Meghan Markle: Η Σταχτοπούτα που έγινε η Κακιά Μάγισσα (!;)

10.01.2020
Meghan Markle: Η Σταχτοπούτα που έγινε η Κακιά Μάγισσα (!;)
Ή αλλιώς, τι συμβαίνει όταν μία "κοινή θνητή" δεν αρκείται στο να ζει το παραμύθι της, αλλά θέλει να το γράψει μόνη της από την αρχή, συγχέοντας, προφανώς τις έννοιες "royalty" και "celebrity", γύρω από μία άγνωστη. Τη λέξη "loyalty"!

Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για το πρόσωπο των ημερών. Όχι, όμως, με την καλή έννοια αυτή τη φορά. Και τι δεν έχει ειπωθεί για τη Meghan Markle από τη στιγμή που εκείνη και ο πρίγκιπάς της, Harry, ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται των βασιλικών τους καθηκόντων...

Συνέβη, λοιπόν, το εξής: Ύστερα από προβληματισμό και εσωτερική συζήτηση πολλών μηνών, επέλεξαν, όπως έγραψαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι, φέτος "να πραγματοποιήσουν μια μετάβαση, χαράζοντας έναν προοδευτικό νέο ρόλο μέσα στον ίδιο τον θεσμό". Της μοναρχίας εννοούν. Έτσι αποφάσισαν. Δυο τους. Και το ανακοίνωσαν. Και εμείς το μάθαμε μέσω instagram. Και μαζί με εμάς, έτσι το έμαθε και ο μπαμπάς/πεθερός-που-στάθηκε-σαν-πατέρας, Κάρολος με την Καμίλα, και ο αδελφός/κουνιάδος-που-θα-γίνει-βασιλιάς William και η νύφη/συννυφάδα-που-θα-γίνει-βασίλισσα-και-ωχ-τι-πάθαμε Κate και, last but not least -όπως λένε και στα ξένα- η ίδια η γιαγιά βασίλισσα Ελισάβετ.

Σε ότι αφορά εμένα λοιπόν, που για να είμαι ειλικιρνής την υποστήριζα τη Meghan από την αρχή, σε αυτό ακριβώς το σημείο βρέθηκε ο... "κάλος" μου. Και μου τον πάτησαν!

Γιατί την υποστήριζα τη Meghan. Tι καυγάδες έχουμε κάνει με τη μητέρα μου που δεν την είδε ποτέ με καλό μάτι κι εγώ αντιδρούσα -ναι, έχουμε τα θέματά μας κι εμείς ως οικογένεια! Υποστήριζα το δικαίωμά της στο... παραμύθι! She was his lobster (βλ. Friends)! Ήμουν σίγουρη. Ταίριαξαν με τον Harry, ο οποίος βρήκε σε εκείνη ό,τι έψαχνε. Τον κάλυπτε σε όλους τους τομείς. Ήταν μεγαλύτερη, γεγονός που έστω και υποσυνείδητα ίσως κάλυπτε το όποιο κενό του άφησε η απώλεια της μητέρας του σε μικρή ηλικία. Αμερικανίδα, διαζευγμένη και μιγάς: Ο τέλειος συνδυασμός που, και πάλι έστω και υποσυνείδητα έδινε στον πάλαι ποτέ επαναστάτη και ασυμβίβαστο μικρό πρίγκιπα τη δυνατότητα που έψαχνε για ακόμη μία αντίδραση. Ίσως τη μεγαλύτερη.

Και το κέρδισε το στοίχημα. Την αποδέχτηκαν όλοι στην οικογένεια. Παντρεύτηκαν με δόξα και τιμές. Τον χάρισε στην αγαπημένη του "Σταχτοπούτα" τον παραμυθένιο γάμο που, ίσως ονειρευόταν από παιδί. Από την αρχή έδειξαν ότι ήθελαν να τα κάνουν όλα their way και αυτό ήταν ΟΚ. Και υπήρχαν όλες οι συνθήκες για να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

Όμως όχι.

Γιατί υπήρχαν οι "κακοί" δημοσιογράφοι που δεν σεβάστηκαν τη νέα royal σύζυγο και την κακομεταχειρίστηκαν. Και της έκαναν bullying και της έσουραν διάφορα και εκείνη δεν το άντεξε και εκείνος δεν το άντεξε που δεν το άντεξε εκείνη και... ουφ!

Μα για σταθείτε. Και τι έγινε; Οι δημοσιογράφοι αυτό κάνουν. Γράφουν. Και αυτά που γράφουν σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι. Ανέκαθεν συνέβαινε αυτό. Μήπως δεν έχει υποστεί "πόλεμο" η Kate; Μήπως δεν έχουμε διαβάσει ξανά και ξανά για το πώς εκείνη και η μητέρα της "τύλιξαν" τον πρίγκιπα William; Μήπως δεν έχουμε δει το αποκαλυπτικό φόρεμα με το οποίο τον "κέρδισε"; Είπαν, ξεθύμαναν και έληξε το θέμα. Η Kate κρατήθηκε στο ύψος της και τελικά βγήκε "κερδισμένη". Κάνει τη δουλειά της και την κάνει καλά.

Μάλλον η διαφορά είναι ότι εκείνη ήξερε ακριβώς σε τι χωράφια έμπαινε, ανέλαβε τον "ρόλο" και προσαρμόστηκε σε αυτόν με μεγάλη ευκολία όπως φαίνεται. Αντίθετα, η Meghan θέλησε να πάρει τον "ρόλο" και να το προσαρμόσει στα δικά της μέτρα. Παρασύροντας σε αυτό το ριψοκίνδυνο σχέδιο και τον "τραβάτε με κι ας κλαίω" royal αγαπημένο της.

Γιατί, κακά τα ψέματα. Ναι, ο Harry υπήρξε ατίθασος και αντιδραστικός. Πληγωμένος από την απώλεια της μητέρας του και αβέβαιος για το αν ήθελε να δεχτεί το βάρος της γονιδιακής κληρονομιάς του, έκανε τα πειράματά του και στο τέλος αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του εντός της βασιλείας -γιατί είχε σκεφτεί να την "κάνει" και παλιότερα- και να χρησιμοποιήσει τη θέση του και την επιρροή του για τα θέματα που τον ενδιέφεραν. Και επί χρόνια αποτέλεσαν με τον William και την Kate μια απίθανη τριπλέτα, που έδειχνε "παντοδύναμη". Μέχρι που μπήκε στη ζωή τoυς η Meghan. Και σιγά σιγά, όλα άλλαξαν. Μέχρι που φτάσαμε στην πρόσφατη, πρωτοφανή εξέλιξη, η οποία ακόμη δεν έχει δείξει τα σημάδια που άφησε στον ήδη αρκετά "πληγωμένο" θεσμό της βασιλίας στη Βρετανία.

Τι έχει συμβεί τώρα εδώ και πού η δική μου ένσταση -επιστρέφω στα περί "κάλου" που έλεγα νωρίτερα.

"Ώρα μηδέν" είπαν οι Sussexes και εξέφρασαν τη βούλησή τους να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μεταξύ Αγγλίας και Καναδά, χωρίς τις υποχρεώσεις των senior royals, αλλά με αρκετά benefits τους όπως φαίνεται (τίτλοι και ιδιωτική προστασία π.χ.) πάντα στο πλευρό της Βασίλισσας -αλίμονο!

Δηλαδή τι είπαν; Ότι θέλουν να είναι royals κατά το δοκούν. Να πηγαίνουν ποτε θέλουν στην Αμερική να κάνουν την πλακίτσα τους ως κοινοί θνητοί -και βιοπαλεστές εργαζόμενοι, παρακαλώ- και μετά να γυρίζουν στην Αγγλία να κάνουν τους royals, επίσης όποτε εκείνοι θέλουν -και να μην ασχολείται κανείς μαζί τους γιατί δεν τα σηκώνουν αυτοί αυτά, έχει και τραύματα ο Harry γιατί σκοτώθηκε η μητέρα του από paparazzi που την καταδίωκαν και φοβάται μην επαναληφθεί αυτό και στη γυναίκα του. Μάλιστα. Και καλά, το αποφασίσατε.Το ανακοινώνετε έτσι απλά; Ταυτόχρονα σε όλους;

Μα τόσο ανεξάρτητοι πια; Τόσο "στα παλιά μας τα παπούτσια"; Είναι δυνατό να μην αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο Harry τι εστί πραγματικά royalty; Γιατί η Meghan δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει. Άσε το ότι έχει, προφανώς μπερδέψει την έννοια με το... celebrity. Το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί η οικογένεια νωρίτερα κάνει την κίνηση αυτή μέχρι και... ανήθικη.

Δυο κακομαθημένα παλιόπαιδα που θέλουν να έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Πόσο κλισέ, αλλά και πόσο to the point! Γιατί δεν είναι μόνο η ανακοίνωση. Το γεγονός ότι την ίδια στιγμή είχαμε και το "λανσάρισμα" του νέου site των Sussexes μέσα από το οποίο οι ίδιοι φρόντιζαν να παράσχουν όλες τις απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις που θα προέκυπταν την "επόμενη μέρα", καθιστά το "έγκλημα" προμελετημένο και -κατά τη γνώμη- μου "καταδικαστέο".

Χώρια το timing! Γιατί μη μου πεις ότι τυχαία επέλεξαν την παραμονή των γενεθλίων της Kate για τη μεγάλη ανακοίνωση. Μαύρη γιορτή έκανε φέτος η δούκισσα του Cambridge! Άκομψο από πλευράς των Sussexes . Και λίγα λέμε!

Ποια θα είναι η εξέλιξη δεν γνωρίζει κανείς. Πιθανόν ούτε και η ίδια η βασίλισσα, την οποία έβαλε ο αγαπημένος εγγονός να "τρέχει και να μη φτάνει" στα 93 της χρόνια. Ούτε ψύλλος στον κόρφο της. Υπάρχει πιθανότητα (και μάλιστα μεγάλη) να ψάξουν και να βρουν τη χρυσή τομή που ζητάνε οι Sussexes -ή όπως αλλιώς θα τους λένε από ένα σημείο και μετά. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Meghan θα παραμείνει -τουλάχιστον για μένα, μία... ταπεινή royal editor από την Ελλάδα- η "πρώην αμερικανίδα ηθοποιός που δεν αρκέστηκε στον ρόλο της Σταχτοπούτας -που θα μπορούσε να τον παίξει άριστα- και κατέληξε να φλερτάρει επικίνδυνα αυτόν της Κακιάς Μάγισσας -που για πολλούς της ταιριάζει περισσότερο".

Και αυτή τη ρόδα που γυρίζει... εδώ θα είμαστε και θα την παρακολουθούμε. Μαζί.

Τελευταία τροποποίηση στις 19.07.2023 - 12:58