Όμορφη και φρέσκια σε 5 λεπτά.

30.09.2008
Αν έχεις στη διάθεσή σου μόνο πέντε λεπτά, πρέπει να διαλέξεις με προσοχή τι προϊόντα θα χρησιμοποιήσεις.

Το μεικ-απ μπορεί να κρύψει ατέλειες, να αναδείξει τα καλύτερα στοιχεία σου και να σου δώσει απίστευτη αυτοπεποίθηση ακόμα και αν τα μαλλιά σου έχουν τα χάλια τους. Αν όμως έχεις στη διάθεσή σου μόνο πέντε λεπτά, διάλεξε με προσοχή τι προϊόντα θα χρησιμοποιήσεις. Ακόμη καλύτερα, αν έχεις όλα τα προϊόντα συγκεντρωμένα σ' ένα νεσεσέρ για να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγή.

Βήμα πρώτο: περιόρισε την ξηρότητα του δέρματός σου. Το ξηρό δέρμα δεν κρατά πολύ το μακιγιάζ. Αλλά μπορείς να το διατηρήσεις δροσερό κι ελαστικό με μία καλή υδατική κρέμα, όπως η Hydreane της La Roche-Posay που είναι ειδική για ευαίσθητα δέρματα. Χρόνος: 40"

Βήμα δεύτερο: κάλυψε τα σπυράκια και τους μαύρους κύκλους με ένα κονσίλερ σε μορφή στικ ή κρέμας. Αν δεν έχεις βάλε πούδρα κόμπακτ. Εάν βιάζεσαι, η καλύτερη λύση είναι το στικ. Χρόνος: 1':10"

Βήμα τρίτο: βάλε για βάση πούδρα κόμπακτ ή μέικαπ που πουδροποιείται σε όλο το πρόσωπο και στο τόξο κάτω απ' τα φρύδια. Τσέκαρέ το στο φως της μέρας για να είσαι σίγουρη ότι το έχεις απλώσει σωστά και στο πηγούνι. Χρόνος: 1':10"

Βήμα τέταρτο: δώσε χρώμα στο πρόσωπό σου με ένα μπρόνζερ, ή τερακότα που δίνει την αίσθηση του ηλιοκαμμένου. Θα το απλώσεις με ένα φαρδύ πινέλο στα μήλα, στο μέτωπο, στο πηγούνι, στη ράχη της μύτης, στην άκρη του σταθερού μέρους των βλεφάρων και στους λοβούς των αυτιών. Θα το βρεις και σε κρεμώδη ή υγρή μορφή, αλλά αν δεν έχεις χρόνο, προτίμησε την πούδρα. Χρόνος: 30"

Βήμα πέμπτο: δώσε έμφαση στα μάτια σου. Όταν δεν έχεις χρόνο για όλο το σετ: μολύβι, μάσκαρα και σκιές, αρκέσου μόνο στη μάσκαρα. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι γυναίκες τη λατρεύουν. Με δυο στρώσεις, έχεις ξεμπερδέψει σε χρόνο dt. Άφησε την να στεγνώσει ανάμεσα από κάθε στρώση. Χρόνος: 40"

Βήμα έκτο: κάνε ένα περίγραμμα χειλιών με ένα μολύβι κοντά στο φυσικό σου χρώμα και βάλε κραγιόν ή λιπ-γκλος. Το γκλος σε συνδυασμό με ένα φυσικό περίγραμμα είναι η σίγουρη λύση για κάθε ώρα της μέρας. ΄Χρόνος: 30"

Βήμα έβδομο: στο τέλος, άπλωσε λίγη διάφανη πούδρα σε όλο το πρόσωπο για λαμπερό αποτέλεσμα. Χρόνος: 20"