SEX

Πόσο σεξ θα έπρεπε να κάνεις μέσα στη βδομάδα;

03.03.2019
Πόσο σεξ θα έπρεπε να κάνεις μέσα στη βδομάδα;
Εσύ έχεις αναρωτηθεί ποια είναι η φυσιολογική συχνότητα να κάνεις σεξ με το σύντροφο σου;

Χωρίς καμία αμφιβολία, το σεξ και η υγεία συμβαδίζουν. Έρευνες έχουν τονίσει τα πολλά οφέλη της ενεργής σεξουαλικής ζωής, μεταξύ των οποίων η τόνωση της υγείας της καρδιάς και η μείωση κινδύνου για καρκίνο του προστάτη και του μαστού. Τα οφέλη επίσης αφορούν και στην ψυχική υγεία, αφού το σεξ καταπολεμάει την κατάθλιψη και βελτιώνει τη διάθεση.

Δες και αυτό: Πόσο θα έπρεπε να διαρκεί το σεξ, βάσει μελέτης

Σύμφωνα με έρευνα, τα τελευταία χρόνια ο μέσος όρος συχνότητας που τα ζευγάρια κάνουν σεξ έχει μειωθεί, με μελέτες να δείχνουν πως τα παντρεμένα ζευγάρια που ζουν μαζί κάνουν σεξ 16 φορές λιγότερες κάθε χρόνο. Η συγγραφέας της μελέτης, Jean Twenge, καθηγήτρια ψυχολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και συγγραφέας του Generation Me λέει πως για το φαινόμενο αυτό πιθανότατα ευθύνεται η αύξηση του χρόνου που αφιερώνεται στην δουλειά και την γονική μέριμνα. Επιπλέον, με την αύξηση της ποιότητας και της προσβασιμότητας στον τομέα της ψυχαγωγίας, ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιτείται ο ελεύθερος χρόνος έχει αλλάξει αρκετά. Πόσες φορές, άλλωστε, ανυπομονείς και εσύ να γυρίσεις σπίτι μετά από μεγάλη μέρα, για να ξαπλώσεις στον καναπέ και να "χαθείς" στην αγαπημένη σου σειρά στο Netflix;

Αυτό το είδες; 10 πράγματα που δεν ήξερες για το γυναικείο οργασμό

Σύμφωνα με έρευνα της Amy Muise, βοηθό καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο York του Καναδά, το σεξ μία φορά την εβδομάδα είναι η "καλύτερη συχνότητα", ακόμα και για να βελτιώσεις τη διάθεση σου. Η Muise και η ομάδα της διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ συχνά τείνουν να έχουν καλύτερη ευημερία. "Το σεξ σχετίζεται με την αίσθηση μεγαλύτερης ικανοποίησης σε μια σχέση", λέει η Muise.

Δες και αυτό: Δεν μπορείς να έρθεις σε οργασμό; Μάθε γιατί

"Νομίζω ότι τα ζευγάρια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια εξωτερική ενθάρρυνση να κάνουν περισσότερο σεξ", λέει ο George Loewenstein, συγγραφέας έρευνας σχετική με το σεξ και την υγεία από το Πανεπιστήμιο του Carnegie Mellon. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο αν εσύ και ο σύντροφος σου έχετε σχέση εδώ και αρκετό καιρό. "Όταν ένα ζευγάρι είναι μαζί για καιρό, η παρουσία του άλλου προσώπου, ακόμα και γυμνού, παύει να είναι συναρπαστική", λέει ο Loewenstein. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το να κάνετε σεξ δεν θα είναι εξίσου διασκεδαστικό και αναζωογονητικό όσο ήταν στην αρχή. Μπορεί απλώς να χρειαστεί λίγο περισσότερη δουλειά για να "ανάψει η σπίθα".