Γίνε μις κοινωνική, με μικρά κολπάκια

15.07.2013
Θέλεις να γίνεις περισσότερο κοινωνική αλλά δε γνωρίζεις τον τρόπο;

Αναρωτιέσαι πώς κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ξεκινούν την κουβεντούλα με αγνώστους; Θαυμάζεις τους εξωστρεφής αλλά εσύ δεν μπορείς να βγεις από το καβούκι σου; Μάθε μικρά κολπάκια για να ξεκινήσεις...

* Χαμογέλα! Είναι μεταδοτικό

Το χαμόγελο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνεις συμπαθής. Ένα ζεστό χαμόγελο προκαταβάλει πάντα θετικά ενώ δίνει το πράσινο φως για προσέγγιση. Μην ξεχνάς λοιπόν να χαμογελάς!

* Μη φοβάσαι την πρώτη κίνηση. Κάνε ερωτήσεις

Μη φοβάσαι να κάνεις την πρώτη κίνηση, πιάνοντας κουβέντα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις μια συζήτηση είναι μια ερώτηση, και πιο συγκεκριμένα κάποια που να μην μπορεί να απαντηθεί απλά με ένα ναι ή ένα όχι.

* Μην ξεχνάς τους φίλους

Ένας καλός τρόπος για να διευρύνεις τον κύκλο σου είναι οι φιλίες που ήδη έχεις δημιουργήσει. Δέξου με χαρά προσκλήσεις, ακόμη κι αν δεν γνωρίζεις την παρέα. Προσοχή μόνο διότι στην προσπάθειά σου να αναπτύξεις τον κύκλο σου, ίσως κάνεις τους φίλους να αισθανθούν παραμελημένοι γι΄αυτό δώσε σημασία σε κάθε σου κίνηση.

* Ξεπέρνα την αμηχανία

Η αλήθεια είναι πως κάθε νέα γνωριμία θέλει προσπάθεια για να μετατραπεί σε φιλία. Άλλωστε, η επαφή με αγνώστους, πολλές φορές μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα. Αν όμως θέλεις να γίνεις η μις εξωστρεφής πρέπει να το πιεις το ποτήριον τούτο.

* Πες μια καλή κουβέντα, μην τη λυπάσαι

Τα κοπλιμέντα - με μέτρο - και η θετική διάθεση είναι όπλα κοινωνικότητας. Όλοι θέλουμε γύρω μας ανθρώπους θετικούς που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα.

* Σε κοιτώ μες στα μάτια

Η οπτική επαφή είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα όπλα στον "αγώνα" για την κατάκτηση του τίτλου της μις κοινωνικής. Αν την ώρα που ο συνομιλητής σου, μιλάει εσύ κοιτάς το πάτωμα ή το κινητό, η συμπεριφορά σου αυτή θα εκληφθεί σαν αδιαφορία κι όχι άδικα.

* Η γλώσσα του σώματος έχει σημασία

Μην ξεχνάς τη γλώσσα του σώματος. Αν στέκεσαι σε μια γωνιά με τα χέρια σταυρωμένα ή αν περιφέρεσαι βιαστικά στο χώρο, μην περιμένεις να κάνεις νέες γνωριμίες. Προσπάθησε να είσαι χαλαρή κι ευδιάθετη και θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολα μπορεί να ξεκινήσει μια κουβεντούλα.

* Τελευταίο αλλά ουσιαστικό: Προσοχή στην εμφάνιση

Να επιλέγεις ρούχα κι αξεσουάρ που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα κι άνετα. Όντας ντυμένη όμορφα αποκτάς αυτοπεποίθηση και αυτό φαίνεται!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα