SEX

7 μύθοι για τους άντρες και το σεξ

09.04.2016
Αν νομίζεις ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να σε ρίξουν στο κρεβάτι για να εκτονώσουν την ερωτική τους ενέργεια, είναι ώρα να μάθεις την αλήθεια και να γλιτώσεις τον εαυτό σου από το πολύ μελόδραμα.

Ζώντας στην εποχή της σεξουαλικής υπερπληροφόρησης μέσα από τις διαφημίσεις, τα σίριαλ και το σινεμά είναι εύκολο να διαμορφώσεις μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τ' αρσενικά και τον τρόπο που λειτουργούν στο κρεβάτι, η οποία συχνά οδηγεί σε μοιραίες παρεξηγήσεις και δράματα στις προσωπικές μας σχέσεις.

Προκειμένου να τ' αποφύγεις όλα αυτά, καλό είναι να αποκτήσεις μια πιο ρεαλιστική εικόνα. Ιδού λοιπόν οι 7 πιο συνηθισμένες λανθασμένες πεποιθήσεις για τους άντρες και το σεξ και τι ισχύει στην πραγματικότητα.

1. "Έχουν πάντα όρεξη": σκέφτονται διαρκώς το σεξ, δεν θα πουν ποτέ όχι, είναι πάντα "ετοιμοπόλεμοι", δεν νιώθουν ποτέ κουρασμένοι και δεν παθαίνουν ποτέ πονοκέφαλο.
Στην πραγματικότητα οι άντρες είναι εξίσου ευάλωτοι με τις γυναίκες. Κάποιες φορές αγχώνονται, ζορίζονται, ή πανικοβάλλονται ακριβώς όπως κι εμείς και τότε απλά δεν έχουν όρεξη. Δεν χρειάζεται να το παίρνεις προσωπικά.

2. "Δεν μπορούν να προσποιηθούν": αν νομίζεις ότι μόνο εσύ μπορείς να τον ξεγελάσεις είσαι γελασμένη. Εντάξει οι γυναίκες προσποιούνται πολύ συχνότερα αλλά κι οι άντρες δεν πάνε πίσω.
Στην πραγματικότητα, μόνο το 47% των φτάνουν κάθε φορά στον οργασμό μέσω της διείσδυσης, ενώ υπάρχει κι ένα 3% που λέει ότι δεν είχε ποτέ οργασμό κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

3. "Εκσπερμάτωση = οργασμός": μπορεί να είναι ταυτόσημα τις περισσότερες φορές αλλά όχι πάντα.
Στην πραγματικότητα μπορεί να τον δεις να τελειώνει αλλά εκείνος να μην νιώσει ηδονή, ενώ μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, δηλαδή εκείνος να έχει οργασμό χωρίς να τελειώσει –κάτι που λέγεται στεγνός οργασμός (βλ. ταντρικό ή καρέτσα σεξ).

4. "Δεν ενδιαφέρονται για τα προκαταρκτικά": έχουν το μυαλό τους μόνο το κύριο πιάτο και δεν συγκινούνται από τα ορεκτικά που προηγούνται της διείσδυσης.
Στην πραγματικότητα, ιδίως οι σύγχρονοι άντρες έχουν κατανοήσει απόλυτα την αξία των προκαταρκτικών και τα χαίρονται εξίσου με εσένα. Σίγουρα κάποιες φορές θέλουν να περάσουν κατευθείαν στο ψητό (όπως ακριβώς κι εσύ άλλωστε) αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων θα αφιερώσουν αρκετό χρόνο ώστε να σε ικανοποιήσουν πλήρως και να διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

5. "Η απουσία στύσης σημαίνει έλλειψη πόθου": όταν δεν υπάρχει διάθεση για σεξ από τον άνδρα, οι περισσότερες γυναίκες συμπεραίνουν πως δεν τις θέλει πια.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία, όσο έντονη επιθυμία κι αν υπάρχει από την πλευρά του. Μάλιστα, η πλειονότητα των αντρών αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στύσης περιστασιακά. Το στρες, η αμηχανία και η αγωνία για διάφορα προβλήματα της ζωής άσχετα με το σεξ μπορεί να εμποδίσουν την ερωτική διέγερση που εκδηλώνεται με τη στύση. Το ίδιο μπορεί να συμβεί εξαιτίας διάφορων ασθενειών όπως ο διαβήτης ή τα προβλήματα με το κυκλοφοριακό.

6. "Ερεθίζονται μόνο με άψογα γυναικεία κορμιά": μπορεί να τους αρέσει να φαντασιώνονται ότι κάνουν σεξ με τις κουκλάρες που βλέπουν στην οθόνη ή στα περιοδικά αλλά η εικόνα δεν είναι αυτό που ψάχνουν σε μια σύντροφο.

Στην πραγματικότητα, χρειάζονται πολύ περισσότερα στοιχεία για να γοητευτούν και να ερωτευτούν μια γυναίκα, όπως το χιούμορ, η εξυπνάδα, η κομψότητα και η ψυχική ομορφιά. Άλλωστε, δεν είναι χαζοί: ξέρουν ότι τα μοντέλα στις φωτογραφίες δεν μοιάζουν στ' αλήθεια ούτε με τον εαυτό τους κι ότι αυτό που βλέπουν είναι κάτι το άπιαστο. Αντίθετα, ερεθίζονται πολύ περισσότερο με τις γυναικείες καμπύλες, με το φυσικό λουκ και με την ερωτική αυτοπεποίθηση που εκπέμπει μια γυναίκα, την οποία μπορούν ν' αγγίξουν.

7. "Δεν είναι ρομαντικοί": πρόκειται απλά για μια παρεξήγηση από την εποχή της εφηβείας μας, όταν εκείνοι έλεγαν κι έκαναν συχνά-πυκνά χοντράδες για να προβάλλουν τον "ανδρισμό" τους και να σε κάνουν να τους προσέξεις.
Στην πραγματικότητα, εκείνος μπορεί να μην ραίνει το κρεβάτι σας με ροδοπέταλα, αλλά εκτιμάει εξίσου με εσένα τη χημεία μεταξύ σας, τον αισθησιασμό και μια βόλτα χέρι με χέρι στις αγαπημένες σας διαδρομές.

Από την Ελεονώρα Γαλάτη