Πώς να διαλέξεις την ιδανική σκιά.

03.10.2008
Εννοείται ότι βασικό ρόλο παίζει το χρώμα των ματιών σου αλλά και του δέρματός σου. Χρώματα που κάνουν αντίθεση, θα κάνουν τα μάτια σου να ξεχωρίσουν! Σκιές σε σκόνη ή σε κρεμώδη μορφή αποτελούν βασικό συστατικό του νεσεσέρ σου!

Εννοείται ότι στην επιλογή σκιάς, βασικό ρόλο παίζει το χρώμα των ματιών αλλά και του δέρματός. Χρώματα που κάνουν αντίθεση, θα κάνουν τα μάτια σου να ξεχωρίσουν! Σκιές σε σκόνη ή σε κρεμώδη μορφή αποτελούν βασικό συστατικό του νεσεσέρ σου! Οι κρεμώδεις χρειάζονται αρκετή τέχνη για να απλωθούν σωστά. Γι' αυτό, αν είσαι πρωτάρα στο άθλημα, προτίμησε αυτές σε σκόνη.

  • για γαλανά μάτια, το ζεστό καφέ και το βερικοκί θα τονίσει ιδιαίτερα το βλέμμα σου. Το καφέ κάνει την ιδανική αντίθεση με το γαλάζιο και το αναδεικνύει ακόμα περισσότερο. Επίσης έξυπνη επιλογή είναι το σκούρο γκρι. Μακριά από το μπλε, αν δεν θες να φαίνεται σαν την Στρουμφίτα!
  • αν είσαι γκριζομάτα, προτίμησε τα ψυχρά χρώματα όπως το μπλε, γιατί και το γκρι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Το καφέ και το μωβ έχουν φτιαχτεί για σένα!
  • αν έχεις πράσινα ή καστανοπράσινα μάτια, τα γήινα χρώματα σου ανήκουν! Οι αποχρώσεις του βιολετί, του μωβ αλλά και της σκουριάς θα αναδείξουν τα μάτια σου.
  • μην παραπονιέσαι αν έχεις τα συνηθισμένα, ‘βαρετά’ καφέ μάτια. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να βάλεις όποιο χρώμα θες!
  • το ‘smoky eye’ ταιριάζει σε όλες και μπορείς να το πετύχεις είτε με μαύρη είτε με σκούρα μπλε σκιά!

Τι να προσέξεις:

  1. Όσο πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα έχεις, τόσο πιο ανοιχτές πρέπει να είναι και οι σκιές. Η ίδια αναλογία, ισχύει και για τις μελαψές επιδερμίδες!
  2. Προσοχή με το πράσινο! Η λάθος απόχρωση μπορεί να σε μεταμορφώσει σε ξωτικό! Να θυμάσαι ότι το λαχανί συνήθως δείχνει αφύσικο ενώ το σκούρο πράσινο ‘μουτζουρώνει’ το βλέφαρο. Οι αποχρώσεις του χακί είναι οι πιο ασφαλείς.
  3. Προσοχή και στο ροζ! Κατά βάση, πηγαίνει μόνο στα σκούρα μάτια.

Τελευταία συμβουλή: Με ό,τι χρώμα ματιών και αν σε προίκισε ο Ύψιστος, μάθε να εκτιμάς το καφέ. Οι σκιές αυτού του χρώματος δίνουν ένα φυσικό λουκ, ταιριάζουν με όλα τα ρούχα, φοριούνται όλη την ημέρα και ‘μεγαλώνουν’ το μάτι.