Πώς να κάνεις το περπάτημα στον διάδρομο λιγότερο βαρετό

09.02.2023
Πώς να κάνεις το περπάτημα στον διάδρομο λιγότερο βαρετό
Ο καιρός δεν επιτρέπει πάντα το περπάτημα σε εξωτερικό χώρο – δες πώς μπορείς να κάνεις το διάδρομο πιο διασκεδαστικό

Έχεις νιώσει ποτέ τύψεις επειδή αποφάσισες να πας στο γυμναστήριο αλλά τελικά έκανες περπάτημα στο διάδρομο και τίποτα άλλο; Αν ναι, ίσως είσαι άδικη με τον εαυτό σου. Το περπάτημα είναι μια φανταστική μορφή άσκησης. Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του, είναι ότι μπορείς να το κάνεις φορώντας απλώς ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, παρέα με μια φίλη ή ακόμη και τον σκύλο σου.

Παρόλα αυτά, δεν είναι πάντα εφικτό να βγεις για περπάτημα στον καθαρό αέρα, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα – και γι αυτό ακριβώς είναι τόσο χρήσιμος ο διάδρομος. Αλλά, αν είμαστε ειλικρινείς, το να περπατάς και το μόνο που να μπορείς να κάνεις είναι να κοιτάς την οθόνη, μπορεί να γίνει πολύ βαρετό, πολύ γρήγορα. Παρακάτω θα βρεις τις καλύτερες συμβουλές για να κάνεις το περπάτημα στο διάδρομο πιο διασκεδαστικό.

Πώς να αγαπήσεις την πρωινή γυμναστική

Περπάτησε στο ρυθμό

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάνεις το περπάτημα πιο διασκεδαστικό είναι να ακούς μουσική. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ακρόαση μουσικής κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του καρδιακού παλμού, της ενεργοποίησης των μυών, και μπορεί ακόμη και να κάνει την άσκηση λιγότερο δύσκολη.

Φτιάξε μια λίστα τραγουδιών ειδικά για περπάτημα στο διάδρομο, που θα σε ενθουσιάσει. Μπορείς ακόμη και να μετατρέψεις κάθε τραγούδι σε διαλειμματική προπόνηση, δηλαδή να κάνεις αύξηση και μείωση της έντασης του περπατήματος σου καθ' όλη τη διάρκεια. Πώς θα το κάνεις αυτό; Αρχικά, κάνε ζέσταμα περπατώντας με πιο αργή ταχύτητα για ένα ή δύο τραγούδια, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τον καρδιακό σου ρυθμό. Στη συνέχεια, στην αρχή ενός νέου τραγουδιού, σπάσε το σε τμήματα ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

Στο πρώτο κουπλέ, περπάτησε κάπως αργά και άνετα, κάνοντας ένα καλό ζέσταμα.

Στο ρεφρέν, αύξησε την ταχύτητα.

Στο επόμενο κουπλέ, έλα ξανά στον αρχικό σου ρυθμό.

Στο δεύτερο ρεφρέν, αύξησε ξανά την ταχύτητα (Μπορείς επίσης να αυξήσεις σταδιακά την ταχύτητά σου με κάθε ρεφρέν για να κάνεις την προπόνηση πιο δύσκολη).

Επανάλαβε αυτό το μοτίβο μέχρι να τελειώσει το τραγούδι και μετά ξεκίνα από την αρχή με το επόμενο τραγούδι. Στο τέλος της προπόνησής σου, επιβράδυνε τον ρυθμό σου για να μειώσεις τον καρδιακό σου ρυθμό για ένα ή δύο τραγούδια.

5 τρόποι να απολαμβάνεις τη γυμναστική, αν τη μισείς

Απόσπασε την προσοχή σου από την οθόνη

Εάν οι βόλτες σου εκτός σπιτιού σου φαίνονται πιο γρήγορες και πιο ευχάριστες γενικά, θα μπορούσε εν μέρει να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν κοιτάς το ρολόι όλη την ώρα. Ένας απλός τρόπος για να σταματήσεις να κοιτάς συνεχώς την οθόνη είναι να την καλύψεις με μια πετσέτα ή το φούτερ σου. Εάν εξακολουθείς να θέλεις να παρακολουθείς την ώρα, μπορείς να ακούσεις μια λίστα τραγουδιών ή ένα podcast που διαρκεί όσο η προπόνησή σου (20 ή 30 λεπτά, ας πούμε). Όταν τελειώσει, θα ξέρεις ότι έχεις τελειώσει και εσύ την προπόνηση σου.

Πρόσθεσε μερικούς «λόφους»

Όπως μπορείς να αυξήσεις την ένταση μιας βόλτας στον διάδρομο, μπορείς να κάνεις το ίδιο ρυθμίζοντας την κλίση για να περπατάς πάνω και κάτω σε «λόφους». Βάζοντας στην προπόνησή σου εναλλαγές κλίσεων, μπορείς επίσης να αυξήσεις τον καρδιακό σου ρυθμό και να ενισχύσεις τους μύες του κάτω μέρους του σώματος, όπως τους τετρακέφαλους, τους μηριαίους και τις γάμπες σου.

Μπορείς επίσης να αλλάζεις την κλίση κάθε δύο λεπτά, ή να αυξάνεις την κλίση κατά μισό ποσοστό κάθε φορά και σταδιακά να πηγαίνεις πιο απότομα. Εάν το βρίσκεις κουραστικό να αλλάζεις συνεχώς την κλίση, μπορείς επίσης να την αυξήσεις για πέντε λεπτά και στη συνέχεια να την επαναφέρεις στο μηδέν για πέντε λεπτά.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.02.2023 - 07:41