Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χημική απολέπιση

31.03.2021
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χημική απολέπιση
Η διαφορά ανάμεσα στα AHA και τα BHA και πώς να τα ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου

Τα ΑΗΑ και τα BHA είναι δύο όροι που συζητιούνται αρκετά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ιδιότητες τους τα καθιστούν χρήσιμα και απαραίτητα για τη ρουτίνα περιποίησης.

Πώς να κάνεις lifting ματιών στο σπίτι

Διάβασε παρακάτω όσα πρέπει να ξέρεις για τη χημική απολέπιση προσώπου με ΑΗΑs και BHAs:

Τι είναι τα AHA και τι τα BHA;
Το AHA πρόκειται για τη συντομογραφία των Άλφα Υδροξυλικών Οξέων, τα οποία είναι υδατοδιαλυτές ουσίες φυσικής προέλευσης με πλούσια αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση. Οι συγκεκριμένες ουσίες δρουν χαλαρώνοντας τα κύτταρα για να μπορούν να απομακρυνθούν πιο εύκολα και να οδηγήσουν σε μια πιο φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα. Από την άλλη, το BHA είναι η συντομογραφία των Βήτα Υδροξυ-οξέων, τα οποία διαπερνούν εύκολα τους πόρους και απελευθερώνουν το υπερβολικό σμήγμα.

Τόσο τα ΑΗΑ όσο και τα ΒΗΑ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διόρθωση της ανομοιόμορφης υφή της επιδερμίδας, τους φραγμένους πόρους και τη υπερμελάγχρωση και βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του ορού και της κρέμας. Τα ΒΗΑs ειδικότερα βοηθούν σημαντικά και με την ακμή, απελευθερώνοντας το περιττό σμήγμα από τους πόρους και διατηρώντας υπό έλεγχο τη λιπαρότητα.

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό συστατικό, που προέρχεται από την ασπιρίνη και βοηθά σημαντικά την ακνεϊκή επιδερμίδα. Το γλυκολικό οξύ προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο και αυξάνει το ρυθμό της κυτταρικής ανανέωσης, βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών, την υφή και τη λάμψη της επιδερμίδας. Το γαλακτικό οξύ προέρχεται από το γάλα, ενυδατώνει και απολεπίζει την επιδερμίδα.

Για να τα ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου, κάνε το εξής:
-Ξεκίνησε κάνοντας ένα αλλεργικό test, χρησιμοποιώντας το προϊόν στο πίσω μέρος του αφτιού σου μερικές φορές. Παρατήρησε αν η επιδερμίδα σου αντιδρά άσχημα σε αυτό, για να ξέρεις αν πρέπει να το αποφύγεις ή όχι.

-Χρησιμοποίησε το εκάστοτε προϊόν μία μόνο φορά την εβδομάδα, μετά τον βραδινό καθαρισμό.

-Μην παραμελείς να εφαρμόζεις αντηλιακό το επόμενο πρωί, αφού η χημική απολέπιση αυξάνει την ευαισθησία της επιδερμίδας στον ήλιο.