10 πράγματα που δεν ήξερες για το γυναικείο οργασμό | σχεσεις & sex , sex | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / SEX
21:00
26/8/2018

10 πράγματα που δεν ήξερες για το γυναικείο οργασμό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι πολλαπλοί οργασμοί, ο μύθος του σημείου G, και πολλά άλλα

Ιδού τα 10 πράγματα που πιθανώς δεν ήξερες για τον γυναικείο οργασμό, αλλά πραγματικά χρειάζεται να γνωρίζεις: 

1. Λιγότερο από το 20% των γυναικών μπορεί να φτάσει σε οργασμό από την κολπική διείσδυση και μόνο. Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μελέτη για τους οργασμούς μέχρι σήμερα, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy το 2017, μόνο το 18% των Αμερικανών γυναικών λένε ότι μπορούν να φτάσουν σε οργασμό απλά και μόνο από κολπική διείσδυση. 

2. Περισσότερο από το ένα τρίτο των γυναικών λένε ότι χρειάζονται κάποιο είδος διέγερσης της κλειτορίδας για να ολοκληρώσουν. Ο αριθμός αυτός ακούγεται μικρός, δεδομένου του τι είναι γνωστό για τη δομή της κλειτορίδας και πόσες νευρικές απολήξεις υπάρχουν (παρεπιπτόντως, χιλιάδες). Σύμφωνα με τη μεγάλη μελέτη οργασμού, το 36,6% των γυναικών λέει ότι η διέγερση της κλειτορίδας είναι "απαραίτητη" για τον οργασμό.

3. Η κλειτοριδική και κολπική διέγερση μπορεί να είναι δύσκολο να διαχωριστούν. Σύμφωνα με τη Rosara Torrisi, πιστοποιημένη θεραπεύτρια σεξ στο Long Island Institute of Sex Therapy, η κλειτορίδα μπορεί να διεγερθεί «έμμεσα από την κολπική διείσδυση». Αυτό συμβαίνει επειδή η κλειτορίδα δεν είναι μόνο μια μικρή κουκίδα στο αιδοίο, αλλά μια ολόκληρη δομή που εκτείνεται στο σώμα. Πιστεύεται ότι αυτή η εσωτερική κατασκευή είναι αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι το σημείο G.

4. Το προκαταρκτικά για τις περισσότερες γυναίκες είναι απαραίτητα. Στην ίδια μελέτη οργασμού, η πλειοψηφία των γυναικών ανέφερε ότι «ξοδεύει χρόνο για να δημιουργήσει διέγερση», για να ενισχύει έναν οργασμό. Η Torrisi λέει ότι "για πολλές γυναίκες το σεξ έχει περισσότερο να κάνει με την οικειότητα, οπότε η σεξουαλική επαφή είναι ένας τρόπος πρόσβασης στην οικειότητα". 

 

Διάβασε επίσης: Επιστημονική ανάλυση: Τόσο σεξ πρέπει να κάνεις ανάλογα με την ηλικία σου

 

5. Δεν υπάρχουν δύο ίδιοι οργασμοί. Η Torrisi λέει ότι "όλοι οι οργασμοί ποικίλουν σε ένταση με βάση την αίσθηση, την κατάσταση, τον ενθουσιασμό και τους πιθανούς φόβους ή αναστολές". Επομένως, πράγματα όπως το περιβάλλον, τι άλλο συμβαίνει στη ζωής σου και πώς αισθάνεσαι εκείνη την ημέρα είναι όλα παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το πώς θα το βιώσεις.

6. Και ναι, οι πολλαπλοί οργασμοί είναι πραγματικοί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους βιώσεις κάθε φορά, ή καθόλου. 

7. Ορισμένες γυναίκες έχουν ισχυρότερους οργασμούς ενώ έχουν περίοδο

8. Ορισμένες γυναίκες βιώνουν πόνο κατά τον οργασμό. Αυτό μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα (από ενδομητρίωση έως ιστορικό σεξουαλικού τραύματος) και δεν είναι απαραιτήτως φυσιολογικό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να μιλήσεις στο γυναικολόγο σου σχετικά με αυτό.

9. Οι γυναίκες μπορούν να έχουν οργασμούς στον ύπνο τους. Ο καθένας μπορεί να κάνει βλέπει όνειρα με σεξ, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να έχει "νυχτερινούς οργασμούς". 

10.Και, ναι, ο "οργασμός της ρώγας" είναι πραγματικός. Δεν έχουν όλα τα άτομα το ίδιο επίπεδο ευαισθησίας στις θηλές, αλλά για μερικούς, η ευαισθησία των θηλών είναι τόσο υψηλή που μπορούν πραγματικά να φτάσουν σε οργασμό από τη διέγερση των θηλών και μόνο. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ