10 σούπερ ρομαντικά & ανέξοδα δώρα για ερωτευμένους

08.02.2017
Ναι προλαβαίνεις! Οι ιδέες που σου προτείνουμε χρειάζονται ελάχιστο χρόνο, κόπο και προετοιμασία ενώ έχουν μηδαμινό κόστος και ταυτόχρονα τεράστια αξία καθώς είναι μοναδικές, φτιαγμένες από τα χεράκια σου με επίκεντρο αποκλειστικά εσάς τους δύο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι κάποια απλά υλικά -θα τα βρεις σίγουρα στο ψιλικατζίδικο, το χαρτοπωλείο της γωνίας ή ακόμη και στο ντουλάπι σου- και βέβαια όλη τη δημιουργικότητα, το κέφι και την ερωτική σου διάθεση. Είτε του τα προσφέρεις μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό, η επιτυχία τους είναι εγγυημένη αφού σίγουρα θ' αγγίξουν την καρδιά του.

1. Η πιο δική σας προσωπική στιγμή

Η καλύτερη σας φωτογραφία τυπωμένη σε καλό χαρτί και με ιδιόχειρη αφιέρωση σου από πίσω. Μπορείς να του την προσφέρεις σκέτη, μέσα σε έναν φάκελο ζωγραφισμένο από σένα, πλαισιωμένη με κορνίζα για τον τοίχο ή το γραφείο του, ανάλογη με το βαλάντιο σου και τον χρόνο που έχεις διαθέσιμο για να τη βρεις, αν δεν έχεις ήδη μία κορνίζα που να σου κάνει.
Μια άλλη ιδέα είναι να τυπώσεις την ίδια φωτογραφία σε κούπα, μάουσπαντ, ή ακόμη και παζλ αν είναι τύπος που του αρέσουν οι γρίφοι. Η υπηρεσία διατίθεται στα περισσότερα σχετικά καταστήματα με κόστος το πολύ μέχρι δέκα ευρώ.

2. Ρομαντική κάρτα φτιαγμένη από σένα

Αν έχεις λίγο χρωματιστό, βαρύ χαρτόνι μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις μια όμορφη προσωπική κάρτα που θα συμπληρώσεις με όμορφα λόγια αγάπης στο εσωτερικό. Άσε ελεύθερη τη φαντασία σου, ψάξε στο ίντερνετ για σχετικές ιδέες και υλοποίησε τη δική σου χρησιμοποιώντας την τεχνική και τα εργαλεία που γνωρίζεις καλύτερα από μόνα τους ή σε συνδυασμό: ζωγραφική με μαρκαδόρους, με νερομπογιές, σύνθεση κολάζ ή ακόμη και μια καρδιά που θα κόψεις με κοπίδι (βλ. φωτογραφία) ό,τι κι αν χρησιμοποιήσεις, με λίγη προσοχή σίγουρα θα πετύχεις ένα μοναδικό αποτέλεσμα που μπορεί να προσφερθεί σκέτο μέσα σε έναν επίσης χειροποίητο φάκελο, ή να συνοδέψει οποιοδήποτε από τα άλλα δώρα που σου προτείνουμε και στολίζει για καιρό το κομοδίνο του.
Εννοείται ότι η καρτούλα σου μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος

3. Γλυκό από τα χεράκια σου σε σχήμα καρδιάς*

Τούρτα, σοκολατάκια, μπισκοτάκια όλα παίζουν ανάλογα με τις ικανότητες σου στη ζαχαροπλαστική, τον χρόνο και τα υλικά που έχεις πρόχειρα και οπωσδήποτε τις δικές του γευστικές προτιμήσεις. Αν δεν είσαι και Παρλιάρος, μην σκας: ακόμη κι ένα απλό κέικ βανίλιας διακοσμημένο με χειροποίητο γλάσο λεμονιού αρκεί για να του δείξει ότι θέλεις να τον γλυκάνεις με κάθε τρόπο.
*Αν δεν έχεις φόρμα σε σχήμα καρδιάς, δες πως μπορείς να δημιουργήσεις το σχήμα κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

4. Μια φωτογραφία του σημείου όπου φιληθήκατε για πρώτη φορά

Αν το μέρος είναι κοντά σου, μπορείς να πεταχτείς και να την τραβήξεις μόνη σου. Αν πάλι είναι κάπου μακριά σίγουρα θα βρεις μια εικόνα που σου ταιριάζει ψάχνοντας στο ίντερνετ. Αν δεν βρίσκεις φωτογραφία του συγκεκριμένου σημείου αλλά σ' αρέσει η ιδέα, κανένα πρόβλημα: απλά διάλεξε μια χαρακτηριστική εικόνα της ευρύτερης περιοχής κι εκείνος θα πιάσει το υπονοούμενο.
Για το περιτύλιγμα ισχύει ό,τι και στην κοινή σας φωτογραφία που είπαμε στην αρχή. Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι μόνο εσείς οι δύο ξέρετε το βαθύτερο νόημα της εικόνας κι εκείνος μπορεί να την τοποθετήσει παντού, ακόμη κι αν εργάζεται στο πιο βλοσυρό και αυστηρό περιβάλλον.
Μια παραλλαγή της ίδιας ιδέας είναι να βρεις ή να εκτυπώσεις από το ίντερνετ έναν χάρτη, σχέδιο ή αεροφωτογραφία του Google από την πόλη, την περιοχή ή τη χώρα που συναντηθήκατε για πρώτη φορά. Η ιδέα ταιριάζει σε τύπους που τους αρέσουν τα ταξίδια και έχουν πάθος με τους χάρτες και τη γεωγραφία, ενώ έχει ακριβώς τα ίδια πλεονεκτήματα με την προηγούμενη επιλογή.

5. Συλλογή από τα αγαπημένα σου ερωτικά τραγούδια

Επίλεξε τα είκοσι καλύτερα σου κομμάτια -δεν χρειάζεται ν' ανήκουν όλα στο ίδιο είδος- βάλτα σε μια σειρά ώστε να ακολουθούν χρονολογικά ή θεματικά την προσωπική σας ιστορία σαν ζευγάρι, αντίγραψε τα σε ένα CD ή ένα φλασάκι, τύλιξε το σε έναν διακοσμημένο φάκελο ή κουτάκι κι είσαι έτοιμη!
Αν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο και υπάρχει τέτοια δυνατότητα στην περιοχή σου, μπορείς να προμηθευτείς ένα φλασάκι σε πρωτότυπο σχέδιο (π.χ. το σήμα της ομάδας του ή σε σχήμα καρδιάς) ή να τυπώσεις στο CD μια όμορφη φωτογραφία σας (βλ. πρώτη ιδέα) για ετικέτα αλλά και στο εξώφυλλο όπου μπορείς να γράψεις χειρόγραφα από μέσα (για το πιο προσωπικό του πράγματος) τους τίτλους των τραγουδιών μαζί με την προσωπική σου αφιέρωση.

6. Σύνθεση από φωτογραφίες των δυο σας σε σχήμα καρδιάς

Αν είσαστε καιρό ζευγάρι σίγουρα θα έχετε μια σειρά από φωτογραφίες σε διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Συγκέντρωσε τις λοιπόν, διάλεξε τις καλύτερες, φτιάξε μια σύνθεση και κόλλησε την πάνω σε ένα φύλλο από φελλό ή χοντρό χαρτόνι που αν έχεις καλό χέρι και διάθεση μπορείς να κόψεις και σε σχήμα καρδιάς. Θυμήσου: πριν αρχίσεις να κολλάς τις φωτογραφίες στο υλικό της επιλογής σου, στερέωσε στο πίσω μέρος με κόλλα ή συρραπτικό ένα κομματάκι σπάγκο ώστε να μπορεί να κρεμάσει τη σύνθεση σου στον τοίχο του.
Αν δεν έχεις τόσο πλούσια συλλογή με φωτογραφίες σας, μπορείς εναλλακτικά να επιλέξεις τις τρεις καλύτερες και να τις κολλήσεις με την ίδια λογική πάνω σε μια λωρίδα φελλού ή χαρτονιού τη μία κάτω από την άλλη, όπως στα παλιά φωτογραφικά φιλμ.
Τύλιξε το δώρο σου σε χαρτί περιτυλίγματος, απλό στρατσόχαρτο ή ακόμα και εφημερίδα, βάλε του έναν ωραίο φιόγκο και είσαι έτοιμη!

7. Αντίγραφο των κλειδιών του σπιτιού σου

Αν η σχέση σας έχει δέσει αρκετά, τον εμπιστεύεσαι απόλυτα και θέλεις να ενθαρρύνεις την ιδέα της συμβίωσης σας, δεν υπάρχει πιο ρομαντικό δώρο απ' αυτό. Συνδύασε τα με μια όμορφη κλειδοθήκη που μπορείς ν' αγοράσεις ή να φτιάξεις μόνη σου, βάλε τα κλειδιά σε ένα κουτάκι μαζί με τη χειρόγραφη διεύθυνση σου σε μια καρτούλα και τα υπόλοιπα είναι... στο χέρι του.

8. Χειροποίητο κολάζ ή ζωγραφιά σε σχήμα καρδούλα μέσα σε καδράκι

Αν πιάνει λίγο το χέρι σου στη ζωγραφική ή τις κατασκευές δημιούργησε μια ρομαντική σύνθεση, πλαισίωσε τη με ένα καδράκι με ή χωρίς τζάμι και χάρισε του αυτό το μικρό δείγμα της αξιοσύνης και της δημιουργικότητας σου. Ακόμη κι αν δεν είσαι ιδιαίτερα επιδέξια μπορείς να εμπνευστείς από πολύ απλές ιδέες όπως αυτή τη φωτογραφίας, όπου το σχέδιο δημιουργήθηκε απλά με λωρίδες χαρτιού κολλημένες κάθετα σε λευκό φόντο.

9. Αρωματικό λάδι για μασάζ + χειροποίητο "κουπόνι δώρου" για 20λεπτη περιποίηση από σένα.

Αν δεν βρίσκεις ειδικό αρωματικό λάδι, αρκεί και λίγο μπέιμπι-όιλ σε ένα όμορφο μπουκαλάκι με φιόγκο. Εδώ η ιδέα είναι που μετράει και ως γνωστόν τα αρσενικά εν γένει εκτιμούν δεόντως τα χαδάκια κι ακόμα περισσότερο τα χαδάκια που συνήθως λειτουργούν ως πρελούδιο για ακόμα πιο συναρπαστικές και ηδονικές περιπτύξεις.