Πόσο καιρό χρειάζεσαι για να καταλάβεις εάν ένα νέο προϊόν ομορφιάς είναι όντως αποτελεσματικό

14.09.2022
Πόσο καιρό χρειάζεσαι για να καταλάβεις εάν ένα νέο προϊόν ομορφιάς είναι όντως αποτελεσματικό
Μην πετάξεις ακόμα αυτά τα προϊόντα – Μάθε πότε θα πρέπει να παρατηρήσεις διαφορά, από την αρχή της χρήσης

Όταν πρόκειται για τα προϊόντα ομορφιάς, η άμεση ικανοποίηση είναι σίγουρα κάτι που όλοι θέλουν. Μόλις έβαλες μια φανταχτερή κρέμα ματιών και θέλεις να εξαφανίσει όλες τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους κατά τη διάρκεια της νύχτας, σωστά; Αλλά όπως λένε, η υπομονή είναι αρετή. Και η πραγματικότητα είναι ότι τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δέρματος δεν λειτουργούν αμέσως - ανεξάρτητα από το τι λένε οι διαφημίσεις - αν και υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις που θα προσφέρουν μια γρήγορη λύση.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις 5 συγκεκριμένα σημεία του σώματος σου

Παρακάτω, θα μάθεις το πόσο καιρό χρειάζεται να χρησιμοποιείς προϊόντα ομορφιάς για να δεις πραγματικά μια αισθητή διαφορά.

Σαμπουάν
Θα χρειαστεί να λουστείς περισσότερες από μία φορές για να μπορέσεις να πεις πραγματικά πώς ένα νέο σαμπουάν επηρεάζει τα μαλλιά σου.
«Υπολόγισε πως θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον επτά φορές στη σειρά για να δεις καλύτερα πώς λειτουργεί στα μαλλιά σου», εξηγεί η stylist Dana Tizzio. «Η συσσώρευση και τα υπολείμματα από προηγούμενα προϊόντα μπορούν να αλλάξουν τη σύσταση της τρίχας, επομένως χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσουν τα μαλλιά σου σε ένα νέο σαμπουάν και όλα να ομαλοποιηθούν», προσθέτει. Και αν τα μαλλιά σου είναι κατεστραμμένα ή υπερβολικά επεξεργασμένα και χρησιμοποιείς μια ενυδατική ή επανορθωτική φόρμουλα, μπορεί να χρειαστούν ακόμη μερικές πλύσεις για να διεισδύσουν πλήρως και να εξομαλύνουν την επιδερμίδα της τρίχας για να κάνουν τα μαλλιά σου όσο πιο απαλά και λαμπερά γίνεται.

Θεραπείες Ενδυνάμωσης Μαλλιών
Ακριβώς όπως μια συνεδρία άρσης βαρών δεν θα σου κάνει αμέσως τονισμένους δικέφαλους μύες, έτσι και η δύναμη στα μαλλιά σου αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, λέει η Tizzio. Ο ακριβής χρόνος που χρειάζονται για να δράσουν εξαρτάται από το συγκεκριμένο προϊόν και από το πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σου. Αλλά αν το χρησιμοποιείς τακτικά (τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα), θα πρέπει να δεις αποτελέσματα περίπου στο όριο του ενός μήνα, λέει. Χρειάζεται χρόνος για τα επανορθωτικά συστατικά (συχνά πρωτεΐνες, όπως η κερατίνη) να γεμίσουν και να ενισχύσουν τα σπασμένα, κατεστραμμένα μαλλιά. Εξαίρεση αποτελούν τα θερμοπροστατευτικά, που προστατεύουν από την καταστροφική θερμότητα αμέσως.

Μάσκες μαλλιών
Τα καλά νέα: «Θα παρατηρήσεις βελτιωμένη απαλότητα και λάμψη ακόμα και μετά από μία μόνο χρήση», λέει η Tizzio. Τα ακόμα καλύτερα νέα: Ενσωμάτωσε μια μάσκα μαλλιών στην καθημερινή σου ρουτίνα (χρησιμοποιώντας μία ή δύο φορές την εβδομάδα αντί για conditioner) και τον επόμενο μήνα τα μαλλιά σου θα γίνουν σημαντικά πιο δυνατά και υγιή. Για να μεγιστοποιήσεις και να επιταχύνεις αυτά τα αποτελέσματα, φρόντισε να στύψεις τυχόν περίσσεια νερού από τα μαλλιά σου πριν εφαρμόσεις τη μάσκα. «Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το προϊόν πηγαίνει βαθύτερα στην επιδερμίδα. Εάν υπάρχει πολύ νερό στα μαλλιά, εμποδίζει τη μάσκα να λειτουργεί και μειώνει τα πιθανά οφέλη», εξηγεί η Tizzio.

Η επιλογή της Selena Gomez είναι η μεγάλη τάση μανικιούρ για το φετινό Φθινόπωρο

Θεραπεία ακμής
Όταν αντιμετωπίζεις ακμή, θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις έως δώδεκα εβδομάδες για να δράσει οποιοδήποτε είδος τοπικής θεραπείας
, λέει ο δερματολόγος Jordan Carqueville. «Η ακμή προκαλείται από τη λιπαρότητα, τους φραγμένους πόρους και τα βακτήρια. Χρειάζεται χρόνος για τα ενεργά συστατικά να αντιμετωπίσουν αυτούς τους τρεις παράγοντες και να μειώσουν τη λιπαρότητα, να αποφράξουν τους πόρους και να εξαλείψουν τα βακτήρια», εξηγεί. Αυτό το χρονοδιάγραμμα ισχύει για θεραπείες με κοινά συστατικά όπως υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και/ή σαλικυλικό οξύ, καθώς και επιλογές συνταγογράφησης, όπως τα ρετινοειδή. Ευτυχώς, εάν είναι μόνο ένα ενοχλητικό σπυράκι από το οποίο πρέπει να απαλλαγείς, οι περισσότερες από τις μη συνταγογραφούμενες θεραπείες θα λειτουργήσουν μέσα σε μια εβδομάδα για να το στεγνώσουν και να μειώσουν τη φλεγμονή, σημειώνει ο Carqueville.

Απολεπιστικά
Θέλετε να κάνεις την επιδερμίδα σου να φαίνεται καλύτερη; Δοκίμασε ένα απολεπιστικό. «Είτε επιλέξεις ένα απολεπιστικό που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος είτε ένα χημικό απολεπιστικό που τα διαλύει, θα παρατηρήσεις ένα στιγμιαίο αποτέλεσμα», λέει ο Carqueville. Η απαλλαγή από τα νεκρά ξηρά κύτταρα κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο φρέσκο ​​και λαμπερό αμέσως, αν και, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, τα αποτελέσματα θα βελτιωθούν μόνο εάν κάνεις τακτική απολέπιση, προσθέτει.

Ενυδατική κρέμα
Η ενυδατική κρέμα είναι ένα ακόμη προϊόν άμεσης περιποίησης, ειδικά αν επιλέξεις ένα που περιέχει ενυδατικά
(συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη, τα οποία αντλούν νερό στο δέρμα) ή/και αποφρακτικά συστατικά (όπως βούτυρο καριτέ και βαζελίνη που κάθονται στην κορυφή του δέρματος και κλειδώνουν την υγρασία), λέει η δερματολόγος Sue Ann Wee. «Και τα δύο λειτουργούν γρήγορα. Τα υγραντικά αμέσως γεμίζουν και λειαίνουν το δέρμα, ενώ τα αποφρακτικά σταματούν την απώλεια νερού μέσα σε λίγες ώρες», εξηγεί. Πολλές ενυδατικές κρέμες περιέχουν επίσης συστατικά αποκατάστασης φραγμού, τα οποία ενισχύουν τον φραγμό του δέρματος, αν και αυτά χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να δράσουν — περίπου δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Για να αποκομίσεις τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα οφέλη, προτίμησε μια ενυδατική κρέμα με και τα τρία αυτά είδη συστατικών.

Ρετινοειδή
Χάρη στα καλά μελετημένα και καλά αποδεδειγμένα αποτελέσματά τους, αυτά τα παράγωγα βιταμίνης Α είναι μακράν το χρυσό πρότυπο όσον αφορά τα αντιγηραντικά...απλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να δεις αποτελέσματα. Οι συνταγογραφούμενες επιλογές ρετινοειδών θα χρειαστούν περίπου τρεις έως έξι μήνες για να λειτουργήσουν, ενώ οι πιο αδύναμες επιλογές πλησιάζουν τους έξι. Μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, μπορείς να περιμένεις κάποια βελτίωση στον τόνο και την υφή του δέρματός σου, καθώς τα ρετινοειδή λειτουργούν με την αραίωση της κεράτινης στιβάδας (το ανώτερο στρώμα) του δέρματός σου. Ωστόσο, για τα πλήρη οφέλη κατά των ρυτίδων, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις επιμελώς ένα ρετινοειδές για έως και ένα χρόνο, καθώς χρειάζεται τόσος χρόνος για να διεγείρει το συστατικό την παραγωγή κολλαγόνου.