Πώς μπορείς να κάνεις το filler στο πρόσωπο σου να διαρκέσει περισσότερο

06.10.2022
Πώς μπορείς να κάνεις το filler στο πρόσωπο σου να διαρκέσει περισσότερο
Είναι όλα σχετικά με την τοποθεσία και τη συντήρηση

Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο απογοητευτικά από το να βγεις από το ιατρείο με ένα νέο filler σε κάποιο σημείο του προσώπου σου που σε κάνει να νιώθεις ανανεωμένη, και να χρειαστεί να επιστρέψεις λίγους μήνες αργότερα για την ίδια ακριβώς θεραπεία. Ναι, παρόλο που μπορεί να σου αρέσει το αποτέλεσμα που δίνει το filler στα χείλη, το σαγόνι ή τα μάγουλά σου, το ενέσιμο θα διαλυθεί τελικά και θα επιστρέψεις στην αρχή. Η τακτική συντήρηση είναι απαραίτητη – η οποία, δυστυχώς, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι να βοηθήσεις το filler σου να διαρκέσει περισσότερο, ώστε να μπορείς να παρατείνεις το χρόνο μεταξύ των ραντεβού σου.

Η μακροζωία του filler εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τον τύπο και την ποσότητα, αλλά κυρίως από τον μεταβολικό ρυθμό. Ο μεταβολισμός επηρεάζει το πόσο διαρκεί το filler σε κάθε σημείο, γι' αυτό το filler στα χείλη μιας φίλης σου μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το δικό σου ή το αντίστροφο. «Μπορείς να κάνεις σε 10 άτομα τα ίδια fillers στην ίδια ακριβώς τοποθεσία και ένα άτομο θα το μεταβολίσει αμέσως σε τρεις μήνες και το άλλο άτομο θα είναι ικανοποιημένο και ίδιο μετά από δύο χρόνια», λέει η πλαστική χειρουργός Dr. Lara Devgan.

Τα fillers με υαλουρονικό οξύ μπορούν να διαρκέσουν από τρεις μήνες έως και πάνω από δύο χρόνια, σύμφωνα με την Devgan, και ενώ δεν μπορείς να εγγυηθείς πόσο ακριβώς θα διαρκέσουν, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη για να αυξήσεις τον χρόνο μεταξύ των θεραπειών.

5 συχνοί μύθοι για τις ενέσιμες θεραπείες

Η τοποθεσία του Filler είναι τα πάντα
Όπως και στα μεσιτικά, η τοποθεσία είναι το κλειδί όταν πρόκειται για ένα filler μακράς διαρκείας. Επειδή είναι αδύνατο να αποφευχθεί η κίνηση του προσώπου, είναι αναπόφευκτο το filler να χαλάσει με την πάροδο του χρόνου. Αλλά ορισμένες περιοχές του προσώπου είναι λιγότερο επιρρεπείς σε τακτικές και επιθετικές κινήσεις.

Επειδή χρησιμοποιούμε το στόμα μας πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του προσώπου, τα fillers χειλιών τείνουν να διαρκούν μόνο τρεις έως έξι μήνες, σύμφωνα με την Devgan. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το filler χειλιών (ή το filler σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή υψηλής κίνησης) ξεθωριάζει ξαφνικά ή δραστικά - η διαδικασία διάλυσης είναι σταδιακή. Η Devgan συγκρίνει τη διαδικασία με ένα παγάκι που θα λιώσει με την πάροδο του χρόνου — όχι ξαφνικά και απροσδόκητα.

Όσον αφορά το filler κάτω από τα μάτια, ο Dr. Samuel J. Lin λέει ότι συνήθως διαρκεί περίπου έξι μήνες. «Τυπικά, χρησιμοποιούνται πιο μαλακά fillers, καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι φυσικά πιο λεπτό», λέει. «Περιλαμβάνονται μαλακά fillers υαλουρονικού οξέος». Και πάλι, επειδή δεν μετακινείς τόσο πολύ αυτήν την περιοχή, θα διαρκέσει περισσότερο από τις ενέσεις στα χείλη.

Αφαίρεσε την πίεση από το filler σου
Μετά το fillers σου, είναι καλύτερο να προσπαθήσεις να μην το αγγίζεις.
Η άσκηση υπερβολικής πίεσης στις περιοχές όπου έκανες fillers μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δουλειά που έχει κάνει ο γιατρός σου. Το να φοράς γυαλιά που κάθονται πολύ στη μύτη σου θα μπορούσε να επηρεάσει μια μη χειρουργική ρινοπλαστική, ενώ ο βαθύς καθαρισμός προσώπου και ο ύπνος στο πλάι ή στο στομάχι απειλούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής των fillers στα μάγουλα και το σαγόνι.

Botox ή filler; Τι είναι το καθένα και πού χρησιμοποιείται

Κάνε τακτικά ραντεβού
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δεις μακροχρόνια αποτελέσματα όσον αφορά το filler; Να βάλεις περισσότερο filler. Η τακτική συντήρηση διασφαλίζει ότι το filler διαρκεί και συνεχίζει να φαίνεται, με ελάχιστες έως καθόλου διακυμάνσεις στην εμφάνισή σου. «Η διάρκεια των fillers εξαρτάται επίσης από το πόσο σχολαστικό είναι το άτομο», λέει η Devgan.

Ενημερώσου για τις μελλοντικές καινοτομίες
Υπάρχουν μερικά καλά νέα, ειδικά για άτομα με μεταβολικό ρυθμό που δεν υποστηρίζει την μακροχρόνια εμφάνιση των fillers. Σύμφωνα με την Devgan, fillers με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπορεί να υπάρχουν στο μέλλον μας, χάρη στην τρέχουσα έρευνα. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια επέμβαση όπως μια μη χειρουργική ρινοπλαστική και να την κάνουμε μία φορά κάθε πέντε χρόνια αντί για μία φορά κάθε οκτώ έως δεκαέξι μήνες», λέει.

Οι ερευνητές επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια μέρα ένα filler που όχι μόνο είναι διαλυτό, ασφαλές και φυσικό, αλλά και δεν απαιτεί πολλές επισκέψεις συντήρησης. Το μέλλον, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι το μέλλον, επομένως θα πρέπει να περάσεις το παρόν ρωτώντας έναν ειδικό σε ό,τι αφορά τυχόν επερχόμενες θεραπείες.