Ο Γκαμπριέλ επιστρέφει για την 5η σεζόν του Emily in Paris και φαίνεται πως θα προσπαθήσει ξανά να κερδίσει την καρδιά της Έμιλι (Lily Collins). Το ερώτημα, όμως, είναι αν ο ηθοποιός που τον ενσαρκώνει είναι πραγματικά ενθουσιασμένος με αυτή την επιστροφή. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου, ο δημιουργός της σειράς, Darren Star, σχολίασε ανοιχτά τις επικρίσεις του Lucas Bravo για την πορεία του χαρακτήρα του στις προηγούμενες σεζόν.
Μιλώντας στο Deadline, ο Star αποκάλυψε πως η ερωτική ζωή της Έμιλι θα συνεχίσει να είναι χαοτική και στην πέμπτη σεζόν, και σε αυτό θα παίξει ρόλο και ο Γκαμπριέλ.
«Η ερωτική της ζωή είναι πάντα περίπλοκη», είπε. «Έχουμε τον Marcello [Eugenio Franceschini], και ο Lucas Bravo επιστρέφει αυτή τη σεζόν, οπότε περιμένουμε μερικές ενδιαφέρουσες και απρόσμενες εξελίξεις».
Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Bravo, ο Star τα χαρακτήρισε «απλώς μια παρεξήγηση», προσθέτοντας ότι δεν ήταν δύσκολο να τον πείσουν να επιστρέψει.
«Πιστεύω πως δεν είχε ποτέ πραγματικά σκοπό να μην επιστρέψει», ξεκαθάρισε.
Τι είχε πει ο Lucas Bravo
Τον Οκτώβριο, ο Bravo είχε εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για τη σειρά, μέσα από συνεντεύξεις του σε γαλλικά και διεθνή μέσα. Στο Le Figaro είχε δηλώσει πως ένιωθε απογοητευμένος από τη σχέση της Έμιλι και του Γκαμπριέλ στην 4η σεζόν, χαρακτηρίζοντάς τη «παρωχημένη», ενώ εξέφρασε φόβους ότι το συνεχές «τα φτιάχνουμε–χωρίζουμε» μπορεί να καταντήσει προβλέψιμο.
«Δεν θέλω να είμαι απλώς ένα γρανάζι σε μια μηχανή που δεν σέβεται τη νοημοσύνη του κοινού», είχε πει.
Επίσης, σχολίασε πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία των γυρισμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως δεν άξιζε τον κόπο.
«Χρειάζονται πέντε μήνες για να γυριστεί η σειρά. Θέλω όντως να τους θυσιάσω για μια ιστορία που δεν με εμπνέει; Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η κατεύθυνση που έχει πάρει».
«Έγινε... γουακαμόλε»
Σε άλλη συνέντευξη στο IndieWire, o Bravo ανέφερε ότι πλέον δεν νιώθει καμία ταύτιση με τον χαρακτήρα του. «Ο ‘σέξι σεφ’ στην πρώτη σεζόν ήταν κομμάτι μου. Με τον καιρό απομακρυνθήκαμε, εξαιτίας των επιλογών του και της κατεύθυνσης που του δόθηκε», είπε. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να τον παρομοιάσει με… γουακαμόλε. «Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο ξένος με έναν ρόλο».
Είχε δηλώσει, μάλιστα, πως σκεφτόταν σοβαρά να μην επιστρέψει στην 5η σεζόν, εκτός αν γίνονταν αλλαγές. «Θέλω πραγματικά να δω αν ο Γκαμπριέλ θα επιστρέψει στον πιο ζωντανό, παιχνιδιάρικο, κεφάτο εαυτό του. Τρεις σεζόν μελαγχολίας, λύπης και μπερδέματος δεν είναι διασκεδαστικές πλέον».
Αφού τελικά επιστρέφει, ίσως αυτή η σεζόν δώσει στον χαρακτήρα του την ανανέωση που αναζητούσε, και σε εμάς έναν Γκαμπριέλ που θα μας θυμίσει γιατί τον αγαπήσαμε στην αρχή.