SEX

Η πυραμίδα του σεξ για γυναίκες - φωτιά (μέρος Ά)

09.12.2009
Τη διατροφική πυραμίδα την γνωρίζεις καλά! Τώρα έρχεται και η ερωτική πυραμίδα του σεξ. Εννοείται πως αν τρως κάθε μέρα φασολάκια, σύντομα θα βαρεθείς. Το ίδιο συμβαίνει και με το σεξ που απολαμβάνεις. Αν καθημερινά (ή όποτε το κάνεις) το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ίδια ποικιλία στάσεων και καταστάσεων, η κρεβατοκάμαρά σου κινδυνεύει να πιάσει αράχνες!

Τη διατροφική πυραμίδα την γνωρίζεις καλά! Τώρα έρχεται και η ερωτική πυραμίδα του σεξ. Εννοείται πως αν τρως κάθε μέρα φασολάκια, σύντομα θα βαρεθείς. Το ίδιο συμβαίνει και με το σεξ που απολαμβάνεις. Αν καθημερινά (ή όποτε το κάνεις) το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ίδια ποικιλία στάσεων και καταστάσεων, η κρεβατοκάμαρά σου κινδυνεύει να πιάσει αράχνες!

Πώς θα φτιάξεις τη δική σου σεξουαλική πυραμίδα: καταρχάς, η πυραμίδα του σεξ δεν θα βελτιώσει μόνο τα νεύρα, τους οργασμούς ή τις ανάγκες του κορμιού σου. Το βασικό είναι πως μέσω αυτής της ''διατροφής'' του σώματος, χορταίνεις τις συναισθηματικές σου ανάγκες, ωριμάζετε σαν ζευγάρι με το σύντροφο που έχεις και ταυτόχρονα εκφράζεις τις διάφορες πτυχές της προσωπικότητάς σου και στο κρεβάτι.

Το θέμα είναι να βρεις την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στα στυλ και τις στάσεις του σεξ που προτιμάς. Κάτω κάτω θα τοποθετήσεις το είδος σεξ που σε καλύπτει στο μέγιστο βαθμό (και σωματικά και συναισθηματικά), επάνω θα τοποθετήσεις το δεύτερο καλύτερο είδος σεξ και πάει λέγοντας. Παρακάτω, σου προτείνουμε κάποια είδη σεξ που μπορείς να βάλεις στη δική σου ποικιλία ερωτικού μενού. Για παράδειγμα, αν είσαι εργαζόμενη μητέρα θα σε βολέψει το σεξ στα γρήγορα, το οποίο θα βρίσκεται κοντά στη βάση της πυραμίδας σου. Αν είσαι γυναίκα της δράσης, τοποθέτησε το περιπετειώδες σεξ στη βάση της πυραμίδας σου. Πριν ξεκινήσεις, σκέψου τα πραγματικά θέλω και τις ανάγκες σου στο κρεβάτι και ξεκίνα!

1. Αγάπη μου ουάουα = Το βαθιά συναισθηματικό σεξ

Τι είναι: αργό παθιάρικο σεξ όπου ξεχειλίζουν τα συναισθήματα με όρεξη να μάθει ο ένας τα κουμπιά στο κορμί του άλλου και να επαναπροσδιορίσετε το δέσιμό σας. Η διείσδυση είναι προαιρετική!

Tα οφέλη: σίγουρα ένας οργασμός είναι καλοδεχούμενος αλλά το βασικό όφελος είναι το παραπάνω συναισθηματικό δέσιμο μέσω της πράξης του έρωτα. Αυτό το ταξίδι προς την ολοκλήρωση θα σας δέσει βαθιά ενώ δεν θα έχετε την πίεση να έρθετε σε οργασμό, αφού ο χρόνος είναι με το μέρος

Η συνταγή: φροντίστε να περάσετε ένα απόγευμα ή βράδυ, με κλειστά κινητά, μόνοι στο σπίτι. Καθ' όλη τη διάρκεια της πράξης, ζήτα του να μάθεις τι τον ανάβει και φυσικά ενημέρωσέ τον κι εσύ για τα πράγματα που κάνει και σε φτιάχνουν. Φυσικά μην διστάσεις να δείξεις το πόσο άνετη είσαι: φιλιά, γελάκια, γαργαλητό είναι μέρος του παιχνιδιού.

Να προτιμήσεις: το ταντρικό σεξ

Αγαπημένη στάση: το κλασικό ιεραποστολικό (βλέπε φωτο Νο2)

2. Θα κρεμαστούμε στους πολυελαίους = το περιπετειώδες σεξ

Τι είναι: οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε στο σεξ, που ξεφεύγει από την καθιερωμένη σας ρουτίνα. Μιλάμε για νέες στάσεις, δοκιμές με σεξουαλικά βοηθήματα και το σεξ εκτός κρεβατοκάμαρας μπορεί να ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Tα οφέλη: η δράση στο σεξ όχι μόνο θα ανάψει τα αίματα, θα κάνει την καρδιά σας να φτερουγίσει αλλά θα αυξήσει και την σεξουαλική σου αυτοπεποίθηση. Εννοείται πως κάθε μέρα δεν μπορείς να βγαίνεις στη ζούγκλα ή να το κάνετε λες και δεν υπάρχει αύριο, γι' αυτό και το περιπετειώδες σεξ βρίσκεται κάπου στη μέση της σεξουαλικής πυραμίδας πολλών γυναικών. Εκμεταλλεύσου την αγωνία που αισθάνεται κανείς στα απάτητα εδάφη που δεν γνωρίζει προς όφελός σου. Όσο πιο πολύ το γλεντήσετε (στις νέες περιπετειώδεις σεξουαλικές σας εμπειρίες) τόσο πιο συχνά θα θέλετε να επαναλάβετε το σκηνικό και το σεξ καθεαυτό.

Η συνταγή: λοιπόν, το δύσκολο κομμάτι του να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο στο κρεβάτι είναι φυσικά το πως θα το προτείνεις στον καλό σου. Μην διστάζεις. Εκείνος δεν θα σε ρωτήσει ούτε πώς σου ήρθε η ιδέα, ούτε θα πιστέψει πως δεν σε ικανοποιεί ήδη. Αν είστε από τα ζευγάρια που μιλάνε ανοιχτά για το σεξ, ζήτα του να μοιραστείτε σε ένα κομμάτι χαρτί μερικές από τις φαντασιώσεις που θα θέλατε να μοιραστείτε. Αν πάλι δεν έχεις μεγάλη οικειότητα στο θέμα σεξ (κάτι που πρέπει να αλλάξει), ανάφερέ του ότι διάβασες κάτι σε κάποιο περιοδικό ή στο womenonly για το σεξ και σκέφτεσαι μήπως θα μπορούσατε να το δοκιμάσετε.

Να προτιμήσεις: το σεξ στην ύπαιθρο ή στο νερό

Αγαπημένη στάση: γυναίκα από πάνω (πάρε και καμιά πρωτοβουλιά!), βλέπε φωτο Νο3

Και έπεται συνέχεια στα κομμάτια της πυραμίδας του σεξ...

Κατερίνα Πατούλια