Εσύ ξέρεις πότε πρέπει να χρησιμοποιείς το κάθε ενεργό συστατικό στην περιποίηση της επιδερμίδας;

29.10.2020
Εσύ ξέρεις πότε πρέπει να χρησιμοποιείς το κάθε ενεργό συστατικό στην περιποίηση της επιδερμίδας;
Τι να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις το πρωί και τι το βράδυ

Σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας, εκτός από το να χρησιμοποιείς τα σωστά συστατικά και προϊόντα, εξίσου σημαντικό είναι να τα χρησιμοποιείς τη σωστή ώρα.

Μάθε παρακάτω πότε πρέπει να εφαρμόζεις το κάθε απαραίτητο ενεργό συστατικό στην επιδερμίδα σου:

Δες και αυτό: Τα facts για την επιδερμίδα που δεν ισχύουν

Το πρωί

Υαλουρονικό Οξύ και Νιασιναμίδη
Ένα serum με υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό συστατικό για την πρωινή ρουτίνα περιποίησης, αφού ρυθμίζει την ενυδάτωση της επιδερμίδας, παρέχει αντιοξειδωτική προστασία και συμβάλλει στην παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου. Η νιασιναμίδη όχι μόνο ελέγχει την παραγωγή σμήγματος και βελτιώνει τα σημάδια της ακμή και την ερυθρότητα αλλά βοηθάει επίσης στη σύνθεση νέου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως.

Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C είναι ένα από τα πολυτιμότερα συστατικά σε μια ρουτίνα περιποίησης, αφού είναι αντιοξειδωτική, απαλύνει δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, περιορίζει τη φλεγμονή και απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Αυτό το είδες; Hailey Baldwin: Έτσι αντιμετωπίζει τα σπυράκια που προκαλούνται από τη μάσκα

Το βράδυ

Ρετινόλη
Το βράδυ είναι η ιδανικότερη στιγμή για να εφαρμόσεις τη ρετινόλη, η οποία είναι ένα από τα πιο δραστικά συστατικά κατά της γήρανσης και η οποία διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και κάνει ελαφριά απολέπιση, λειαίνοντας μακροπρόθεσμα τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

AHA και ΒΗΑ
Τα AHAs όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ και τα BHAs όπως το σαλικυλικό οξύ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται το πρωί, καθώς προκαλούν φωτοευαισθησία. Στη βραδινή ρουτίνα περιποίησής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνεις χημική απολέπιση και να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου.