"Εγώ αποφασίζω ποια είμαι και πώς θέλω να ζήσω" - Εσύ πόσο καλά ξέρεις τον εαυτό σου;

15.03.2023
"Εγώ αποφασίζω ποια είμαι και πώς θέλω να ζήσω" - Εσύ πόσο καλά ξέρεις τον εαυτό σου;
Η δημοσιογράφος Τάνια Μαρκουτσά μιλά σε πρώτο πρόσωπο και μας συστήνει τη μέθοδο «Καθρέφτης του Σώματος» και μοιράζεται μαζί μας την προσωπική της εμπειρία που της άλλαξε τη ζωή.

Πόσες φορές θέλοντας να υπερασπιστείς τον εαυτό σου έχεις πει: «έτσι είμαι»! Είσαι σίγουρη; Πόσο καλά γνωρίζεις τον αληθινό σου εαυτό; Ποιος είναι ο ρόλος που έχουν παίξει στη διαμόρφωσή σου η ανατροφή, οι πεποιθήσεις της οικογένειάς σου, τα τραύματα από το παρελθόν, ο φόβος για το μέλλον, η εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα; Και τελικά πώς ζεις τη ζωή σου; Όπως θες εσύ, όπως διάλεξαν άλλοι για σένα ή όπως ορίζει «το πρέπει» με το οποίο μεγάλωσες;

Αν όλα τα παραπάνω σκιαγραφούν τη ζωή σου, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς, όλα αυτά τα «πρέπει» και τα «δεν γίνεται αλλιώς», πόσο βλάπτουν την ψυχή και κατά συνέπεια το σώμα σου.

Πριν από μία δεκαετία, δεν περνούσε καν από το μυαλό μου ότι ίσως δεν ήμουν πραγματικά η superwoman, υπερδραστήρια, έτοιμη για όλα καριερίστα που φούσκωνε από ικανοποίηση κάθε φορά που ξεπερνούσε τα όρια της και λάμβανε τα εύσημα για τις επιτυχίες της! Λάμβανα χαρά μόνο από τα βλέμματα θαυμασμού των άλλων. Ένιωθα σημαντική όταν ο σύντροφός μου με έκανε να νιώθω έτσι. Το ποια είμαι και το πώς αισθανόμουν εξαρτιόταν κυρίως από τους άλλους. Τότε, εντελώς τυχαία, βρέθηκα να παρακολουθώ ένα Εντατικό Σεμινάριο του Καθρέφτη του Σώματος που διοργανώνει στη χώρα μας, και σε περισσότερες από 20 χώρες, το Ίδρυμα Brofman.

Τι συνέβη εκεί; Έμαθα ότι μόνο εγώ είμαι υπεύθυνη για μένα. Εγώ είμαι και οφείλω να είμαι ο οδηγός στο όχημα της ζωής μου. Δεν είμαι θύμα κανενός. Δεν φταίνε οι άλλοι ούτε για τα συναισθήματά μου, ούτε για την οικονομική μου κατάσταση, ούτε για τα προβλήματα υγείας. Εγώ αποφασίζω ποια είμαι και πώς θέλω να ζήσω. Σου μοιάζει παράλογη η παραπάνω πρόταση; Έλα να σου συστήσω τον «Καθρέφτη του Σώματος».

Τι είναι η μέθοδος του Martin Brofman «Καθρέφτης του Σώματος»;

Η μέθοδος «Καθρέφτης του Σώματος» αναπτύχθηκε από τον Martin Brofman, PhD., μέσα από την εμπειρία του κατά την αντιμετώπιση μιας θανατηφόρας ασθένειας και την επάνοδό του σε άριστη υγεία το 1975. Βασίζεται στην ιδέα ότι το σώμα αντικατοπτρίζει τη ζωή. Στην κατάσταση του φυσικού σου σώματος «καθρεφτίζονται» τα συναισθήματα σου, οι πεποιθήσεις και ολόκληρη η ζωή σου. Η εφαρμογή των τεχνικών του Καθρέφτη του Σώματος, σου δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσεις και να αντιμετωπίσεις τα βαθύτερα αίτια των συμπτωμάτων, ενώ μπορεί να συμβάλλει και στην έγκαιρη πρόληψη. Η ίαση είναι μια διαδικασία που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνειδητότητα μαζί με ένα σύνολο «εργαλείων» διαθέσιμο σε όποιον επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει. Αυτό το θεραπευτικό σύστημα συνδυάζει αρμονικά τη δυτική ψυχολογία με τις ανατολικές φιλοσοφίες.

chakras.png

Η σύνδεση των ενεργειακών κέντρων (τσάκρας) με το νου και το σώμα, σου δίνει τη δυνατότητα να δεις το ανθρώπινο σώμα σαν ένα χάρτη της συνειδητότητας και με συγκεκριμένες τεχνικές να πραγματοποιήσεις αλλαγές αναλαμβάνοντας τα ηνία της ζωής και της υγείας σου. Οι τεχνικές είναι τόσο απλές που διδάσκονται ακόμη και σε παιδιά. Δεν υπάρχουν μυστικά σύμβολα και τίποτε το μυστικιστικό. Η εκμάθησή της μεθόδου καθώς και η εύκολη χρήση της είναι στη διάθεση κάθε ατόμου που ενδιαφέρεται ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο μόρφωσής του, τη φιλοσοφία του και τα προσωπικά του πιστεύω. Τη μέθοδο Καθρέφτης του Σώματος έχουν παρακολουθήσει γιατροί, νοσηλευτές, θεραπευτές/τριες, φοιτητές, επιχειρηματίες– άνθρωποι από όλα τα μονοπάτια της ζωής- οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτές τις ιδέες για να κατανοήσουν τον εαυτό τους καλύτερα και να βοηθήσουν τον εαυτό τους αλλά και τους ανθρώπους γύρω τους.

Σύμφωνα με τον Martin Brofman «Όλα μπορούν να θεραπευτούν».

Αν θέλεις να ζήσεις αυτή την εμπειρία ζωής μπορείς να παρακολουθήσεις το διήμερο σεμινάριο που διεξάγεται στην Αθήνα 1-2 Απριλίου ή το Εντατικό πενθήμερο που θα διεξαχθεί 10-14 Μαΐου στην Ερέτρια.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Όλγα Φασόη, τηλ.: 6977 818013, [email protected]

web: https://www.fondation-brofman.org/?lang=el

Τελευταία τροποποίηση στις 15.03.2023 - 17:09