προσπάθησε να εστιάσεις σε ένα σημείο στο σώμα σου για 13 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο στο τηλέφωνό σου. Κάθε φορά που το μυαλό σου αποσπάται, εστίασε ξανά στο συγκεκριμένο μέρος του σώματος.

Γιατί όμως χρειάζεται 13 λεπτά; Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης έδειξε ότι 13 λεπτά αρκούσαν για τη μείωση της αρνητικής διάθεσης και την ενίσχυση της προσοχής, της μνήμης αναγνώρισης, καθώς και τη μείωση άγχους. Όσο περισσότερο επαναλαμβάνεις αυτήν την άσκηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι αυτή η περίοδος εστίασης. Αν κάνεις αυτήν την άσκηση καθημερινά για 8 εβδομάδες θα βελτιωθεί σημαντικά η νευρική πλαστικότητα, η εστίαση, η μνήμη και η προσοχή σου.

Εσύ θα το δοκίμαζες;

Τελευταία τροποποίηση στις 15.02.2023 - 07:30