Τα συστατικά φροντίδας του δέρματος που δεν πρέπει να συνδυάζεις

02.04.2021
Τα συστατικά φροντίδας του δέρματος που δεν πρέπει να συνδυάζεις
Απόφυγε αυτούς τους συνδυασμούς για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου

Toners, οροί και ενυδατικές κρέμες: Η ρουτίνα φροντίδας του δέρματος μας είναι πιο ενημερωμένη από ποτέ, και παρόλο που μπορεί πλέον να έχουμε καταλάβει ποια συστατικά πρέπει να χρησιμοποιούμε και με ποια σειρά με βάση τον τύπο του δέρματος μας, μερικές φορές ξεχνάμε ότι τα ενεργά συστατικά σε κάθε φόρμουλα πρέπει να λειτουργούν αρμονικά μαζί. Σύμφωνα με την δερματολόγο Dr. Ava Shamban, η φροντίδα του δέρματος είναι σαν μια συνταγή - ενώ μερικά συστατικά αναμειγνύονται μεταξύ τους για να ενισχύσουν τη γεύση ενός πιάτου, μερικά άλλα μπορεί αν είναι εντελώς καταστροφικά.

Τα πιο συχνά λάθη στη φροντίδα των ματιών που προκαλούν ρυτίδες

Δες παρακάτω ποια συστατικά θα πρέπει να αποφύγεις να αναμείξεις για να έχεις μια έξυπνη και αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος:

Ρετινόλη + AHA / BHA
Η ρετινόλη είναι γνωστή στον κόσμο της ομορφιάς ως βασίλισσα της αντιγήρανσης, αλλά ο συνδυασμός ενός προϊόντος ρετινόλης με ένα ισχυρό απολεπιστικό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο προστατευτικό φράγμα του δέρματος. Η δερματολόγος Dr. Amy Ross τονίζει πως "Οι ρετινόλες λειτουργούν βελτιώνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Αλλά είναι ιδιαίτερα ασταθείς όταν συνδυάζονται με άλλα προϊόντα λόγω πιθανότητας ερεθισμού. Τα προϊόντα AHA / BHA που περιέχουν γλυκολικό, γαλακτικό ή σαλικυλικό οξύ μπορούν να οδηγήσουν σε έναν πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος, αλλά όταν συνδυαστούν με ένα αντιγηραντικό συστατικό όπως η ρετινόλη, μπορεί να προκαλέσουν επώδυνη απολέπιση σε ένα άτομο με ευαίσθητο δέρμα.

Ρετινόλη + Βιταμίνη C
Ενώ η βιταμίνη C είναι ένα προστατευτικό του περιβάλλοντος και χρησιμοποιείται καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρετινοειδή είναι διορθωτικά που απενεργοποιούνται από το φως του ήλιου, καθιστώντας τη χρήση τους προτιμότερη τη νύχτα. Για να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα και από τα δύο συστατικά, η Dr. Ross λέει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα. Αντ 'αυτού, χρησιμοποίησε τα προϊόντα βιταμίνης C κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα ρετινοειδή τη νύχτα.

Προϊόντα με βάση το νερό + Προϊόντα με βάση το λάδι
Είναι κοινή επιστήμη ότι το νερό και το λάδι δεν αναμιγνύονται και το ίδιο ισχύει όταν είναι η βάση των προϊόντων περιποίησης του δέρματος σου. "Τα λιπαντικά είναι υδρόφοβα, που σημαίνει ότι απωθούν το νερό και για να λειτουργήσουν μαζί, πρέπει να προστεθεί γαλακτωματοποιητής, ώστε το προϊόν να μην διαχωριστεί", εξηγεί η D. Ross. "Πολλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος έχουν ως βάση το νερό, λόγω του ότι η εφαρμογή λαδιού στο δέρμα μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει σπυράκια.