SEX

Τα έξυπνα κορίτσια το κάνουν καλύτερα

19.05.2009
Όλες οι γυναίκες και ευτυχώς και αρκετοί άντρες πλέον, γνωρίζουν πολύ καλά πως το καλό σεξ ξεκινά από το μυαλό, οπότε όπως καταλαβαίνεις, όσο καλύτερα λειτουργεί το μυαλό, τόσο καλύτερο γίνεται το σεξ.

Όλες οι γυναίκες και ευτυχώς και αρκετοί άντρες πλέον, γνωρίζουν πολύ καλά πως το καλό σεξ ξεκινά από το μυαλό, οπότε όπως καταλαβαίνεις, όσο καλύτερα λειτουργεί το μυαλό, τόσο καλύτερο γίνεται το σεξ.

Τα στοιχεία: μια νέα έρευνα του καθηγητή Τιμ Σπέκτορ από το Κing College του Λονδίνου αποκάλυψε πως τα κορίτσια με μυαλό έχουν μια πιο καυτή ερωτική ζωή αλλά και περισσότερους οργασμούς. Από τα ευρήματα τις έρευνας τρία είναι αυτά που πρέπει να κρατήσεις:

1. Τα οφέλη μιας καλής ερωτικής ζωής είναι πολλά και εκπληκτικά και περιλαμβάνουν όχι μόνο την αισθησιακή απόλαυση και το βαθύτερο δέσιμο με τον σύντροφό σου αλλά την ανόρθωση της αυτοπεποίθησής σου, περισσότερη ενεργητικότητα, καλυτέρευση της εικόνας σου αλλά και μια πιο θετική άποψη για τη ζωή.

2. Έπειτα, το καλό σεξ είναι κάτι που χρειάζεται προσπάθεια και αν το αφήσεις θα σε αφήσει. Δεν αρκεί μόνο η εξάσκηση χρειάζεται και μυαλό και σίγουρα τα μυαλωμένα κορίτσια το απολαμβάνουν καλύτερα.. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να έχεις διδακτορικό για να περνάς καλά στο κρεβάτι. Η ιδιοφυΐα που απαιτείται είναι άλλου είδους και οι ειδικοί την ονομάζουν Συναισθηματική Νοημοσύνη. Το λεγόμενο και E.Q σε αντιδιαστολή με το I.Q αντικατοπτρίζει την ικανότητά μας να καταλαβαίνουμε και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας αλλά και να αναγνωρίζουμε και να ανταποκρινόμαστε αντίστοιχα στα συναισθήματα των άλλων. Όταν μιλάμε για τη σεξουαλική ζωή το E. Q μετατρέπεται σε S.Q και περιλαμβάνει την φαντασία, την δημιουργικότητα, και την επίγνωση των δυνατοτήτων μας (στο κρεβάτι). Κάποιοι απλά το έχουν ενώ οι περισσότεροι χρειάζεται να το αναπτύξουν και να το βελτιώσουν. Άλλωστε είναι το μυαλό που σε κάνει θελκτική και όχι το σώμα από μόνο του.

3. Το κλειδί της σεξουαλικής νοημοσύνης βρίσκεται στο εξής: η υγιής σεξουαλικότητα ξεκινά από εμάς τους ίδιους και όχι εμάς σε σχέση με τους παρτενέρ μας στο κρεβάτι. Μην περιμένεις να έρθει ο Τέλειος άντρας που θα ξέρει να πατήσει τα σωστά κουμπιά του κορμιού σου. Εμείς δημιουργούμε την επιθυμία και φροντίζουμε να μαθαίνουμε πώς να περνάμε καλά με το σύντροφό μας. Για να το πετύχεις, χρειάζεται να έχεις αυτοπεποίθηση για να εκφράσεις όσα επιθυμείς και για να βοηθήσεις το σύντροφό σου να κατανοήσει τις σεξουαλικές ανάγκες σου. Ταυτόχρονα, πρέπει να είσαι σε εγρήγορση να διαβάσεις τα σημάδια που μπορούν να τον ξετρελάνουν στο κρεβάτι. Αυτό εξηγεί και το γιατί τα έξυπνα κορίτσια κάνουν πολύ καλύτερο έρωτα από κάποιες όμορφες μεν αλλά βαρετές στο κρεβάτι κοπέλες. Μια όμορφη κοπέλα πάντα θα έλκει τα αρσενικά. Όμως ποτέ δεν θα κάνει καλό σεξ αν στηρίζεται στην ομορφιά της και μόνο.

Και 7 τρόποι για να αυξήσεις την Συναισθηματική ? Σεξουαλική σου Νοημοσύνη για να δουν χαρά τα σεντόνια σου:

1. Μάθε να διαβάζεις: το διάβασμα αφορά στην κατανόηση και την καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων σου όταν αυτά προκύπτουν. Πάρε βαθιές ανάσες και σκέψου για λίγα λεπτά τι ήταν αυτό το σκίρτημα που αισθάνθηκες για εκείνο το νόστιμο αγόρι που γνώρισες στο μπαρ για παράδειγμα.

2. Βάλε ταμπελίτσες: πολλές γυναίκες βρίσκουν αρκετά βοηθητικό το να βάζουν μια ταμπελίτσα σε κάθε συναίσθημα που νιώθουν. Για παράδειγμα πες πως το αφεντικό σου βάζει μια δύσκολη εργασία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και σε πιάνει οργή. Φυσικά αυτός ο θυμός δεν συγκρίνεται με το θυμό που σου προκαλεί ο καλός σου όταν έρχεται αργοπορημένος σε κάποιο ραντεβού. Η αξιολόγηση της έντασης τόσο των θετικών όσο και των αρνητικών συναισθημάτων, θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τον τρόπο που σκέφτεσαι και τα θέλω σου.

3. Εξασκήσου στην συναισθητική επικοινωνία: βήμα βήμα προσπάθησε να εκφράσεις τα συναισθήματα που νιώθεις στους γύρω σου. Η αποκαλυπτική αυτή διαδικασία μπορεί να είναι δύσκολη αλλά θα σε κάνει να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου. Ξεκίνα αναλύοντας όλα τα θετικά πράγματα και καταστάσεις, ακόμα και μια μυρωδιά ή το άρωμά του, που σου αρέσουν και σου φτιάχνουν την ερωτική διάθεση.

4. Αμοιβαίες αποκαλύψεις: ένας ακόμα τρόπος για να αυξήσεις το E.Q σου, είναι να αποκαλύψεις τα συναισθήματά σου (συνήθως για ένα συγκεκριμένο θέμα ) στον καλό σου και εκείνος το ίδιο. Δεν λέμε να ανοίξετε διάλογο με επιχειρήματα, αλλά δείτε το σαν παιχνίδι που ρίχνεις και δέχεσαι πασούλες.

5. Άνοιξε τα αυτιά σου: μάθε να ακούς προσεκτικά και να καταλαβαίνεις τα συναισθήματα που σου εκφράζουν και οι άλλοι. Άνοιξε τα αυτιά σου, μην διακόπτεις αυτόν που σου ανοίγεται και προσπάθησε να βοηθήσεις την διαδικασίας. Αν αυτός ο άλλος είναι ο σύντροφός σου, βοήθησε αυτόν και εσένα να βρεθείτε στην ίδια σεξουαλική σελίδα.

6. Διώξε τα σύννεφα των αμφιβολιών: αν δεν καταλαβαίνεις τι νιώθει ο αγαπημένος σου για εσένα, τι θέλει στο σεξ και γενικά τι θέλει από τη ζωή σου, συζήτησε το μαζί του και ξεκαθάρισε τις όποιες αμφιβολίες. Ούτε μέντιουμ είσαι για να καταλάβεις τι αισθάνεται,, ούτε σου αξίζει να προσποιείσαι.

7. Ζήτα για να πάρεις: όταν μπαίνουμε στα χωράφια των συναισθημάτων, όπως το να προσπαθείς να καλυτερεύσεις τα πράγματα στο σεξ με τον καλό σου, είναι πολύ σημαντικό να μην περιμένεις παθητικά να αλλάξουν όλα ως δια μαγείας. Πρέπει να είσαι ειλικρινής, να δείχνεις ανοιχτά όσα δεν σου αρέσουν στο κρεβάτι και να δίνεις ευκαιρίες μόνο σε όσους το αξίζουν και προσπαθούν να σε ικανοποιήσουν πραγματικά!