Τα 5 βήματα για να δώσεις στα μάτια σου ένα υπέροχο μεταλλικό-χρυσό look

23.06.2022
Τα 5 βήματα για να δώσεις στα μάτια σου ένα υπέροχο μεταλλικό-χρυσό look
Ο χρυσός κανόνας ισχύει και για το μακιγιάζ. Ο αστραφτερός τόνος ξυπνά αμέσως τα μάτια κάθε σχήματος και χρώματος. Και ενώ το χρυσό μακιγιάζ είναι υπέροχο για κάθε εποχή, συμπληρώνει απόλυτα τα ηλιόλουστα vibes του καλοκαιριού και επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει σε κάθε τόνο δέρματος. Φυσικά, αυτό το έντονο μεταλλικό μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιες γυναίκες. Έτσι, πριν ξεκινήσεις να το κάνεις, διάβασε αυτές τις συμβουλές από έναν επαγγελματία makeup artist.

Εργαλεία που θα χρειαστείς για ένα χρυσό μακιγιάζ ματιών

• Χρυσή σκιά ματιών: Βρες μια απόχρωση σαμπανιζέ αν έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα, λέει στο popsugar ο makeup artist Tobi Henney. Ο κίτρινος χρυσός ταιριάζει σε μεσαίους τόνους δέρματος και ο ζεστός χρυσός είναι εξαιρετικός για πιο σκούρες επιδερμίδες.

• Πινέλο σκιών: Χρησιμοποίησε ένα πινέλο για να εφαρμόσεις και να ανακατέψεις τη σκιά σου.

• Bronzer: Άπλωσε κυκλικά το αγαπημένο σου μπρονζέ στα ζυγωματικά, ώστε το δέρμα να ανταποκρίνεται στα χρυσά βλέφαρά σου.

• Κόκκινο κραγιόν: Το ματ χρώμα του θα συμπληρώσει τα glam μάτια σου.

Πώς να κάνεις ένα χρυσό μακιγιάζ ματιών, βήμα προς βήμα

Βήμα πρώτο: διάλεξε το χρυσό σου. Ενώ ο Henney προτιμά να χρησιμοποιεί χρυσό σε μεσαίου έως σκούρου τόνους δέρματος, φυσικά μπορεί να φαίνεται υπέροχο σε κάθε επιδερμίδα — ειδικά αν επιλέξεις την σωστή απόχρωση. Αυτό το κομμάτι είναι αρκετά σημαντικό: Mείνε πιστή σε ένα ανοιχτό σαμπανιζέ για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και στη συνέχεια, επίλεξε βαθύτερες και πιο πλούσιες χρυσές αποχρώσεις για μεσαίους και σκούρους τόνους δέρματος.

Βήμα δεύτερο: εφάρμοσε τη σκιά σου. «Λατρεύω να χρησιμοποιώ χρυσό μακιγιάζ στα μάτια για έντονη λάμψη και στο κέντρο του βλεφάρου για λίγο πιο pop αποτέλεσμα», λέει ο Henney. Βάζοντας χρυσό μόνο στις εσωτερικές γωνίες των ματιών είναι ένας διακριτικός τρόπος για να απογειώσεις το βλέμμα. Θα μπορούσες επίσης να δοκιμάσεις να αντικαταστήσεος το μαύρο liner με ένα χρυσό μολύβι. Ή επίλεξε ένα χρυσό υγρό liner και κάνε ένα γραφικό cat eye με αυτό.

Ενίσχυσε τα πράγματα προσθέτοντας χρυσή σκιά στο κέντρο των βλεφάρων, όπως προτείνει ο Henney, και ανάμειξέ το με το πινέλο σκιών σου. Πρόσθεσε λίγο χρυσό κατά μήκος των γραμμών των βλεφαρίδων σου για επιπλέον λάμψη. Θέλεις κάτι ακόμα πιο έντονο; Εφάρμοσε σκιά με ένα υγρό πινέλο για να αποκτήσεις ένα πιο χρωματιστό, επιχρυσωμένο τελείωμα ή επίλεξε μια πλούσια κρεμ σκιά. Μπορείς ακόμη και να ολοκληρώσεις την εμφάνισή σου χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σου για βάλεις λίγο γκλίτερ.

Βήμα τρίτο: πρόσθεσε μάσκαρα. Μερικές στρώσεις μαύρης μάσκαρας προσφέρουν ωραία αντίθεση στη λάμψη του χρυσού σου και βοηθούν στον καθορισμό των ματιών.

Βήμα τέταρτο: εφάρμοσε bronzer. Η ζεστασιά μιας μπρονζέ απόχρωσης ταιριάζει καλά με το χρυσό. Άπλωσε το αγαπημένο σου μπρονζέ κατά μήκος των συνηθισμένων σημείων - κατά μήκος των ζυγωματικών, των κροταφών και του μετώπου σoυ και ανακάτεψέ το με κυκλικές κινήσεις.

Βήμα πέμπτο: τελείωσε με κραγιόν. Για να αποφύγεις να φαίνεσαι πολύ στυλιζαρισμένη, επίλεξε ένα γήινο nude ή κλασικό κόκκινο κραγιόν (επιλογή του Henney) για να δώσεις ένταση στα πράγματα. Δοκίμασε κάτι με ματ φινίρισμα για να εξουδετερώσεις τη λάμψη του χρυσού σου.

Και για όσες αναρωτιούνται, όχι... η χρυσή σκιά δεν έχει ηλικία. Ιδού και οι αποδείξεις