SEX

Στο κυνήγι του χαμένου οργασμού

04.04.2015
Μάθε τους λόγους που μπορεί να σου στερούν την κορύφωση και μαζί τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνεις αναλόγως, προκειμένου να γευτείς την απόλυτη ερωτική εμπειρία. Από την Ελεονώρα Γαλάτη

«Ο οργασμός είναι σαν το βρεγμένο σαπούνι: όσο περισσότερο σφίγγεις το χέρι σου για να το κρατήσεις, τόσο πιο μακριά πετάγεται και σου ξεφεύγει»: η σοφή αυτή ρήση των σεξολόγων περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη διαδικασία της ερωτικής κορύφωσης στις γυναίκες. Βέβαια, όταν μιλάμε για τη γυναικεία σεξουαλικότητα τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα από ένα απλό σφίξιμο του χεριού. Όμως, το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα απ’ όλα είναι να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση σου ειδικά κι αντίστοιχα να κινηθείς.

Τι μπορεί να φταίει

1. Κακή ψυχολογία: η ερωτική επιθυμία και διέγερση είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί τη συμμετοχή σώματος και ψυχής. Αν είσαι εκνευρισμένη, απογοητευμένη ή πληγωμένη από τον σύντροφο σου είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορείς καν να τον ποθήσεις σαν αρσενικό και χωρίς πόθο δεν μπορείς να ερεθιστείς. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν φοβάσαι ότι μπορεί να μείνεις έγκυος ή ότι ο σύντροφος σου μπορεί να μην σε βρίσκει αρκετά ελκυστική. Σκέψου λοιπόν: μήπως κάτι σε τρώει μέσα μου ως προς τη σχέση σου και δεν είναι όλα τόσο ειδυλλιακά όπως θέλεις να τα σκέφτεσαι; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε για να απολαύσεις πραγματικά την ερωτική πράξη θα πρέπει πρώτα να λύσεις το αρχικό πρόβλημα.

2. Ακατάλληλο περιβάλλον: όταν κρυώνεις, πονάς, νιώθεις άβολα σωματικά ή φοβάσαι ότι κάποιος ανεπιθύμητος τρίτος μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά και να σας δει να κάνετε έρωτα, είναι απόλυτα φυσικό να μην μπορείς να συγκεντρωθείς στις αισθήσεις σου και να απολαύσεις τη στιγμή. Έτσι πώς να περιμένεις να βιώσεις την κορύφωση; Φρόντισε λοιπόν να εξασφαλίσεις το κατάλληλο περιβάλλον και να θεραπεύσεις τις όποιες ενοχλήσεις πριν αρχίσεις ν’ αναρωτιέσαι «μήπως κάτι δεν πάει καλά» μαζί σου.

3. Υπερβολικές προσδοκίες από το συντροφικό σεξ: η άγνοια και η απειρία μπορεί να έχουν ολέθριες συνέπειες στην ερωτική απόλαυση. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη αν εσύ ή και ο σύντροφος σου έχετε εκτεθεί υπερβολικά στην πορνογραφία όπου η ερωτική πράξη παρουσιάζεται με εντελώς εξωπραγματικό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται λανθασμένες προσδοκίες για το τι είναι αναμενόμενο, φυσιολογικό και επιθυμητό και να γεννιούνται παρεξηγήσεις, απογοητεύσεις και εκνευρισμοί. Δηλαδή όχι και οι πιο αισθησιακές συνθήκες που μπορείς να φανταστείς για μια αλησμόνητη ερωτική εμπειρία.

Όμως όσο άπειρη κι αν είσαι, η λύση είναι απλή: άνοιξε και κανένα άρθρο για να ενημερωθείς σωστά για την ερωτική πράξη και τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα σου! Το πρώτο πράγμα που θα μάθεις απ’ αυτό είναι ότι εμείς οι γυναίκες χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο απ’ ότι τ’ αρσενικά για να μπορέσουμε να απολαύσουμε πλήρως τη σεξουαλική πράξη με διείσδυση. Μάλιστα, κάποιες μπορεί να χρειαστούν ακόμη και χρόνια μέχρι να μπορέσουν να αφεθούν. Άρα, μέσα σ’ όλα κάνε και υπομονή.

4. Λάθος τεχνική: αν μπορείς γενικότερα να κορυφώσεις μόνη σου μέσω του αυνανισμού, είσαι απόλυτα ήρεμη, ευχαριστημένη από τη σχέση σου με τον σύντροφο σου, έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες από το σεξ και νιώθεις άνετα σωματικά, τότε το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα θέμα τεχνικής, κάτι που μπορείς άμεσα να επιλύσεις με τους τρόπους που σου προτείνουμε πιο κάτω.

Τι δεν πρέπει να κάνεις

Μην προσποιείσαι: η προσποίηση του οργασμού απλά διαιωνίζει την ίδια κατάσταση. Όταν προσποιείσαι δίνεις τη λανθασμένη εντύπωση στον σύντροφο σου πως σε ευχαριστεί με ό,τι κάνει. Έτσι εκείνος δεν έχει κανένα λόγο να κάνει κάτι διαφορετικά, ενώ ταυτόχρονα τον αποξενώνεις συναισθηματικά.

Μην καταφεύγεις στον αυνανισμό: ο αυνανισμός είναι μια πολύ καλή λύση όταν είσαι μόνη σου, ο σύντροφος σου λείπει σε ταξίδι για δουλειές, είναι άρρωστος ή αν ψάχνεις έναν γρήγορο τρόπο να εκτονώσεις την σεξουαλική σου ένταση χωρίς να εμπλακείς συναισθηματικά στην ερωτική πράξη. Ωστόσο, όταν ο αυνανισμός καταλήξει να γίνει η κύρια πηγή σεξουαλικής ικανοποίησης, είναι επόμενο ότι η σχέση σου θα αρχίσει να υποφέρει χειρότερα, αφού η ερωτική σου επιθυμία θα μειωθεί και κανείς από τους δυο σας δεν θα νιώθει απόλυτα ευχαριστημένος σωματικά και ψυχικά από τον άλλον.

Τι πρέπει να κάνεις

1. Πες του τι σ’ αρέσει: μίλησε του ανοιχτά για το πώς ακριβώς προτιμάς να σε αγγίζει και σε ποια σημεία. Η δύναμη, η πίεση, ο ρυθμός και η ταχύτητα έχουν όλα τη σημασία τους, γι’ αυτό μην σκεφτείς ότι εκείνος θα «έπρεπε να ξέρει» ή ότι θα καταλάβει από μόνος του τι θέλεις να κάνει: τα νύχια του δεν μυρίζουν και κάθε γυναίκα που είχε πριν από σένα ήταν κατά πάσα πιθανότητα διαφορετική. Εξήγησε του απλά τι σε ερεθίζει καθώς θα εξελίσσεται η φάση και ενθάρρυνε τον με λόγια ή με επιφωνήματα όταν σε ευχαριστεί. Αυτός ο τρόπος έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να λειτουργήσει ως διεγερτικό για εκείνον, εφόσον εφαρμόζεται με την απαραίτητη λεπτότητα βέβαια και δεν θυμίζει παρκαδόρο σε αμπάρι πλοίου ανήμερα Δεκαπενταύγουστο. Αν πάλι δεν έχεις ιδέα πώς θα ήθελες να σε αγγίξει, ζήτησε του να σε βοηθήσει να εξερευνήσετε μαζί τα μονοπάτια της ηδονής σου, δοκιμάζοντας διαφορετικούς τρόπους ερεθισμού με την καθοδήγηση σου: ναι εκεί… πιο απαλά, πιο γρήγορα, πιο βαθιά… Ω, ναι!

2. Δείξε του τι σ’ αρέσει: αν ντρέπεσαι να εκφράσεις με λόγια τις επιθυμίες σου ή αν ο αγαπημένος σου δεν είναι ακουστικός τύπος και δεν τα παίρνει τα γράμματα, απλά ακούμπησε το χέρι σου στο δικό του και δείξε του ακριβώς τι θέλεις να κάνει. Εναλλακτικά ή και σε συνδυασμό με αυτή τη μέθοδο, μπορείς να ικανοποιηθείς μόνη σου μπροστά του προσφέροντας του έτσι, εκτός από ένα πολύ παραστατικό μάθημα και μια ιδιαίτερα ερεθιστική παράσταση για τα μάτια του μόνο.

Τι να θυμάσαι:

  1. Να είσαι ειλικρινής απέναντι στον σύντροφο σου ως προς τις ανάγκες σου, τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις σου.
  2. Αν δεν ευχαριστιέσαι μην υποκρίνεσαι και μην μένεις σιωπηλή: πάρε την ευθύνη της ηδονής σου και ανάλαβε δράση.
  3. Μην κολλάς σε ό,τι έχετε συνηθίσει: η ερωτική απόλαυση μπορεί να εξελίσσεται όσο μεγαλώνεις και αποκτάς περισσότερη εμπειρία και μπορεί να υπάρχουν νέα ηδονικά μονοπάτια στο σώμα σου που περιμένουν να τα ανακαλύψεις.
  4. Αν έχεις αποκλείσει όλους τους παράγοντες που μπορεί να σου στερούν τον οργασμό και παρά την προθυμία του συντρόφου σου και τους πειραματισμούς σας από πλευράς τεχνικής δεν βλέπεις ούτε ακτίνα φωτός στην άκρη του τούνελ, έχεις έναν πολύ σοβαρό λόγο να σκέφτεσαι ότι θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον σεξολόγο, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος και σίγουρα θα μπορέσει να σε βοηθήσει.