Κυκλοφόρησε ο πρώτος εκτυπωτής makeup στον κόσμο

06.06.2022
Κυκλοφόρησε ο πρώτος εκτυπωτής makeup στον κόσμο
Το επαναστατικό προϊόν μπορεί να θεωρηθεί ένα φίλτρο στην πραγματική ζωή

Είναι γεγονός: Ο πρώτος εκτυπωτής makeup του κόσμου βγήκε στην αγορά, και επιτρέπει στους χρήστες να σκανάρουν το πρόσωπό τους για να βρουν την τέλεια απόχρωση makeup. Η επαναστατική συσκευή, που λέγεται Opte, αποτελεί αποτέλεσμα 13 ετών έρευνας και παρά το υψηλό κόστος του (περίπου 560 ευρώ), έχει ήδη λίστα αναμονής 25.000 ατόμων.

H Allergan Aesthetics δημιουργεί το μέλλον στην Αισθητική Ιατρική ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της

Όσο για το πώς λειτουργεί, ένας από τους δημιουργούς του, ο Thomas Rabe, εξηγεί: «Εντοπίζει περισσότερες ατέλειες και δυσχρωμίες από το ανθρώπινο μάτι. Δεν είναι μόνο ο μοναδικός εκτυπωτής χειρός για αισθητική χρήση αλλά και ο μοναδικός οικιακός εκτυπωτής χειρός».

Η αποτελεσματικότητά της συσκευής αυτής βασίζεται σε μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας, η οποία καταγράφει πάνω από 200 εικόνες ανά δευτερόλεπτο σκανάροντας το δέρμα με μπλε φως και ανιχνεύοντας περιοχές σκουρότερες από την υπόλοιπη επιφάνειά του. Όταν αναγνωρίσει δυσχρωμίες, απελευθερώνει σταγονίδια ενός σέρουμ με χρώμα ειδικά σχεδιασμένου ώστε να καλύπτει τις ατέλειες. Η διαδικασία διαρκεί περίπου πέντε λεπτά και το αποτέλεσμα είναι ένα αόρατο και ταυτόχρονα αψεγάδιαστο μέικαπ. Εκτός από κάλυψη, υπόσχεται θεραπευτική δράση, χάρη στη νικοτιναμίδη που περιέχει, μια ουσία που με την πάροδο του χρόνου μειώνει την όψη των κηλίδων.

Εκτός αυτών, το makeup της συσκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για δυσχρωμίες στην περιοχή του στήθους, όπου «πολλές γυναίκες έχουν βλάβες από τον ήλιο, και όπου αποφεύγουν να φορούν makeup γιατί μπορεί να αφήσει λεκέδες στα ρούχα».

Μπορείς να το βρεις εδώ.