Γιαγιάδες εν δράσει στην ΤV

08.12.2008
Το δρόμο άνοιξε ο πάντα πρωτοπόρος Γιώργος Καπουτζίδης με το αχτύπητο δίδυμο του «Παρά πέντε» Σοφία και Θεοπούλα (Ειρήνη Κουμαριανού και Έφη Παπαθεοδώρου).

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Το δρόμο άνοιξε ο πάντα πρωτοπόρος Γιώργος Καπουτζίδης με το αχτύπητο δίδυμο του «Παρά πέντε» Σοφία και Θεοπούλα (Ειρήνη Κουμαριανού και Έφη Παπαθεοδώρου). Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις μεγαλύτερες σε ηλικία κυρίες να έχουν γκελ στο τηλεοπτικό κοινό; «Σε κάθε κλασική ελληνική οικογένεια υπάρχει και μια γιαγιά. Είναι φυσικό, λοιπόν, όταν κάθονται να παρακολουθήσουν μια σειρά, να υπάρχει μια σχετική ταύτιση», μας είπε γνωστό στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού. Το ΛΟΙΠΟΝ κατέγραψε και σας παρουσιάζει τις πιο δημοφιλείς γιαγιάδες των φετινών σειρών.

Η καλτ
Η Πουλχερία κατά κόσμον Ρία (Τιτίκα Σαριγκούλη) του «Λάκη του γλυκούλη» έχει μεγάλη και σπουδαία προϋπηρεσία στον τομέα των... υπηρεσιών. Ίσως η πιο καλτ παρουσία φέτος στην ελληνική τηλεόραση. Τέρας ψυχραιμίας, είναι πάντα πολύ κυνική. Σε αντίθεση με τον αδερφό της, δεν περιφρονεί τους πλούσιους, απλώς τους ζηλεύει.

Ιδανική για: Να σου διηγείται κρυφά σκάνδαλα των 60s σε πέτρινες βίλες της Κηφισιάς και ειδύλλια κοσμικών γόνων στη Βουλιαγμένη.

Στριμμένη και σέξι
Η Μαίρη (Βίλμα Τσακίρη) της «Πολυκατοικίας» χώρισε πρόσφατα και... φορτώθηκε στην αδερφή της Βασιλική. Από την ώρα που την παράτησε ο άντρας της έχει γίνει αντικοινωνική, πικρόχολη και στριμμένη, αν και ψάχνει την επιβεβαίωση μέσα από το σεξ. Έχει σαρκαστικό χιούμορ και καυστικές ατάκες, αλλά κατά βάθος νιώθει μόνη και προδομένη. Ξεσπάει συστηματικά στην αδερφή της και καπνίζει σαν φουγάρο. Της αρέσουν πολύ τα πάρτι και οι παντός φύσεως και καιρού κοσμικότητες.

Ιδανική για: Κολλητή φανατικών καπνιστών και κυριών που τους αρέσουν οι μικρότεροί τους άντρες, κοινώς «τεκνατζούδες».

Αιώνια παρθένα
Η Βασιλική (Αντιγόνη Γλυκοφρύδη) είναι η αιώνια παρθένα ένοικος της «Πολυκατοικίας». Ανύπαντρη, «περιμένει αυτόν τον ξεχωριστό άντρα που θα την κάνει για πάντα ευτυχισμένη». Φαντασιώνεται το σεξ με ρομαντικό τρόπο και της αρέσει ιδιαίτερα η κοινωνική κριτική και ο σχολιασμός. Καλόκαρδη και αφελής σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πολύ κουραστική με τους γύρω της.

Ιδανική για: Να βλέπεις μαζί της τα μεσημεριανάδικα και να συζητάς για κατοικίδια έχει ένα σκυλάκι του καναπέ, τον Φίφη.

Η δραστήρια
Η Ελπίδα (Μάγδα Τσαγγάνη) του «LΑΡD» απέχει πολύ από το κλασικό πρότυπο μητέρας και γιαγιάς. Η μητέρα του Προκόπη (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) είναι μια ανεξάρτητη γυναίκα, πολύ καυστική και πολύ ρεαλίστρια. Πετάει συνέχεια σπόντες στη νύφη της (Βάνα Ραμπότα), ενώ βρίσκεται σε διαρκή κόντρα με τον πιο «elegant» συμπέθερο Λάμπρο (Άλκης Παναγιωτίδης).

Ιδανική για: Ένα ζευγάρι που θέλει η πεθερά να κουμαντάρει την καθημερινότητά του.

Η περίεργη
Η Σοφία (Ντίνα Κώνστα) από τα «Χρυσά κορίτσια» είναι η πιο περίεργη απ όλες. Δεν την πιάνεις πουθενά, ούτε με το καλό ούτε με το άσχημο. Αγαπημένο της χόμπι είναι να κάνει... ποδήλατο τη ζωή της κόρης της Ντόρας (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) επεμβαίνοντας στα πάντα, από τα επαγγελματικά μέχρι τα αυστηρώς οικογενειακά της. Μάλλον συντηρητική, πολλές φορές συγκρούεται με τις υπόλοιπες σε θέματα ηθικής.

Ιδανική για: Να σου σπάει τα νεύρα.

Η μαφιόζα
Σε μόνιμη κόντρα με την κόρη της (Μπέσυ Μάλφα) βρίσκεται η Αγγέλα (Έρση Μαλικένζου) από τα «Μαύρα μεσάνυχτα». Τα βάζει με όλους και με όλα, αλλά βγάζει και τους πάντες από αδιέξοδα και δύσκολες καταστάσεις. Οι εμμονές της έχουν να κάνουν με τον Θράσο (Στέλιος Μάινας), με την καθαριότητα και τα διαμάντια.

Ιδανική για: Ροκάδες, emo και μπουζουκόβια εγγόνια.

Η εκκεντρική
Η Πέρσα (Κάρμεν Ρουγγέρη) στα «40 κύματα» είναι πραγματικά μια γυναίκα από άλλο ανέκδοτο. Μητέρα του στριφνού συγγραφέα Λαέρτη Καλλέργη (Μιχάλης Μαρίνος), υποδύεται διάφορους ρόλους, τόσο προς την ίδια όσο και προς τον εαυτό της, προκειμένου να αντέξει τις κακοτροπιές του γιου της. Της αρέσει πολύ η μεγάλη ζωή, αλλά δεν μπορεί να την κάνει κλεισμένη στον πύργο και μόνο τη φαντάζεται...

Ιδανική για: Να σου διηγείται ιστορίες πέρα από κάθε φαντασία, που άλλοτε σε κοιμίζουν και άλλοτε σου προκαλούν γέλιο.

Η στρίγκλα σιγανοπαπαδιά
Η Παναγιώτα (Μάρθα Βούρτση) της «Πολυκατοικίας» είναι μια στριμμένη και κακόβουλη χήρα. Θέλει να έχει τον έλεγχο στους πάντες και στα πάντα και να ασκεί εξουσία σε όλους, αλλά κυρίως στο γιο της. Είναι θρήσκα, πουριτανή και φιλοχρήματη. Ως καχύποπτη, φτιάχνει παρανοϊκά σενάρια στο μυαλό της. Δεν έχει με τι να ασχοληθεί και καταστρώνει ίντριγκες, παριστάνοντας ταυτόχρονα το θύμα. Έχει πάντα έναν κακό λόγο να πει για τον καθένα.

Ιδανική για: Να πάτε Κυριακή πρωί στην εκκλησία και μετά να σας «θάψει» το γείτονα ή να συζητήσετε ποια τράπεζα έχει το ιδανικό επιτόκιο καταθέσεων.

Η μοδάτη
Η Ιφιγένεια (Αλεξάνδρα Παντελάκη) των «Ευτυχισμένων μαζί» είναι από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της φετινής τηλεοπτικής περιόδου. Μητέρα της Ελένης (Κατερίνα Λέχου) και μοναδική γιαγιά της οικογένειας, η οποία ζει στον κόσμο της... Ντυμένη πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας, δεν δέχεται το πέρασμα του χρόνου και κατά καιρούς επινοεί διάφορα τεχνάσματα με κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Χήρα εδώ και χρόνια, θέλει πάντα η προσοχή της οικογένειας να στρέφεται πάνω της. Αν και δείχνει να μη συμπαθεί ιδιαίτερα τον Διονύση (Γιάννης Μπέζος), κατά βάθος όμως τον αγαπάει πολύ.

Ιδανική για: Κολλητή όσων κυριών ασπάζονται στην πράξη το «Εύθυμη χήρα» και ξοδεύουν τα λεφτά του μακαρίτη σε ντεφιλέ στο Παρίσι.

Και δύο παππούδες...
Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είναι το αντίπαλον δέος στις γιαγιάδες της φετινής τηλεοπτικής περιόδου. Δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί με σπουδαίες δουλειές και συνεργασίες στη μακρά καριέρα τους. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος υποδύεται τον «Ψεύτη παππού» από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη. Ένας παππούς πολύ διαφορετικός από τους άλλους. Πληθωρικός, γεμάτος γνώση ζωής, τόλμη και αισιοδοξία μετατρέπει σε παραμύθι την καθημερινότητα και καταφέρνει πάντα να εξάπτει τη φαντασία και να κερδίζει το θαυμασμό του μικρού εγγονού του.

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς, από την άλλη, μας ξεναγεί στα παρασκήνια της τηλεόρασης στο «Όλα στον αέρα». Είναι ο Ορέστης, ένας παλαίμαχος δημοσιογράφος και μπον βιβέρ, που, ενώ όλοι τον θεωρούσαν ξοφλημένο, επιστρέφει και μάλιστα σε ζώνη prime time. Οι νέοι δημοσιογράφοι στο κανάλι τον λατρεύουν, η αρχισυντάκτρια Αθηνά (Κατιάνα Μπαλανίκα) τον μισεί, ενώ η κόρη του Σόνια (Μαρία Λεκάκη) διαρκώς τον νταντεύει.