SEX

Βγαίνετε ραντεβού αλλά δεν κάνει κίνηση; Μήπως είναι Demisexual;

23.11.2016
Έχετε βγει όχι ένα αλλά πολλά ραντεβού, βάζεις ότι πιο προκλητικό έχει η ντουλάπα σου, φοράς το πιο σέξι αρωμά σου, γόβες ψηλοτάκουνες και γίνεσαι μοιράιο θυληκό αλλά αυτός δεν κάνει κίνηση ερωτική ή μένει μόνο στα χάδια και τα φιλιά. Δεν του αρέσεις ή μήπως είναι... ντεμισέξουαλ;

Αντί να ρίχνεις το φταίξιμο σε εσένα και να φτιάχνεις σενάρια για ποιο λόγο δε του δημιουργείς ερωτική διάθεση, σκέψου πως για όλα μπορεί να φταίει η δικιά του σεξουαλικότητα.

Μέχρι σήμερα ήξερες όρους όπως bisexual, asexual ακόμη και... metropolitan αλλά το "demisexual" το ακούς πρώτη φορά. Τι είναι;

Τι σημαίνει demisexual και γιατί δυσκολεύεται να κάνει σεξ;

Πρόκειται για έναν νέο όρο που όλο και πιο συχνά συναντάται στο διαδίκτυο κι αναφέρεται στα άτομα αυτά που αισθάνονται σεξουαλική έλξη πιο σπάνια σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, ενώ ορισμένοι έχουν μικρό έως καθόλου σεξουαλικό ενδιαφέρον. Έτσι τουλάχιστον περιγράφεται ο όρος από την ιστοσελίδα demisexuality.org

Τι διαφορά έχει με τους asexual;

Σε αντίθεση με τους ασέξουαλ, όπου κάποιος μπορεί να αισθάνεται λίγη έως καθόλου σεξουαλική έλξη ή ενδιαφέρον για σεξ, οι «ντεμισέξουαλ» αισθάνονται σεξουαλική έλξη, αλλά μόνο όταν δημιουργηθεί βαθύς συναισθηματικός δεσμός με το άλλο πρόσωπο, γι΄αυτό και δεν προχωρούν εύκολα σε σχέση.

Με άλλα λόγια ο ντεμισέξουαλ χρειάζεται χρόνο για να εξοικειωθεί και να μπορέσει να εκφράσει τη σεξουαλικότητά του.

Πώς νιώθει ένας ντεμισέξουαλ: "Θέλω το χρόνο μου"

Με τον νέο αυτό σεξουαλικό προσανατολισμό ασχολήθηκε και η συγγραφέας Μέριλ Ουίλιαμς σε άρθρο της στην Washington Post για την εύρεση της σεξουαλικότητά της και πώς είναι η ζωή της ως «demisexual».

Εξηγώντας τι σημαίνει για εκείνη το να είναι «demisexual», η Ουίλιαμς έγραψε: «Στα ραντεβού που έχω κάνει στη ζωή μου, συχνά περιγράφω την σεξουαλικότητα μου ως “θέλω λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθώ”».

«Πριν από χρόνια αισθανόμουν ενοχές για την απογοήτευση που μπορεί να ένιωθαν τα ραντεβού μου. Δεν θέλω να αισθάνομαι υποχρεωμένη ότι πρέπει να εξηγώ στους ανθρώπους για ποιο λόγο δεν είμαι έτοιμη να αισθάνομαι οικεία… γενικά μου αρέσουν όσοι είναι έξυπνοι και έχουν αίσθηση του χιούμορ», έγραψε η συγγραφέας.

Άλλωστε - προσθέτουμε εμείς - σε αντίθεση με την σεξουαλική συμπεριφορά, η σεξουαλική έλξη δεν μπορεί να ελεγχθεί ή να εξαναγκαστεί.

Και κάτι ακόμη που δεν ήξερες:

Οι ασέξουαλ και οι ντεμισέξουαλ έχουν τη δικιά τους σημαία περηφάνιας κι είναι η παρακάτω