Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι από τη δεξιά πλευρά σου

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι από τη δεξιά πλευρά σου
Oι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βρει μια συγκεκριμένη στάση να κοιμούνται και είναι αυτή που τους βολεύει περισσότερο. Αλλά αποδεικνύεται ότι ορισμένες στάσεις μπορεί να είναι καλύτερες από άλλες, και, για παράδειγμα, αν έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι στη δεξιά πλευρά, ίσως πρέπει να αλλάξεις τη συνήθειά σου.

Αν και ο ύπνος στη δεξιά πλευρά μπορεί να είναι καλύτερος για την καρδιά σου, έχει και πολλά μειονεκτήματα. Αν θέλεις να μάθεις τι μπορεί να συμβεί αν κοιμάσαι στη δεξιά σου πλευρά κάθε βράδυ συνέχισε να διαβάζεις.

Ποια είναι η σχέση σου με τον ύπνο σύμφωνα με το ζώδιο σου

Μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος

Εκτός από το ότι ωφελεί την πέψη σου, ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να βοηθήσει την καρδιά σου να αντλεί αίμα πιο αποτελεσματικά. Ενώ ο ύπνος στη δεξιά πλευρά προκαλεί την πίεση του σώματός σου εις βάρος των αιμοφόρων αγγείων, ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τη ροή του αίματος. Η σωστή κυκλοφορία είναι το κλειδί για τη διατήρηση της συνολικής υγείας και ευεξίας σου και μπορεί επίσης να αποτρέψει τη διευρυμένη αράχνη και τους κιρσούς.

Γιατί ξυπνάω στις 3 τα ξημερώματα και πώς μπορώ να ξανακοιμηθώ;

Μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι σου

Επειδή το συκώτι βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του σώματός σου, ο ύπνος σε αυτή την πλευρά ασκεί μεγαλύτερη πίεση σε αυτό το βασικό όργανο και μπορεί τελικά να οδηγήσει σε συμφόρηση του ήπατος. Για να το αποφύγεις αυτό, προσπάθησε να μην κοιμάσαι στη δεξιά πλευρά τουλάχιστον συχνά.

Μπορεί να επιδεινώσει την παλινδρόμηση οξέος

Εάν προσπαθείς να απαλλαγείς από την ενοχλητική αίσθηση καούρας, τότε υιοθέτησε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, όπως το να φοράς φαρδιά ρούχα και να επιλέγεις άσκηση χαμηλής έντασης καθώς μπορεί να σε βοηθήσουν να ανακουφίσεις τα συμπτώματα. Αλλά αν κοιμάσαι συνεχώς στο δεξί σου πλευρό, μπορεί να επιδεινώσεις την υπάρχουσα κατάσταση. Κάτι τόσο απλό όπως το να γυρίζεις στην αριστερή σου πλευρά στον ύπνο, μπορεί να σε βοηθήσει να εξαλείψεις το αίσθημα καψίματος στο στήθος σου.