7 κακές συνήθειες που καίνε τη φιλία

05.02.2015
Κάνεις κοπλιμένα, δείχνεις ενδιαφέρον, παίρνεις τηλέφωνο τις φίλες καθημερινά αλλά νιώθεις να σε απομακρύνουν; Γιατί; Μήπως κάτι δεν κάνεις σωστά;

Κι εκεί που νομίζεις εσύ πως παίρνοντας τηλέφωνο δείχνεις ενδιαφέρον η άλλη πλευρά μάλλον έχει αντίθετη άποψη. Εκεί που εσύ πιστεύεις πως με το να ρωτάς επίμονα για τα ερωτικά μιας φίλης τη φέρνεις πιο κοντά σου, μάλλον απομακρύνεσαι όλο και περισσότερο από αυτήν. Χαλάρωσε και πάψε να κάνεις τα λάθη που μπορεί να κάψουν τη φιλία. Ποια είναι αυτά; Σου απαριθμούμε μερικά.

7 βήματα που καίνε την φιλία

* Τα πολλά κοπλιμέντα

Όλα έχουν ένα όριο και αν δε θέλεις να καταντήσεις γραφική πρέπει να προσέξεις... Παν μέτρον άριστον, να το θυμάσαι.

* Το ενδιαφέρον που φτάνει στα όρια της αδιακρισίας

Μάθε να ξεχωρίζεις που τελειώνει το ενδιαφέρον και που ξεκινά η αδιακρισία και φρόντισε να σέβεσαι την ιδιωτικότητα των άλλων.

* Το κουτσομπολιό με τις ώρες

Μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις κουβεντούλα, κανείς όμως δε θέλει κολλητή πραγματικό πρακτορείο ρόιτερς. Πώς κάποιος θα μπορέσει να σε εμπιστευτεί αν βγάζεις τα άπλυτα όλων στη φόρα; Με μέτρο λοιπόν η... "κοινωνική κριτική"

* Οι πολλές συμβουλές

Καλές οι συμβουλές αρκεί να μην καταντούν δίνονται με ύφος παντογνώστη και φυσικά να μην ακολουθούνται από κριτικές. Πες τη γνώμη σου δίχως να υποτιμάς τις επιλογές των άλλων, κάτι που θα οδηγήσει σίγουρα κάποια στιγμή σε ρήξη.

* Η - δίχως λόγο - θετική διάθεση

Το να σκέφτεσαι θετικά και να εκπέμπεις θετική ενέργεια είναι σίγουρα τον παν για να γίνεις αγαπητή και να αντιμετωπίσεις την ζωή. Πρόσεξε μόνο μην το παρακάνεις διότι στη ζωή υπάρχουν και τα άσχημα και με το να τα παραβλέπεις, πιθανότατα να γίνεις εκνευριστική. Κάποιες στιγμές καλό είναι να κατεβαίνεις από το ροζ συννεφάκι σου.

* Η κουβεντούλα για τα κιλά

Πρόσφατη έρευνα είναι ενδεικτική. Οι γυναίκες που γκρινιάζουν για το βάρος τους γίνονται αντιπαθείς. Μάθε περισσότερα πατώντας εδώ.

* Η καθημερινή επαφή κι επικοινωνία

Σίγουρα το να τηλεφωνείς ή να προτείνεις σε κάποιον να βρεθείτε, δείχνει σαφέστατα την φιλική σου διάθεση. Ωστόσο, πρόσεξε μη γίνεις φορτική. Δεν έχουν όλοι την ίδια λογική. Μπορεί για παράδειγμα εσύ να θεωρείς πως φιλία δίχως καθημερινή επικοινωνία δε νοείται, κάποιος άλλος όμως ίσως κάτι τέτοιο το βρίσκει ασφυκτικό.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα