Τα σημαντικότερα λάθη που (μάλλον) κάνεις στο ντεμακιγιάζ

22.10.2020
Τα σημαντικότερα λάθη που (μάλλον) κάνεις στο ντεμακιγιάζ
Το #3 θα σου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση

Η πρώτη συμβουλή που όλες οι γυναίκες πήραμε σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας και πιο συγκεκριμένα το ντεμακιγιάζ, είναι πως ποτέ δεν πρέπει να πηγαίνουμε για ύπνο χωρίς να έχουμε πρώτα καθαρίσει το πρόσωπο μας από το μακιγιάζ. Αυτό όμως, δε σημαίνει πως το κάνουμε πάντα σωστά.

Δες και αυτό: Hailey Baldwin: Έτσι αντιμετωπίζει τα σπυράκια που προκαλούνται από τη μάσκα

Δες παρακάτω τα πιο συχνά αλλά και σημαντικότερα λάθη που οι περισσότερες κάνουμε στο ντεμακιγιάζ:

Κάνεις ντεμακιγιάζ μόνο όταν είσαι βαμμένη

Ακόμη κι αν δεν έχεις μακιγιάζ στο πρόσωπο σου, η επιδερμίδα σου είναι πολύ σημαντικό να καθαριστεί από τα υπολείμματα ρύπων και σμήγματος που συσσωρεύονται από το περιβάλλον, και που μπορούν να απομακρυνθούν μόνο με τη διαδικασία του καθαρισμού.

Καθαρίζεις την επιδερμίδα σου μόνο το βράδυ και όχι το πρωί

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η επιδερμίδα προσπαθεί να επανορθώσει τις φθορές της προηγούμενης μέρας, να αποβάλλει τις τοξίνες και να ανανεωθεί. Γι'αυτό, είναι καλό να συμπεριλάβεις ένα απαλό νερό micellaire στην πρωινή σου ρουτίνα.

Αυτό το είδες; Λάδι καρύδας: Τα οφέλη, οι παρενέργειες και η σωστή χρήση του

Χρησιμοποιείς βαμβάκι

Σου ακούγεται περίεργο; Κι όμως, το βαμβάκι φράζει τους πόρους και δεν αφήνει την επιδερμίδα να αναπνεύσει, οδηγώντας συχνά μακροπρόθεσμα στην ακμή. Γι'αυτό είναι καλύτερο να προτιμήσεις δίσκους ντεμακιγιάζ.

Χρησιμοποιείς το ίδιο προϊόν καθαρισμού για τα μάτια και το πρόσωπο

Η κάθε περιοχή έχει τη δική της ανάγκη, και τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητα από τα υπόλοιπα σημεία. Για την περιοχή των ματιών, επέλεξε ένα προϊόν κατάλληλο για την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών, όπως το αμυγδαλέλαιο.