Η νέα τάση στο μακιγιάζ: Βάλε χρώμα κάτω από τα μάτια σου

15.06.2022
Η νέα τάση στο μακιγιάζ: Βάλε χρώμα κάτω από τα μάτια σου
Ένα νέο τρεντ στο μακιγιάζ είναι οι σκιές κάτω από τα μάτια και αυτό το makeup look είναι ο τέλειος τρόπος για να παίξεις με τα χρώματα.

«Μου αρέσει να αποκαλώ αυτή την τάση μια υπερβολικά ποπ εσωτερική γωνία», λέει στο Popsugar η επαγγελματίας makeup artist Jonet Williamson. «Είναι η χρήση φωτεινών ματ σκιών που εφαρμόζονται από την εσωτερική γωνία του ματιού (δακρυϊκό πόρο) μέχρι εκεί που θα έβαζες κανονικά ένα φωτεινό concealer. Το έχω δει σε τόσες πολλές αποχρώσεις και έχω δει ακόμη και πολύχρωμο μακιγιάζ σε χρώμα ουράνιου τόξου κάτω από τα μάτια».

Αυτή η τάση ξεπερνά τα όρια του πολύχρωμου μακιγιάζ. «Η εσωτερική ποπ γωνία, για μένα, προέκυψε από καθαρή αυτοέκφραση και πειραματισμό», λέει η Williamson. «Αργότερα έγινε ένας τρόπος για μένα να διδάξω τους άλλους πώς να χρησιμοποιούν περισσότερο χρώμα με διακριτικό τρόπο... αλλάζοντας το τυπικό χρυσό ή σαμπανιζέ για μια πιο λαμπερή ποπ νότα».

Το τρεντ έχει γίνει ακόμη ένας τρόπος για να συνεχίσει η Williamson να βρίσκει καινοτόμους τρόπους χρήσης του χρώματος, με στόχο να συνεχίσει να δημιουργεί εμφανίσεις που προκαλούν την ιδέα της «καθημερινής ομορφιάς». Η Williamson πιστεύει ότι υπάρχει ένας λόγος που αυτό το look γίνεται viral αυτή τη στιγμή. «Η Gen Z είναι πολύ πιο εκφραστική με το μακιγιάζ», λέει. «Η δημιουργός @naezrahlooks στο Tik Tok, που είναι ο λόγος που το look γίνεται viral, είναι το τέλειο παράδειγμα της δημιουργικότητας της Gen Z με το μακιγιάζ. Η εκδοχή της για την τάση είναι πιο υπερβολική και συχνά ενσωματώνει επιπλέον σχέδια. Μου αρέσει πολύ!» λέει.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις αυτό το look στο σπίτι σου, η Williamson έχει μερικές συμβουλές. «Για να αποκτήσεις στο σπίτι την viral εμφάνιση της σκιάς κάτω από τα μάτια, θα πρέπει να αντικαταστήσεις το concealer που βάζεις κάτω από τα μάτια σου, με μια λαμπερή βαφή ματιών», λέει η Williamson. «Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ένα μείγμα κρεμ χρώματος, στρωμένο με φωτεινές ματ σκιές από πάνω».

Εάν χρειάζεσαι λίγη έμπνευση για το τρεντ του μακιγιάζ κάτω από τα μάτια, ρίξε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες παραλλαγές: