SEX

Ατύχημα κατά τη σεξουαλική επαφή; Υπάρχει λύση

06.07.2016
Γενικώς είσαι πολύ προσεκτική. Δεν ξεχνάς ποτέ το αντισυλληπτικό σου χάπι και παίρνεις τις απαραίτητες προφυλάξεις με τον ερωτικό σου σύντροφο. Το προφυλακτικό όμως έσπασε, το διάφραγμα ή η τραχηλική κάψα έφυγαν από τη θέση τους και γενικώς το "κακό" έγινε. Φοβάσαι ότι έχεις μείνει έγκυος και με τη σκέψη και μόνο ταράζεσαι, καθώς δεν είσαι ακόμη έτοιμη να αποκτήσεις παιδάκι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν υπάρχει ασφαλής στιγμή στον κύκλο σου στην οποία μπορείς να έχεις σεξουαλική επαφή και να είσαι σίγουρη πως δε θα μείνεις έγκυος. Αν, λοιπόν, δεν έχει χτυπήσει ακόμη το μητρικό σου ρολόι και γενικώς δε διανύεις την καλύτερη περίοδο της ζωής σου για να αποκτήσεις ένα παιδί, καλό θα ήταν να οδηγηθείς στην επείγουσα αντισύλληψη.

Ο δρόμος για το ellaOne είναι μονόδρομος

Το ellaOne είναι το χάπι της επόμενης ημέρας που θα σας βγάλει από αυτόν τον προβληματισμό, καθώς μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή εάν η μέθοδος αντισύλληψης απέτυχε. Το ellaOne σε σύγκριση με τα παλαιότερα προϊόντα που περιέχουν λεβονοργεστρέλη, είναι το μοναδικό που είναι αποτελεσματικό ακόμα και αν η γυναίκα πρόκειται να κάνει ωορρηξία την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, μέρες δηλαδή που ο κίνδυνος εγκυμοσύνης είναι μέγιστος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου γιατί δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Έτσι, τη στιγμή της απελευθέρωσης του ωαρίου (ωορρηξία), τα σπερματοζωάρια που βρίσκονται στο σώμα σου δεν είναι πλέον ικανά να σε αφήσουν έγκυο. Θα το βρείς σε όλα τα φαρμακεία!


Ενημερωθείτε στο www.ellaOne.gr

Το υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν: διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης-συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.