Πέρνα καλά κι αυτό το καλοκαίρι με μηδέν έξοδα

17.07.2015
Σου δίνουμε ιδέες...

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Μπορεί να μην έχεις χρήματα ή άδεια για διακοπές, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορείς να περάσεις όμορφα ξοδεύοντας ελάχιστα αυτό το καλοκαίρι. Μάθε πώς θα το κάνεις. Εμείς σου δίνουμε μερικές απλές και διασκεδαστικές ιδέες.

1. Κάνε πικνίκ και θυμήσου τα παιδικά σου χρόνια!

Το πικνίκ είναι μια από τις πιο οικονομικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες. Εξοπλίσου με αναψυκτικά, μπυρίτσες και μικρά σνακ και πέρνα ένα όμορφο και ξέγνοιαστο Σάββατο ή Κυριακή κατασκηνώνοντας δίπλα στη θάλασσα ή σε ένα πάρκο, όπως για παράδειγμα το πάρκο Τρίτση. Τράπουλα, επιτραπέζια και καλή μουσικούλα είναι επίσης από τα απαραίτητα που δεν πρέπει να ξεχάσεις!

2. Γίνε κι εσύ σκηνοθέτης ή ηθοποιός!

Μια ακόμη ευχάριστη δραστηριότητα για να περάσεις όμορφα και οικονομικά κι αυτό το καλοκαίρι είναι να βγάλεις στην επιφάνεια την καλλιτεχνική σου πλευρά. Βγάλε μικρά αστεία βιντεάκια με φίλους ή την οικογένεια στην παραλία και πέρνα καλά!

3. Οργάνωσε μπάρμπεκιου πάρτι με τα έξοδα μοιρασμένα!

Αν διαθέτεις σπίτι με αυλή βάλε το χώρο, ρίξε την ιδέα και μοιράστε τα έξοδα. Κάλεσε φίλους και γνωστούς, οργάνωσέ τους και γίνε η οικοδέσποινα του πιο διασκεδαστικού και οικονομικού πάρτι! Ο καθένας μπορεί να φέρει κι από κάτι: Άλλος τα αναψυκτικά, άλλος τα γλυκά, τις μπύρες ή κάποιο φαγώσιμο και το πάρτι οργανώθηκε στο πι και φι!

4. Επίσκεψη σε συγγενείς ή φίλους

Το καλοκαιράκι είναι μια καλή εποχή για να θυμηθείς και να έρθεις σε επαφή με αγαπημένους φίλους και συγγενείς που λόγω υποχρεώσεων έχεις καιρό να δεις. Μίλα μαζί τους και κανονίστε μια κοινή έξοδο ή επίσκεψη. Κι αν μένουν δίπλα σε θάλασσα ή έχουν εξοχικό σε κοντινό προορισμό, τόσο το καλύτερο! Πρότεινε μίνι εξόρμηση και καλή διασκέδαση

5. Ώρα για νέα χόμπι!

Ακόμη κι αν μείνεις στην πόλη λόγω υποχρεώσεων ή οικονομικών δυσκολιών, μη τα βάφεις μαύρα. Άλλωστε εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα σε γεμίσουν με αυτοπεποίθηση. Το τρέξιμο δίπλα στη θάλασσα, το κολύμπι ή ακόμη και το διάβασμα ή η ζωγραφική θα σου επιτρέψουν να περάσεις ένα ευχάριστο, ξεκούραστο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι, ακόμη και στη βάση σου.