Αποδίδει καρπούς ο «Όμορφος κόσμος»

09.12.2008
Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια δύσκολη τηλεοπτική χρονιά. Μια χρονιά που μοιάζει να ισχύει το τετριμμένο αλλά τελικά απόλυτα ρεαλιστικό «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια δύσκολη τηλεοπτική χρονιά. Μια χρονιά που μοιάζει να ισχύει το τετριμμένο αλλά τελικά απόλυτα ρεαλιστικό «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Ο ανταγωνισμός στους πίνακες τηλεθέασης είναι πιο σκληρός από ποτέ και όλα τα τηλε-αστέρια μικρά ή μεγάλα δίνουν καθημερινά τη μάχη τους, προκειμένου να καταφέρουν να μείνουν χωρίς απώλειες στο προσκήνιο. Η τηλεόραση μπορεί να είναι ένα μέσο μαγικό και λαμπερό, όμως, όσο εύκολα απογειώνει και φτιάχνει ανθρώπους, το ίδιο εύκολα τους προσγειώνει. Και τους προσγειώνει ανώμαλα! Έτσι, σε μια τόσο περίεργη και απρόβλεπτη σεζόν, γιατί η αλήθεια είναι πως προβλέψεις για νικητές και ηττημένους κανείς δεν μπορεί να κάνει, τουλάχιστον για την ώρα, η μάχη της AGB όσον αφορά τα πρωινά τηλεοπτικά χαρακώματα όσο πάει και φουντώνει! Κι επειδή το α τρίμηνο της χρονιάς 2008-2009 συμπληρώθηκε, είπαμε να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στον... έλεγχο προόδου των πρωινάδικων, για να πάρουμε μια μικρή γεύση από αυτό το πρώτο crash test.

Για να λέμε, όμως, τα πράγματα με το όνομά τους, πολύ καλύτερη είναι η φετινή χρονιά σε σχέση με πέρυσι για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο «Όμορφος κόσμος» του Mega βρίσκεται μόνιμα πλέον στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης, κάτι που ξεκίνησε από πέρυσι. Οδηγούμαστε άνετα στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή εκπομπή του Mega έχει απίστευτα βελτιωμένες επιδόσεις.

Ο Γρηγόρης είχε έμπνευση με την ομάδα που τόλμησε να δημιουργήσει και ήδη η επιλογή αυτή έχει ξεκινήσει να αποδίδει καρπούς. Το γλυκό έχει δέσει, καθημερινά γίνονται συνεχώς όλο και καλύτεροι, οπότε δεν αποκλείεται μέχρι τον Ιούνιο να υπάρξουν και εκπλήξεις στην τηλεθέαση.

Αφού τα δύο πρώτα χρόνια στον Alpha δοκιμάστηκαν για τα καλά οι αντοχές της και από την πρώτη και κυρίαρχη θέση που κρατούσε στα χέρια της όλα τα προηγούμενα χρόνια όταν ήταν κάτω από τη στέγη του ΑΝΤ1 βρέθηκε και στη δεύτερη, κάποια στιγμή και στην τρίτη, η Ελένη Μενεγάκη από πέρυσι βρήκε πάλι τη φόρμα και τη φόρα της.

Ο «Καφές με την Ελένη» έχει γίνει από την προηγούμενη σεζόν πάλι η αγαπημένη πρωινή τηλεοπτική συνήθεια των τηλεθεατών. Η ωραία Ελένη της Κάντζας έχει γκαζώσει για τα καλά και τρέχει με χίλια στο γκραν πρι της τηλεθέασης, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό.

Εντυπωσιακή είναι η άνοδος της παρουσιάστριας και στο ηλικιακό κοινό 15-44, το οποίο είναι και το πιο περιζήτητο στην τηλεοπτική αγορά. Το συγκεκριμένο κοινό το λατρεύουν οι διαφημιστές και ανάλογα κόβουν τα κομμάτια της διαφημιστικής πίτας.

Δύσκολη είναι η χρονιά για την άλλοτε έκπληξη της τηλεοπτικής σεζόν, τη Μαριέττα Χρουσαλά. Το «Η Ελλάδα παίζει» δεν... παίζει φέτος ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης.

Το ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Alter εμφανίζεται αποδυναμωμένο και μοιάζει να μην μπορεί να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στο κυνήγι για τα νούμερα. Βέβαια, η Μαριέττα δεν έχει χάσει τη λάμψη της και το επικοινωνιακό της χάρισμα.

Σκούρα είναι τα πράγματα και για το πολυσυζητημένο και πολυαναμενόμενο πρωινό δίδυμο του ΑΝΤ1. Ο Νίκος Μουτσινάς και η Κατερίνα Ζαρίφη ήρθαν, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν το θαύμα τους και να αναστήσουν την εδώ και καιρό πεθαμένη τηλεοπτική συνταγή του «Πρωινού καφέ». Το πρωινάδικο του καναλιού του Αμαρουσίου καθημερινά σημειώνει απογοητευτικές επιδόσεις, προκαλώντας απανωτούς πονοκεφάλους στη διοίκηση του σταθμού. Οι συσκέψεις, προκειμένου να εντοπιστεί το τι φταίει και να βρεθεί ο τρόπος να ενισχυθεί η εκπομπή, είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ όλα αυτά περί αντικατάστασης του διδύμου που ακούγονται έντονα αυτή την εποχή δεν αληθεύουν.

Καλά γνωρίζοντες μας βεβαιώνουν πως οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 σκοπεύουν να στηρίξουν την επιλογή τους μέχρι τέλους, οπότε αλλαγή φρουράς στον «Καφέ» πριν από τον Ιούνιο μην περιμένετε.

Άλλωστε, το ότι στηρίζουν τις επιλογές τους έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, αφού και με την Ελεονώρα Μελέτη έτσι έγινε. Τουλάχιστον τα δύο πρώτα χρόνια. Μπορεί όλοι να στοιχημάτιζαν από την πρώτη στιγμή πως η Ελεονώρα θα εκθρονιζόταν από το πρόγραμμα του καναλιού, όμως τελικά άντεξε τρία ολόκληρα χρόνια.