Μασάζ: 5 λόγοι για τους οποίους ίσως θα έπρεπε να το βάλεις στο πρόγραμμα

28.05.2024
Μασάζ: 5 λόγοι για τους οποίους ίσως θα έπρεπε να το βάλεις στο πρόγραμμα
Το μασάζ είναι πολυτέλεια για πολλούς αλλά και ανάγκη την ίδια στιγμή. Μην το μυαλό σου μόνο στα χαλαρωτικά μασάζ που μπορεί να απολαμβάνεις από καιρού εις καιρόν (που μια χαρά είναι κι αυτά). Η πρακτική αυτή έχει πολλά οφέλη που δεν θα πρέπει να παραβλέπονται.

Πριν ξεκινήσεις να... σνομπάρεις, δες μερικά πράγματα που μπορεί να μην είχες σκεφτεί και δες μήπως μπορείς να εντάξεις στο πρόγραμμα (τόσο το χρονολογικό όσο και το οικονομικό) ένα session, για δοκιμή. Και μετά βλέπεις! Ιδού λοιπόν 5 από τα θετικά που μπορεί να αποκομίσεις από ένα μασάζ.

Μείωση του στρες: Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες προάγοντας τη χαλάρωση και μειώνοντας τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο σώμα, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη. Το καταπραϋντικό άγγιγμα και οι ρυθμικές κινήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας μασάζ μπορούν να προκαλέσουν μια κατάσταση ηρεμίας και ηρεμίας.

Ο απίστευτος τρόπος για να ηρεμήσεις από το άγχος σου ανά πάσα στιγμή

Ανακούφιση από τον πόνο: Το μασάζ μπορεί να είναι αποτελεσματικό για την ανακούφιση διαφόρων τύπων πόνου, συμπεριλαμβανομένου του μυϊκού πόνου, των πονοκεφάλων τάσης και των χρόνιων καταστάσεων πόνου όπως η ινομυαλγία. Βοηθά βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, απελευθερώνοντας τους μυϊκούς κόμπους και μειώνοντας τη φλεγμονή, παρέχοντας έτσι ανακούφιση από την ενόχληση.

Βελτιωμένη κυκλοφορία: Μέσω του χειρισμού των μαλακών ιστών, η θεραπεία μασάζ ενισχύει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Αυτή η αυξημένη κυκλοφορία παρέχει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους μύες και τα όργανα, προάγοντας τη συνολική υγεία και διευκολύνοντας την απομάκρυνση των μεταβολικών αποβλήτων από τους ιστούς.

Πώς να απαλλάξεις από το άγχος τον οργανισμό σου – και κατ’ επέκταση, το δέρμα σου

Ενισχυμένη ευελιξία και εύρος κίνησης: Το τακτικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευελιξίας και του εύρους κίνησης τεντώνοντας και χαλαρώνοντας τους σφιγμένους μύες και τους συνδετικούς ιστούς. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για αθλητές ή άτομα που αναρρώνουν από τραυματισμούς, καθώς μπορεί να αποτρέψει τη μυϊκή δυσκαμψία και να βελτιώσει την κινητικότητα.

Ενισχυμένη ανοσία: Μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία μασάζ μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνοντας τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού έναντι παθογόνων μικροοργανισμών και λοιμώξεων. Διεγείροντας το λεμφικό σύστημα, το μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών και στην ενίσχυση των φυσικών αμυντικών μηχανισμών του σώματος.

Θέλεις να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στον εαυτό σου; Απαλλάξου από αυτές τις 5 συνήθειες

Μήπως πρέπει να κλείσεις άμεσα το ραντεβού σου;

Τελευταία τροποποίηση στις 28.05.2024 - 17:12