Η Gwyneth Paltrow έδωσε μία από τις χειρότερες συμβουλές περιποίησης του δέρματος

03.04.2021
Η Gwyneth Paltrow έδωσε μία από τις χειρότερες συμβουλές περιποίησης του δέρματος
Μάθε το λόγο που ποτέ δεν πρέπει να την ακολουθήσεις

Εκτός από γνωστή ηθοποιός, η Gwyneth Paltrow θεωρείται από πολλούς μια wellness guru, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που την αποκαλούν μια "μεγάλη απάτη", καθώς πολλές από τις προτάσεις που έχει κάνει, που σχετίζονται με την ευεξία, θεωρούνται αναποτελεσματικές μέχρι και επικίνδυνες. Πρόσφατα, η ίδια αποκάλυψε σε ένα νέο βίντεο στο Youtube την καθημερινή skincare ρουτίνα της, προκαλώντας για ακόμη μια φορά έντονες αντιδράσεις.

Οι βιταμίνες που κάθε γυναίκα μετά τα 35 χρειάζεται

Μεταξύ άλλων, η ίδια αποκάλυψε πως δεν εφαρμόζει αντηλιακό σε όλο το πρόσωπο και το σώμα της γιατί "δεν είναι το στιλ της" - και πρόκειται ομολογουμένως για μία από τις χειρότερες skincare συμβουλές που έχουν ακουστεί. "Δεν μου αρέσει να εφαρμόζω πολύ αντηλιακό από την κορυφή μέχρι τα νύχια, αλλά μου αρέσει να το εφαρμόζω στη μύτη μου και στις περιοχές που ο ήλιος αγγίζει", λέει η ίδια στο βίντεο, εφαρμόζοντας ελάχιστη ποσότητα αντηλιακού στη μύτη, την περιοχή κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα της.

Ο λόγος που δε θα έπρεπε ποτέ να ακολουθήσεις το παράδειγμα της, είναι γιατί οι ακτίνες UVA αποτελούν τον πιο ύπουλο εχθρό της επιδερμίδας, καθώς διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια των παραθύρων, εισχωρώντας πολύ βαθιά στην επιδερμίδα και προκαλώντας φωτογήρανση, καφέ κηλίδες και καρκίνο του δέρματος. Από την άλλη, οι ακτίνες UVB ευθύνονται για την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας το καλοκαίρι αλλά και για τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος. Γι'αυτό, η επιδερμίδα μας χρειάζεται προστασία και από τις δύο σε καθημερινά.

Για να σιγουρευτείς ότι έχεις εφαρμόσει επαρκή ποσότητα, υπολόγισε σχεδόν ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και ένα σφηνάκι στο σώμα, σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα αφτιά, τα οποία καίγονται εύκολα.