SEX

Έτσι θα αφήσεις το άγχος έξω από την κρεβατοκάμαρά σου

01.04.2019
Έτσι θα αφήσεις το άγχος έξω από την κρεβατοκάμαρά σου
Και θα φέρεις πάλι "φως" στη "σκοτεινή" σεξουαλική σου ζωή!

Το άγχος είναι μέρος της σύγχρονης, πολυάσχολης ζωής και μπορεί να προκαλέσει πλήθος προβλημάτων αν το αφήσουμε να εκδηλωθεί. Και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που επηρεάζει αρνητικά το άγχος είναι η σεξουαλική μας ζωή. Αυτό επιβεβαιώνει μια νέα μελέτη που δείχνει ότι το άγχος είναι το μεγαλύτερο θέμα στην κρεβατοκάμαρα και ότι τα αυξημένα επίπεδα άγχους είναι στην πραγματικότητα καταστροφικά για τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.

Διάβασε επίσης: 7 τρόποι να κρατήσεις το πάθος ζωντανό σε μια μακροχρόνια σχέση

Το BBC Radio 5 Live διεξήγαγε την εν λόγω έρευνα σε ένα δείγμα 2.000 Βρετανών μελετώντας τη σεξουαλική τους ζωή και τις σχέσεις τους. Εκεί το 45% από τους ερωτώμενους αποκάλυψε ότι το στρες ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα στην κρεβατοκάμαρα τους.

Όταν υπάρχει άγχος έρχονται μεταβολές στη διάθεση, εντείνονται οι μύες, προκαλούνται πονοκέφαλοι, αϋπνίες και δυσκοιλιότητα, καταστάσεις που μπορούν να αποβούν ολέθριες για το... κρεβάτι!

«Βλέπουμε πολλούς πελάτες με προβλήματα άγχους καθώς το άγχος και το σεξ δεν μπορούν να συνυπάρξουν», αποκάλυψε η ψυχοθεραπευτής Ellen Brady όταν ρωτήθηκε για την έρευνα.

Όταν μάλιστα έρχονται και παιδιά στην οικογένεια, τότε τα προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα εντείνονται, σύμφωνα με το 20% των ερωτηθέντων.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να νικήσεις το στρες και να απολαύσεις και πάλι τη σεξουαλική ζωή σου. Βάζοντας το περπάτημα στην καθημερινότητά σου και κυρίως κάνοντας μια βόλτα στο πάρκο, ακούγοντας ένα ωραίο cd ή... ψεκάζοντας με άρωμα λεβάντα στην κρεβατοκάμαρα σου σίγουρα θα νιώσεις πιο χαλαρή. Δεν έχεις λοιπόν παρά να τα δοκιμάσεις!

Και αν το πρόβλημα είναι ο χρόνος -που δεν βρίσκεις- τότε κάνε κλικ στον σύνδεσμο και δες πώς μπορείς να τον οργανώσεις σωστά για να σου φτάνει.