Ποιος έχασε τους τρόπους για να τους βρει η Σταμάτη;

18.02.2014
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι σκεφτόμαστε... "δουλίτσα να υπάρχει". Κι αν η δουλίτσα είναι και στην τηλεόραση καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να αγχώνεσαι για να την έχεις.

Πάρε παράδειγμα την Σάσα Σταμάτη. Μέχρι να κάνει την εμφάνιση της στο Πρωινό Mou και να την γνωρίσει ο κόσμος ως την αυθόρμητη ή αγενή για πολλούς - εξάλλου, ο αυθορμητισμός με την αγένεια, είναι ένα... τσιγάρο δρόμος - πανελίστρια των ΣκορδαΛιάγκα, την ήξεραν οι συνάδελφοί της στην εφημερίδα, όπου συνεχίζει να εργάζεται.

Μετά την έμαθε - ευτυχώς ή δυστυχώς, η τηλεοπτική ιστορία θα το δείξει - το Πανελλήνιο. Ή έστω εκείνοι που παρακολουθούν τα πρωινά. Στο τέλος της πρώτης σεζόν στο Πρωινό mou ο αυθορμητισμός/αγένεια της Σταμάτη προκάλεσε την κακήν κακώς εκδίωξη της από την εκπομπή, επειδή on air έκανε ένα απαράδεκτο αστείο/σχόλιο για τον τότε αρχισυντάκτη.

Οι ΣκορδαΛιάγκα, όμως, είχαν συμπαθήσει το αυθόρμητο κορίτσι, το οποίο πήραν ξανά μαζί τους την επόμενη σεζόν. Και για να μην τα πολυλογώ σύντομα έγινε της οικογενείας. Και φέτος, που η Σάσα έδειξε την απόλυτη αφοσιώση της, με δόξες και τιμές αντικατέστησε τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, στο ρόλο του... κατοικίδιου, που χαριτωμένα είχαν σχολιάσει κάποιοι.

Μετά από όλα αυτά, καταλαβαίνω την απέραντη ευγνωμοσύνη της Σάσας στο ζεύγος, που και θέση στο τηλεοπτικό τοπίο τής δίνουν και μούρη στα life style περιοδικά την έχουν, αφού δίπλα τους "κλέβει" κι αυτή λίγη από την χρυσόσκονη τους.

Και καταλαβαίνω την Σταμάτη τις φορές που προκλητικά "γλύφει" τα αφεντικά της. Αλλά τα πάντα έχουν τα όρια τους, ακόμη και το χοντροκομένο χίουμορ της Σταμάτη. Ναι, να "γλύψει" η Σάσα την Φαίη και να την παινέψει στον Λιάγκα ότι είναι σέξι έγκυος. Και τι γυναίκα πήρε.

Επειδή, όμως, η Σκορδά μπορεί και βάζει μίνι, ψηλοτάκουνα και βγαίνει χωρίς σουτιέν στον πέμπτο μήνα, δε σημαίνει ότι μπορούν ή θέλουν ΟΛΕΣ οι έγκυες του κόσμου να κάνουν ανάλογες εμφανίσεις. Υπάρχουν έγκυες που φοράνε τα ριχτά φορεματάκια τους, τα χαμηλά παπούτσια και ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ να τρώνε και να μην είναι με ένα καρότο στο χέρι.

Υπάρχουν έγκυες που ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ να πάρουν ΠΟΛΛΑ κιλά και στα μάτια του άντρα τους να είναι το ίδιο σέξι με την Σκορδά στα μάτια του Λιάγκα. Και ο άνδρας να καμαρώνει για τη στρουμπουλή έγκυο γυναίκα που έχει δίπλα του.

Και δεν είναι καθόλου "γουρούνες", όπως απαράδεκτα και προσβλητικά αποκάλεσε η Σταμάτη την Ευγενία Μανωλίδου, η οποία εμφανίστηκε στην Ελένη Μενεγάκη με αρκετά φουσκωμένη κοιλίτσα. Και ήταν μία κανονική παραδοσιακή έγκυος, από αυτές που μας έχουν λείψει και πλέον δεν βλέπουμε στα Life style περιοδικά, που ακόμη και στην πιο ιερή στιγμή για μία γυναίκα, θέλουν να μάς προβάλλουν το πρότυπο της... Barbie.

Δεν περίμενα κάτι παραπάνω από την Σταμάτη. Εξάλλου, ποιος έχασε τους τρόπους για να τους βρει η Σάσα; Από την έγκυο Σκορδά, όμως, περίμενα άλλη αντίδραση. Το "θα φύγω από την εκπομπή" και μετά αχα χου χα με την πανελίστρια, δε λέει κάτι. Έπρεπε να υπερασπιστεί με περισσότερο σθένος την έγκυο Μανωλίδου και να βγάλει επιτέλους "κόκκινη" κάρτα στην πανελίστρια της.

Δεν είναι όλα για γέλια. Αν και η συγκεκριμένη περίπτωση είναι για... κλάματα.