Έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Απόφυγε αυτές τις λάθος κινήσεις

23.10.2020
Έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Απόφυγε αυτές τις λάθος κινήσεις
Δε χρειάζεται απελπισία, απλώς, η σωστή περιποίηση

Ως λιπαρή χαρακτηρίζεται η επιδερμίδα όταν παράγει μεγάλη ποσότητα λιπαρότητας, όταν δημιουργείται γυαλάδα στην ζώνη Τ, όταν οι πόροι είναι διεσταλμένοι και όταν υπάρχει τάση για εξάρσεις ακμής. Παρ'όλο που είναι ο πιο μισητός τύπος επιδερμίδας, δε χρειάζεται να απελπιστείς εάν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία-χρειάζεται απλά να ξέρεις τι να κάνεις και τι να αποφύγεις;

Το πιο συχνό λάθος στην περιποίηση της λιπαρής επιδερμίδας, είναι η χρήση κάποιου προϊόντος που δεν είναι κατάλληλο για τον συγκεκριμένο τύπο. Προτίμησε ένα foundation με matte αποτέλεσμα και υγρά ή προϊόντα σε μορφή πούδρας, τα οποία είναι μεσαίας κάλυψης, καθώς περιέχουν λιγότερα λιπαρά συστατικά σε σχέση με τα κρεμώδη και τα προϊόντα πλήρους κάλυψης.

Δες και αυτό: Τα facts για την επιδερμίδα που δεν ισχύουν

Επίσης, ένα βασικό λάθος στην περιποίηση της λιπαρής επιδερμίδας είναι η έλλειψη ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ακόμη και ένα λιπαρό πρόσωπο έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Προτίμησε μια ενυδατική κρέμα που να καλύπτει τις ανάγκες του δέρματος σου και θυμήσου να ενυδατώνεσαι συχνά, αφού έτσι "κλειδώνεις" το πρόσωπό σου ώστε να μην παράγει από μόνο του επιπλέον λιπαρότητα.